POSTED IN Krig-fred, NATO

Det er ingen tragedie at Nato taper i Ukraina.

Tragedien er at krigen ble iverksatt av Nato.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har lenge hevdet at Russland vil vinne krigen i Ukraina. Vi har faktisk hevdet dette fra starten av krigen. Men vi har også sagt at krigen aldri skulle ha brutt ut. Den er fremprovosert av Nato for å ødelegge Russland. Det fremgår av dokumenter og strategiske analyser i USA som aldri omtales i våre medier. Men også innrømmelsene fra vestlige ledere om at Minsk-avtalene (fredsavtaler) aldri var ment å skulle følges opp forteller om et stort krigsønske i vest. Hensikten med Minsk-avtalene var å gi Ukraina tid til ny opprustning for krig med Russland.

 Sunzi var en kinesisk general og militærstrateg som levde rundt 500–400 fvt …

Det er ikke alltid det går slik en planlegger og i Nato har en vært ruset på sin egen antatte storhet at en har glemt å skaffe seg informasjon fra motpartens side. En ødeleggende feil i følge den kinesiske Sunzi som har skrevet boka Krigskunst. Et av hans kjente utsagn lyder slik:

«Hvis du kjenner fienden og kjenner deg selv, trenger du ikke frykte resultatet av hundre slag. Hvis du kjenner deg selv, men ikke fienden, vil du også lide et nederlag for hver seier du oppnår. Hvis du verken kjenner fienden eller deg selv, vil du bukke under i hvert slag.»

For Nato er det dessverre det siste utsagnet som i dag er mest dekkende. De har blåst opp egne krefter og makt og tilsvarende desavuert Russlands. Resultatet er det vi vi nå ser i Ukraina. Nato, som driver krigen med ukrainere, utenlandske leiesoldater og Nato-våpen taper på slagmarken til en forferdelig pris i tap av menneskeliv.

Naturligvis er dette et nederlag for Nato, en tragedie for alliansen, men gledelig med tanke på at Nato nå går mot slutten. Jeg tror ikke alliansen vil kunne overleve en så fryktelig feilvurdering. For de vil nå måtte forholde seg til en faktisk makt, Russland, i etterkant av krigen. Ikke den svake motstanderen de trodde de stod overfor da de la til rette for den krigen som nå går mot slutten.

Den sterkeste i gaten er ikke lenger Nato-bøllen som alle har bøyd seg for. Det er flere land som vil forstå dette og ta sine forholdsregler, feks. Ungarn og Slovakia. Norge er så dryppende anti-russiske at vi som den siste vil skjønne situasjonen. Det er den største tragedien for oss.

Knut Lindtner
Redaktør

Russisk seier vil være «en tragedie» – mener NATO.

Moskva har nå overtaket i konflikten med Kiev. Det vil gjøre den USA-ledede blokken «mye mer sårbar», sier Jens Stoltenberg.

En seier til Russland i konflikten med Ukraina vil berøre NATOs sikkerhet, sa generalsekretær Jens Stoltenberg til reportere på fredag. Den USA-ledede blokken vil fortsette å støtte Kiev med våpen og ammunisjon for å unngå et slikt «farlig» utfall, la han til.

Jens Stoltenberg er en norsk politiker som siden 1. oktober 2014 har vært generalsekretær i NATO. Han var tidligere Norges statsminister 2000–2001 og 2005–2013, Norges finansminister 1996–1997, Norges energi- og næringsminister 1993–1996 og leder i Arbeiderpartiet fra 2002 til 2014. Wikipedia

Washington og deres allierte og partnere støtter Ukraina, ikke bare fordi de «ble enige om det» på forskjellige møter, men også fordi «det er i vår interesse å gjøre det», sa Stoltenberg på en felles pressekonferanse med den tyske forsvarsministeren Boris Pistorius i Berlin.

«Vi må huske og forstå, at dersom den russiske presidenten Vladimir Putin vinner i Ukraina, vil det være en tragedie, ikke bare for ukrainerne. Det vil også være farlig for oss», sa Stoltenberg.

Han påstår at en russisk triumf vil oppmuntre «autoritære ledere» til å bruke makt «og bryte internasjonale lover», for å «oppnå det de ønsker».

Ukraina vil fortsette å kjempe uten USA, sier Zelensky.

«Det vil gjøre oss mer sårbare», sa Stoltenberg. Han la til at han «stoler på at Nord-Amerika og Europa sammen fortsatt vil støtte Ukraina».

Og at dette er den eneste måten å kunne oppnå «en forhandlet fredelig løsning på denne konflikten».

«Vi vet at jo sterkere Ukraina er på slagmarken, desto sterkere kort har de på hånden ved et forhandlingsbord», sa Stoltenberg.

Hans kommentarer kom etter at Pentagon advarte mot at den militære hjelpen til Kiev er i ferd med å tørke ut hos de amerikanske lovgiverne siden de ikke godkjente en ny støttepakke til Ukraina. Kiev har gjentatte ganger gått mot enhver samtale med Moskva. De forlanger en fullstendig tilbaketrekking av russiske tropper fra alle områder Ukraina påstår er deres egne.

