POSTED IN Helse, Krig-fred

Det er mange typer prioritering:

Biden prioriterer krigsindustrien fremfor mat til barna.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Mens Biden sender milliarder til Ukraina mangler familier i USA morsmelkerstatning til barna.

De siste dagene har fraværet av morsmelkerstatning i USA vært et sentralt tema i aviser over hele verden. Mange argumenter er gitt av analytikere for å forklare fraværet av denne grunnleggende varen i markedene, men få eksperter knytter saken til den forferdelige økonomiske administrasjonen til demokratenes president Joe Biden , som har som en regjeringsprioritet å sende militærpakker på milliarder dollar til Kiev, i stedet for å sørge for det som er best for sitt eget folk.

Butikker over hele USA har slitt med å holde hyllene fullt utstyrt med daglige nødvendigheter, men dette har blitt ekstremt komplisert ettersom problemene i produksjons- og distribusjonskjeden vokser.

En av varene som forbrukerne mangler mest er babyerstatning, et primærprodukt som er svært viktig for overlevelsen til amerikanske barn, men hvor det har vært en nedgang på nesten 20 % i tilgjengelighet nylig. Situasjonen har drevet mange familier til fortvilelse. Mange har måtte reise i timevis for å kjøpe dette produktet i byer eller stater langt hjemmefra.

people in a stadium during daytime
Tomme butikkhyller blir stadig vansligere i USA

Den høye etterspørselen og mangelen på tilbud genererer følgelig høy prisvekst, noe som gjør det enda vanskeligere for den vanlige borgeren å kunne kjøpe melkeblandinger.

Det er en rekke faktorer som forklarer fraværet av disse varene i markedene. Men først av alt er det nødvendig å forstå at amerikanske familier i løpet av de siste tiårene har blitt ekstremt avhengig av industriprodukter  for å mate barna sine. Amerikanske kvinner ammer mindre enn det globale gjennomsnittet, noe som skyldes både helsemessige og sosiale faktorer. Det har alltid vært press fra den amerikanske farmasøytiske og næringsmiddelindustrien til å tilby erstatningsprodukter for barn, noe som har skapt et avhengighetsproblem.

Amerikanske lovgivere vil at Washington skal prioritere innenlandsk sikkerhet fremfor Ukraina

Mindre enn halvparten av amerikanske mødre ammer i løpet av seksmånedersperioden anbefalt av det globale vitenskapelige samfunnet, og omtrent 20 % av dem fullfører ett år med amming. Dette er ikke tilfeldig. I 2018 kritiserte USAs regjering en WHO-resolusjon som oppmuntret til amming i ett år, med delegasjonen av amerikanske diplomater som til og med truet nasjonene som godkjente tiltaket med sanksjoner – alt av hensyn til milliard-dollar industrien som produserer erstatningsproduktene. Dermed har «melkeblandingen» blitt ekstremt viktig i USA – mer enn i andre land. Uten regelmessig tilførsel av disse produktene finnes ikke mat for spebarn.

blue and brown wooden counter
Vil vi også få tomme hyller i Norge?

Hovedproblemet er at denne produksjonen og distribusjonskjeden i år ble sterkt påvirket av økonomiske og sanitære faktorer. Analytikere tilskriver mangelen i stor grad til et nylig utbrudd av bakteriell forurensning ved et Abbott Laboratories’ produksjonskompleks i Michigan, som er ansvarlig for en betydelig del av amerikansk barnemat-produksjon. 

Forurensningen førte til et fall i tilgjengeligheten av denne varen i markedene. Saken kan imidlertid ikke bare forstås av dette forholdet.

Det er en økonomisk- og inflasjonskrise som kompliserer situasjonen.

Inflasjonen i USA er på det høyeste nivået på 40 år, etter å ha nådd 8,5 % i mai. Bare mellom februar og mars i år var inflasjonshoppet 1,2 %, ifølge offisielle data fra Arbeidsdepartementet. Det som er mest påvirket av prisstigninger er nettopp det som er mest grunnleggende for en borgers liv: mat, bensin, bolig og primærvarer. Morsmelkerstatningen er ikke utelukket fra denne listen. Med inflasjonen hadde prisen på spedbarnsmelk allerede steget, men i tillegg til den nylige mangelen tar noen selgere nå dobbelt eller til og med tredoblet prisen før krisen.

Den umiddelbare resultatet ser en på populariteten til president Biden. For øyeblikket er vurderingen av presidentens jobb på 39 % – den laveste siden hans innsettelse. 

I en fersk undersøkelse sa 56 % av de spurte at de ikke var fornøyd med gjeldende regjeringspolitikk, mens 75 % sa at de trodde landet ikke beveget seg i riktig retning. 

Joe Biden - Wikipedia
USAs minst populære president?

Republikanerne bruker situasjonen til ytterligere å kritisere den katastrofale administrasjonen og få folkelig støtte. Mange konservative forsvarer eksepsjonelle tiltak for å lindre krisen for morsmelkerstatning, som å forby gratis distribusjon av dette produktet til migranter ved grensen – som har vært lovpålagt siden 1997. 

