POSTED IN Virkelighetsforståelse

Det er noe Jens Stoltenberg kan:

Ønsketenkning.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Ønsketenkning kan fungere som balsam på sjelen en kort periode, altså til innvortes bruk. Men som et instrument for politiske beslutninger er det ubrukelig. Når en Nato-generalsekretær driver med det er det direkte farlig.

For enhver oppegående med litt sans for realiteter må han skjønt at Russland vil vinne denne krigen. De har stående en halv mIllion tungt utrustete soldater på Ukraina-grensen som ikke er brukt, de er fullstendig overlegne når det gjelder våpen og de har et enormt mobilieringspotensiale på mange millioner soldater.

Ukraina er tom for tyngre våpen, Nato har tømt våpenlagrene sine og det som leveres blir i stor grad ødelagt får det ankommer bortsett fra det som følge av korrupsjonen havner på det illegale våpenmarkedet. Ukraina har blitt nedtappet for mobiliserings-muligheter. Befolkningen er halvert på noe få år og svært mange av deres soldater er drept eller alvorlig skadet. Slik er hele krigen en enorm tragedie for landet.

Et av de store spørsmålene er hvorfor ikke Russland har gjort kort prosess for lenge siden. Der får historikerne en interessant jobb.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO-sjefen sier at Russland må tape i Ukraina for å sende et budskap til Kina.

Jens Stoltenberg møtte president Joe Biden i Washington på tirsdag.

Av Dave DeCamp

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte president Joe Biden i Washington på tirsdag. Han sa at Russland må tape i Ukraina . Det vil sende et budskap til Kina om at den vestlige alliansen i økende grad har øynene på Asias del av Stillehavet.

«President Putin må ikke vinne denne krigen. Det vil ikke bare være en tragedie for Ukraina, det vil gjøre hele verden farligere». sa Stoltenberg ved Det Hvite Hus før møtet med Biden.

«Det vil sende et budskap til autoritære ledere i verden, også i Kina, at dersom de bruker militær makt så får de kanskje til det de ønsker. Men de blir også mer sårbare. 

«Så det er i vår sikkerhetsinteresse å støtte Ukraina», la han til.

Stoltenbergs kommentar kommer idet  NATO planlegger å knytte nærmere bånd til landene ved den asiatiske delen av Stillehavet.

Ifølge en rapport fra Nikkei Asia forbereder alliansen dokumenter for å forbedre forholdet til deres fire viktigste partnere i regionen, nemlig Australia, Japan, New Zealand og Sør-Korea. 

NATO vil danne det som er kjent som individuelle Tailored Partnership Program (ITPP) med hvert av disse landene. Det skal bli et veikart for samarbeid.

Nikkei-rapporten sier at mulige områder for å utvide samarbeidet på kan inkludere cybersikkerhet og å bekjempe såkalt desinformasjon.

NATO ønsker også åpne et liaison-kontor i Japan. Men denne ideen møter motstand fra Frankrike.

Den franske presidenten Emmanuel Macron mener alliansen bør holde seg til Nord-Atlanteren. Han advarer mot å utvide virksomheten til Asia.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 384 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte president Joe Biden i Washington på tirsdag. Han sa at Russland må tape i Ukraina . »

  Derfor blir alle forslag om fredsforhandlinger fra Russlans side stoppet. ( Som ønske om fredsforhandling fra Gadaffi/Libya også ble avslått, før Stoltenberg bombet. )

  Som også ønske om fredsforhandlinger og nedrusting fra Hitler ble avslått av Churchill/vestmaktene i 1938.
  Noen VIL krig. Og det dreier seg ikke om en ‘farlig militærmakt’. Enten det var Tyskland i mellomkrigstiden, eller Russland og Kina i dag.
  Det dreide seg & dreier seg om å kvitte seg en farlig produksjon/handels- konkurrent og kontroll over valuta og handel w.w. (Og kontroll med rentene w.w. ; bakmennenes viktigste våpen. )

  Noen VILLE og VIL krig for å beholde makt over andre nasjoner.

  ‘ Dette er ikke tiden for fredsforhandlinger. Ved å akseptere forhandlinger med Russland nå, mens okkupantene fortsatt er i landet vårt, vil bare føre til en fastfrosset krig, med smerte og lidelse, sier Zelenskyj.
  ..Dersom vi ødela fem luftvernsystemer i nærheten av Kyiv, hva hindrer oss i å ødelegge en hvilken som helst bygning i sentrum? Ingenting. Det er mange grunner til at vi ikke gjør det, sier Putin. ‘
  nrk.no/nyheter/zelenskyj_-_-ikke-tiden-for-fredsforhandlinger–1.16450372

  I motsetning til Norges/Stoltenbergs ville bombing av boliger , regjeringsbygninger og vanningsanlegg i Libya. – Fra 10 000 fot.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Spådommer som ikke slår til:

Isen vokser rundt Antarktis.

Previous Post

Slipper straff.

Skjøt og drepte to-åring på Vestbredden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.