POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Det går mot slutten for Zelensky og han skylder på manglende vestlig støtte.

Men Nato har ikke det som trengs og blir dermed også en «loser».

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det går utfor bakke med Ukraina nå. Naturligvis meddeler ikke våre medier dette. Det må leses mellom linjene f.eks. slik: Ingen melder lenger at Russland går tom for missiler eller at Putin er dødssyk av et eller annet.

Det betyr at Russland er velforsynt med slike våpen og at Putin er frisk. Han vant nettopp presidentvalget bl.a som følge av vestens sanksjoner og krigføring gjennom våpenleveranser og «frivillige» soldater til Ukraina fra Nato-land. Befolkningen forstår at Nato truer dem og stemmer på sin leder som følge av dette for å vise en samlet front. Men i vest fremstilles det som om han egentlig ikke har befolkningens støtte. Men ellers i verdens skjønner folk det som skjer.

Alle kunne se i intervjuet til Tucker Carlson med Putin at han var frisk og i storform.

Alt som er iverksatt fra Nato/USA for å knekke Russland slår nå tilbake på vesten. Tyskland sliter med dyr energi og taper i den globale konkurransen. Bedrifter flagger ut til lavkostland og statsministeren skylder på Russland for den økonomiske misæren han selv har bragt landet inn i. USA taper det militære kappløpet med Russland, taper det økonomiske overfor Kina og kan heller ikke betale sin enorme gjeld.

Frankrike kastes ut av de gamle koloniene sine i Afrika. Fremmedlegionen samarbeidet med jihadistene i stedet for å bekjempe dem slik oppdraget deres var. Dermed inviterte afrikanske stater inn Wagner-gruppen som gjorde de de ble bedt om. Storbritannia sutter på en politisk trøsteklut av tapt global storhet og faller ned en divisjon i den globale ligaen. De har ingenting i FNs sikkerhetsråd å gjøre lenger som mellom-stormakt.

Nei, verden er ikke slik den engang var og ingenting er slik vi engang håpet på slik meldingen under også forteller. Men Zelensky må som vesten ty til løgner for å dempe uroen i egen befolkning. Antimissil-systemene fra vesten kan ikke beskytte mot russiske hypersoniske missiler. Ingen ting kan redde Ukraina fra nederlaget nå.

Og når krybben er tom bites hestene.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina sliter i Donbas – sier Zelensky.

Presidenten beskylder mangel på militær assistanse fra Vesten for den forverrede situasjonen.

Den ukrainske presidenten holdt en tale på Youtube den 14. april 2024. Han innrømmer at situasjonen ved frontlinjen i konflikten med Russland er så alvorlig at fronten faller fra hverandre.

Han skylder på Vesten for deres «begrensede» militære assistanse. 

Han gjentar en tidligere uttalelse fra hærens sjefskommandør, Aleksander Syrsky, som advarte om en betydelig utvikling de siste dagene. Russiske styrker angriper ukrainske posisjoner nær byene Lyman og Artyomovsk (kjent som Bakhmut av Ukraina), og at de avanserer mot Chasov Yar.

«Situasjonen ved fronten under en pågående krig er alltid vanskelig. Men i dissa dagene – spesielt i Donetsk-området – er det blitt vanskeligere», sa Zelensky i en tale til nasjonen på søndag.

USAs Patriot antimissil-systemer kan ikke stoppe hypersoniske missiler.

Han sammenlignet med Irans missil- og drone-angrep mot Israel på lørdag, som ble avverget med hjelp fra USA og deres allierte styrker.

«Moderne  antiluftskyts viser seg å være effektive. Moderne luftforsvars-systemer er i stand til å beskytte liv – det ble demonstrert i Midt-Østen», sa Zelensky.

Han la til at Vesten nå har snudd det døve øret til Ukrainas bønner om mer hjelp. «Hele verden kan se hva skikkelig luftorsvar er. Det ser ut til at det er gjennomførbart», understreket han, samtidig som han kritiserte USAs kongress for å holde igjen en lovet hjelpepakke som har ligget der i måneder.

Siden begynnelsen av konflikten mellom Russland og Ukraina i februar 2022 har vestens støttespillere skaffet Kiev milliarder av dollar i hjelp. Washington alene har gitt 113 milliarder dollar. Men Det Hvite Hus har i det siste mislyktes i å få kongressens godkjennelse til en ekstra pakke på 60 milliarder dollar i militær assistanse.

Republikanerne i Representantens Hus insisterer på at det også må komme sterkere tiltak for å stanse den illegale immigrasjonen ved USAs sørlige grense. Moskva holder fast på at uansett  beløp fra Vesten vil intet forandre seg  på deres militære operasjoner.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Louis Hansel

https://www.rt.com/russia/595958-ukraine-struggling-in-donbass-zelensky

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israels krig er USAs ansvar

Netanyahu er fast bestemt på å dra USA inn i en krig med Iran

Forrige innlegg

Hvor ble det av klimadebatten?

Nå oversvømmes vi av klimapropaganda fra alarmistene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.