Det er imidlertid den systematiske bevilgingen av penger til utlandet som plager republikanerne mest og det amerikanske folket som helhet.

Trump:

«Demokratene sender ytterligere 40 milliarder dollar til Ukraina, likevel sliter USAs foreldre med å mate barna sine (…) Det er utrolig at amerikanske familier i år 2022 ikke kan få babyerstatning til barna sine. Smerten som mødre og fedre opplever hvor de bokstavelig talt ikke kan få næring til sine nyfødte og spedbarn,  den signaliserer evig skam over Demokratene.»

Bidens manglende evne til å håndtere nasjonale kriser er tydelig. Demokratene er mer opptatt av å forfølge en ideologisk og urealistisk agenda for støtte til Kiev enn å løse de vitale problemene til sitt eget folk. Velgerne vil absolutt ikke akseptere å se skattepengene deres bli sendt til nynazister som fører krig i Europa mens amerikanske barn sulter. Det vil bli mer polarisering og sosial konfrontasjon de neste månedene. Det gjenstår å se om Biden på et tidspunkt vil innse at å bidra til eskalering av utenlandske konflikter ikke er i det amerikanske folkets interesse.

Artikkelen er oversatt og bearbeidet av redaksjonen

https://www.globalresearch.ca/biden-sends-billions-ukraine-us-families-do-not-have-baby-formula/57806921 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 240 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  23 mai 2022 18:09

  Prioriteringen til Washington viser at den globale storkapitalen som har hovedsete i Wall Street, ikke har noe lojalitet til noe folk og land, heller ikke til USA som de er bosatt, bare til sin globale agenda New World Order. Finansfolket har sete i USA bare fordi USA har den største økonomien og krigsmakten, som gjør at finansfolket fra USA kan drive økonomisk og militær krigføring mot resten av verden for sitt verdensherredømme NWO.

  De dikterer sine politikere til å gi 40 milliarder dollar av amerikanske skattebetaleres penger til sin proxykrig mot Russland på ukrainsk jord, fordi de må svekke og felle Russland for å kunne isolere og felle Kina, deres egentlige hovedmål. Finansfolket er parasittiske rovdyrkapitalister, og for dem er amerikanske skattebetalere bare noen som betaler inn skatter og avgifter, og som tillater at de bruker halvparten av USAs statsbudsjett til krigsmaskinen som Wall Street bankkartellet bruker og profiterer på, mens USAs skattebetalere tar alle utgiftene for.

  Finansfolket har ikke noe mer til overs for det amerikanske folket enn andre folk, så de bryr seg ikke om at det går tomt for morsmelkerstatning i USA. Finansfolket sørger bare for seg selv og sine medløpere, og vil ha en verden uten nasjonale identiteter og landegrenser, en verden som blir ett eneste stort frihandelsområde, styrt av deres kapitallover.

  At det går tomt for morsmelkerstatning i USA er på grunn av finansfolkets globalistiske monopol-kapitalisme. I mange tiår har mindre produsenter av morsmelkerstatning og barnemat blitt kjøpt opp av større selskaper, og når den største produsenten Abbot stenger, blir det krise i et land med 330 millioner innbyggere. Dette gjelder ikke bare barnemat, også all annen mat.

  En situasjon på grunn av politiske beslutninger av storkapitalens politikere, som har forårsaket den vanvittige konsentrasjonen av produksjon og prosessering av mat. Dette gir makt til eierne som får monopol på produksjon, men usikker og usunn matforsyning til forbrukerne. Med noe så kritisk som morsmelk-erstatning og barnemat, skulle det vært ha vært et føderalt påbud av kongressen at hver stat hadde tilstrekkelig produksjon av dette.

  Men kongressen representerer ikke det amerikanske folkets interesser, de representerer kapitalens interesser, det er tydelig i den orkestrerte matforsyningskrisen i USA som ellers i Vesten som er underlagt Wall Street finansfolket. Herskerklassen vil ha full kontroll og eierskap til produksjon, distribusjon, slag og prising av mat, og at vestens befolkninger skal tvinges til å kun spise mat fra Gates og agrobusiness gigantenes enorme industrigårdsbruk med GMO-mat, og deres kunstige kjøttprodukter.

  Matsikkerhet for husholdningene er mange små og middelsstore gårdsbruk, mindre matprodusenter som leverer maten lokalt, ikke finansfolkets sentraliserte gigant-matfabrikker med lange transportveier. Men dette er det motsatte av globalisme, og det er bare bevisste befolkninger som forstår dette som kan reversere globalismen, så befolkningene får beholde og eller får den lokalt produserte og leverte maten tilbake. Det får vi ikke av de globalistiske politikerne på Stortinget, de må ut skal vi få en maksimal selvforsyningsgrad av mat, og unngå at landressursene og fiskesonene blir tatt over av den globale storkapitalen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Apekopper kan bli den nye skremselen

Ble det planlagt for minst et år siden? Skal WHO erklære ny pandemi?

Previous Post

Saboterer Biden-regjeringen matproduksjonen?

Vi står overfor verdens største sultkatastrofe på svært lang tid.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.