POSTED IN Syria

Det går mot slutten i Idlib.

Jihadistene klipper skjegget og Tyrkia åpner grensene.

0
Print Friendly, PDF & Email

For de som vil holde seg oppdatert på viktige begivenheter er nettstedet Moon of Alabama en troverdig kilde. I denne artikkelen oppsummerer de det siste som har skjedd i Syriakrigen i Idlib.

Det kan være greit med en slik sammenfatning i en situasjon som er så flytende og hvor mye endres fra dag til dag. For min egen del regner jeg med at den tyrkiske grenseåpningen for migranter mot Europa er for å klargjøre hjemturen for de titusener jihadister m/familier om har vært konsentrert i Idlib etter alle de forutgående nederlagene deres andre steder i Syria. Idlib er den siste festningen deres som faller. (Mange har allerede raket av seg barter og skjegg for å kunne gli i ett med vanlige migranter.

Skjegg og barter fra jihadister? I en melding hevdes det ar de også kler seg som kvinner for lettere å komme ut.

Et mer presserende spørsmål er hva vi skal gjøre med de norske jihadistene som nå vil hjem, kanskje med familier. Vi har faktisk brukt 13 milliarder på disse folkene gjennom ulike hjelpeorganisasjoner (Norsk Folkehjelp, Redd barna osv.) som har sluset ukontrollert penger inne til disse folkene (Al-Qaida-tilknyttete). I praksis er en viktig del av norsk utenrikspolitikk gjennomført gjennom disse organisasjonene. En kan gjerne si at staten har «outsourcet» norsk utenrikspolitikk til NGO-er (ikke-statlige organisasjoner).

Skal de folkene vi så rundhåndet har støttet for å ødelegge den syriske staten stilles for retten for krigsforbrytelser? Da er den norske staten medskyldig. Eller skal de mottaes som helter? Dette blir ikke lett.

Knut Lindtner

2. mars 2020 – Syria – kort melding om den siste utviklingen.

Fra Moon of Alabama

I forvirringen etter at russerne en stund trakk tilbake sine styrker i Syria og det følgende tyrkiske droneangrepet som angrep alt mulig – så ser det ut som om alt er tilbake til det normale.

Russiske fly bomber igjen jihadister, og tyrkerne har blitt fortalt av Russland at ingen av deres fly eller droner er trygge i syrisk luftrom.

Pentagon har annonsert at de ikke vil gi støtte til Tyrkia.

Patriot missil-system

De vil heller ikke sende noe Patriot luftforsvar til Syria.

Men Trump har lovet å spørre de andre NATO-landene om de vil gjøre det. Men det er ikke sannsynlig at de vil gjøre dette.

Det ser ut som om Pentagon har vunnet kampen mot utenriksdepartementet som støtter det tyrkiske kravet om beskyttelse.

Den tyrkiske presidenten Erdogan har sagt at Tyrkia ikke har noe «spesielt problem» med de russiske og iranske styrkene som finnes i Idlib. Dette kommer etter at Iran og Hizbollah har kommet med en advarsel om at tyrkiske tropper rundt deres ‘observasjonsposter’ vil bli et lett mål.

De tyrkiske enhetene som har invadert Idlib har vært rolige i dag.

Russiske soldater i Idlib er en melding til Tyrkia

Den syriske hæren har igjen vunnet tilbake områder som gikk tapt forrige uke. Byen Saraqib er igjen frigjort. Russerne har latt det bli kjent at deres militærpoliti vil sørge for sikkerheten i byen der.

Dette betyr at det ikke vil bli et nytt angrep der fra de tyrkiske jihadistene.

Hovedveien M5 kan nå bli åpnet og sikret igjen.

Nye store forsyninger fra Russland er på vei.

I løpet av de siste tre dagene har to russiske skip, som vanligvis er lastet med tunge våpen, som tanks, har passert gjennom Bosporus på vei til Syria.

Åtte Ilyushin Il-76 strategiske lufttransporter har landet på Hmeymim i Latakia de siste tre dagene. Sannsynligvis hat de med seg enda mer luftforsvars-systemer eller flere kampfly.

Disse nye forsyningene bør få slutt på alt snakk om at Russland har gitt opp Syria.

Erdogan vil ha Idlib. Men verken Syria eller Iran eller Russland vil la han få det.

President Putin skal møte Erdogan i løpet av de neste dagene, og han vil nok forsikre seg om at dette punktet er forstått.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.moonofalabama.org/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Russia-gate» nok en gang:

Den store løgnen som ikke vil dø.

Forrige innlegg

Norstat med meningsmåling om kraftkabler:

Slik formulert at de får de svarene de ønsker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.