POSTED IN Filippinene

Det foregår bak i kulissene:

Konfliktene i Øst-Asia trer ikke åpent frem hele tiden.

0
Print Friendly, PDF & Email

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

Den kinesiske ambassadør er kalt inn til UD for å ta i mot klage på at det fortsatt er 5-6 kinesiske skip oppankret ved Juan Felipe Reef. (I internasjonalt farvann kan etter min kjennskap enhver ankre opp dersom det er ønskelig av vedkommende skipper. Et havrettskrav er ikke det samme som rett, dessuten kan enhver seile fritt i internasjonale farvann. Hele den saken er fullstendig grunnløs, men fenger emosjonene. (Min bemerkning))

Teodoro Locsin, Jr. - Wikidata
Teodoro Locsin Jr.


  Kinesisk UD har sendt note til Manila med klage på at spilleselskapet PAGCOR (som Norsk Tipping) har siste år tatt inn tilsvarende 600 millioner US dollar fra kinesiske spillere. PAGCOR har om lag 100 000 kinesere i arbeid her som driver disse onlinespillene med kinesere.

Et støvkorn i havet den klagen, men det viser et spill for galleriet for å tilfredsstille opposisjonen her i landet. Alt tyder på at Duterte og utenriksminister Locsin da den siste var i Beijing 1.-3. april er fullt orientert om Sør-Kinahavet og det spill for galleriet som Duterte trenger for å prøve å roe gemyttene her.-   

Fra Kina er kommet 1,5 millioner Covidvaksinedoser, avtale om å kjøpe 20 millioner Sputnik 5 fra Russland er inngått. Oppslag på TV og Internets nyhetsmeldinger i dag, at Duterte og Putin har snakket sammen. Putin takket også for invitasjon til å besøke Filippinene.   Europa og USA leverer ikke vaksine til andre land, Putin og Xi vinner sympati ved å selge.
   

Asia er i bevegelse, med et USA i panikk over situasjonen, ref. ‘samøvelse’ med malaysiske styrker som åpenbart skulle være skalkeskjul for langt mer. 226 ‘fiskefartøyer’ blokkerte. De var ikke lagt inn i Pentagons dataprogram for hvordan operasjonen skulle gjøres.

Kanskje må man være litt gammel militær for å se dybden i hele det skuespillet som utspant seg? 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Aps landsmøte:

Har sosialdemokratisk politikk noen framtid?

Forrige innlegg

Uten mediedekning:

Israel senker iranske skip. Nå senker Iran israelske.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.