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky gjentok dette i et intervju med Reuters forrige uke. Han legger til at Kiev om nødvendig vil fortsette å kjempe, også uten hjelpen fra USA.

Pentagon har nå bare 1 milliard dollar igjen til Ukraina.

Zelensky har avvist enkelte avisreportasjer om at Ukrainas vestlige hjelpere har oppmuntret Kiev til å inngå fredsforhandlinger med Moskva. «Det kommer aldri til å skje», sa han i forrige uke under en felles pressekonferanse med presidenten for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen.

Innkjøringen til byen Mariupol i Donbas som Ukraina tapte våren 2022. Foto: Eva Evseeva.

I oktober 2022 undertegnet Zelensky et dekret der han forbød Ukraina å innlede noen slags samtaler med den russiske presidenten Vladimir Putin. Russland har gjentatte ganger signalisert at de er villige til å gå med på forhandlinger med Kiev. Men de har insistert på at slike samtaler må ivareta Moskvas sikkerhets-interesser, og «realitetene på bakken» i tillegg.

Høsten 2022 meldte fire tidligere ukrainske regioner , inkludert de to Donbas-republikkene, at de offisielt ville slutte seg til Russland, etter en rekke folkeavstemninger. Kiev erklærte disse avstemningene som «humbug» og har prøvd å gjenvinne kontroll over disse fire regionene. Og også over Krim, som sluttet seg til Russland i 2014, også det etter en folkeavstemning. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Sandy Millar

https://www.rt.com/news/587028-russian-victory-tragedy-nato-stoltenberg/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Nå ble Stoltenberg sikkert stolt da han nettopp fikk Henry-Kissinger-prisen «for eksepsjonelle bidrag til transatlantiske relasjoner.» Gid, så ærerikt, Jens; flink gutt! Sjekk tåpelig foto på nato.int med gamle tante Nancy Pelosi ved hans side. Norges store sønn, hurra!

  Svar
  • Northern Light.
   14 november 2023 12:45

   Finansfolket oppretter priser, og gir priser til seg selv innen alle kategorier, vitenskap, alt innen kultur- litteratur, musikk, tv, film og nå krig, som gis stor oppmerksomhet i deres presse og media. De bruker deres hovedstrømpresse og media til å løfte sine frem sine ved å hele tiden gi de plass på forsidene, fra aviser og magasiner, på trykk og på Internett, til de får de ikon-status, som Greta.

   Som Protokollene sier, holder de mediamakten som den viktigste makten, fremfor den monetære makten, den politiske makten, rettsmakten og krigsmakten. Deres mediaverden omslutter folket i all deres våkne tid, med deres nyhetsbilde og verdensbilde som former hva folk skal tro, mene, stemme og handle. Med autoritativ og ferdigfordøyd informasjon, så folk holdes ukritiske.

   NATO kalles en forsvarsallianse, men er integrert i USA (Wall Streets) krigsmaskin. Eksepsjonelle bidrag til høye militære spenninger og tyne NATO-land for å kjøpe så mye våpen som mulig fra USAs våpenindutri, kalles «eksepsjonelle bidrag til transantlantiske relasjoner». Finansfolket snur alt på hodet, men det er også satanisme enkelt forklart.

   Svar
   • Prisene blir stadig mer «umusikalske», kann man sagen; Henry-Kissinger-prisen til Stoltenberg og fredsprisen i sin tid til Kissinger, så feil som det kan bli, men de er for høye på seg selv til å se sin egen tåpelighet.
    Greta er det beste eksempelet, seilasen til New York og greier, skjønt det er mange om ikonstatusen, og vanskelig å skille klint fra hvete; en stund var jeg usikker på Russell Brand og andre pratere, er det fortsatt; hvem er «kosher» av dem? Vet ikke; hvis de er utestengt fra youtube er det godt tegn.

 • Norvald Aasen
  14 november 2023 11:37

  Jeg la inn en kommentar, der jeg håpet at NATO gikk mot slutten og at hverken organisasjonen eller den militære og politiske ledere kom opp igjen. Og jeg etterlyste en krigsforbryterdomstol som kan ta seg av både Stoltenberg og NATO og de som har drevet kriger gjennom et kvart århundre rundt i verden. De kan starte med Serbia i 1999. (Ved en feil har jeg trolig kom til å slette min kommentar.)

  Svar
 • Rekonstruksjon av fredssamtalene i Istanbul;

  Michael von der Schulenburg, Hajo Funke, Harald Kujat – Peace For Ukraine.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det skjer mye i verden akkurat nå.

I Ukraina fjernes minnesmerker over seieren over nazismen og erstattes ofte med det motsatte.

Forrige innlegg

I vår del av verden er det snudd på hodet:

Kjeltringene er helter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.