POSTED IN Helse

Det er slik det fremstilles:

Vi trenger mikrobene.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Professor Jan Raa: – Mikrobene holder oss friske!

Av Julia Schreiner Benito

– Hvorfor er vi vanligvis friske? Spørsmålet fikk solide svar fra professor emeritus Jan Raa under foredraget 22.3. i regi av Forent.

Raa (82) lovpriser jorden og dens mikrober.
– De er avgjørende for vårt medfødte immunforsvar. Småbarn spiser jord, om det skulle vært farlig, ville arten mennesket forsvunnet gjennom evolusjonen.

___________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hemali
___________________________________________________________________


Slik lød ett av budskapene under foredraget i Bærum. Som ung var Raa småbruker og grønnsaksbonde, han har fått sine doser jord. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er forent-raa-foredrag-hemali.jpg
Bildet over, fra Forent: Silje Tuxen Thingvoll, Sverre Rokseth og Karianne Adriana Solvikaas. I midten foran professor emeritus Jan Raa.


– At vi vanligvis er friske, skyldes ikke at kroppen er i evig kamp mot mikrober som kan gjøre oss syke. Mikrobene er våre beskyttere. Fellestrekk for dem som har blitt alvorlig syke eller dødd av covid-19 er to ting: mangel på vitamin D og ubalanse i tarmfloraen, sa professoren. Han er mildt sagt forundret over at slik kunnskap ikke omtales av helsetopper eller media.

Raa er biokjemiker og har vært førstelektor i cellebiologi samt professor i mikrobiologi og biokjemi. Dessuten forskningsdirektør ved offentlige forskningsinstitutter, oppfinner, gründer og leder av bioteknologibedrifter basert på egne oppfinnelser og kommandør av St.Olavs orden.

Raa: – Land med høy vaksinasjonsgrad er hardest rammet av covid-19.

Nettverk av fellesskap

– Jeg blir berørt av Jan Raa, han har fått til så mye, sier Karianne Adriana Solvikaas fra Forent.
– Hva er Forent?
– Et åpent, samlende nettverk av frittenkende, søkende mennesker som ser bakenfor illusjonene. Når en tar andre valg enn massene, for eksempel ved vaksinene, så trenger en fellesskap. Det har vært tøft å velge en annen vei. Nettverket står for rettferdighet og menneskerettigheter. At disse verdiene har blitt visjoner, er tragisk. Visjonen bør være fred i verden, ikke menneskerettigheter. Frihetskampen fortsetter, sier Karianne.

Karianne Adriana Solvikaas fra Forent

– Er ikke pandemien over, da?
– Nei, selv om samfunnet har åpnet opp, så fortsetter kampen for frihet. Media har kastet seg over krigen i Ukraina, de færreste vet at høringsnotatene fra regjeringen innebærer en dramatisk begrensning på frihet og ferdsel ved neste «pandemi». Heller ikke blir vi opplyst om at forslagene – som trolig blir vedtatt – senker terskelen for begrepet «pandemi». Ordlyden om at det må en «almennfarlig sykdom» til for å innføre smittevernstaten endres til «strengt nødvendig» dersom endringene i loven blir vedtatt. Altså en subjektiv vurdering, advarer hun.

Blind lydighet

– Jeg får tårer i øynene bare ved å snakke om det, men det er vanskelig å nå fram fordi mange har valgt en overbevisning. Vi i Forent har valgt en annen vei enn de «lydige». Jeg kaller det blind lydighet, på mange måter er det en sorg å se hvor fanget vi er av systemet. Mitt håp er at sannheten vil stå seg og at det skjer en oppvåkning. Målet med Forent er fellesskap forankret i kunnskap, slik som med foredraget i går.
– Hvordan kan nordmenn forenes etter spliden som har preget oss?
– Jeg tror på tilgivelse og godhet. Ikke å si at «jeg hadde rett».

Forsidebilde: Sangga Rima Roman Selia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • De «vaksinertes» immunsystem inkuberer og utvikler neste dødelige variant som unnslipper siste booster, på samme måte som uansvarlig bruk av antibiotika inkuberer og utvikler antibiotikaresistente bakterier. Covids evolusjon i varianter er eksakt samme ting.

  Svar
 • Hattifnatten
  25 mars 2022 13:50

  Den der påstanden om at immunforsvaret «svekkes» hvis det ikke utsettes for virus og bakterier, du skulle ikke tilfeldigvis ha noe vitenskapelig belegg for den? Eller er det bare noe «alle» vet?

  Svar
  • ‘Folk som har vokst opp på bygda, har tilsynelatende lavere risiko for allergier og andre immunrelaterte sykdommer. Det å utsettes for et mangfold av ufarlige mikrober og allergener når du er liten, ser ut til å få immunsystemet på rett kjøl.
   …De fant at mikrobiomet på huden og i tarmen hadde endret seg hos barna …..’
   forskning.no/allergi-barn-og-ungdom/forskere-la-skogbunn-i-barnehager-det-endret-barnas-immunsystem/1765201

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krig er ønsket, av noen.

USA fraråder Zelensky å komme med innrømmelser overfor Russland som kan gjøre slutt på kampene.

Forrige innlegg

Ukraina er nå i praksis et diktatur.

Ingen opposisjonspartier er tillatt og mediene er under statlig kontroll.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.