POSTED IN Venstresiden, Virkelighetsforståelse

Det er ingen grunn til å overraskes over Klassekampens havvind-støtte.

Avisa Klassekampen er i dag støttespiller for mer kapitalisme.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Bemerkning til Svein Lund

Av Jan Hårstad

Svein Lund har rett og slett en briljant artikkel om naturødeleggelsene av Norge på Steigan.no 31 mai 2014. Jeg er i tvil om det går an å skrive bedre om dette enn hva Svein Lund gjør. Gå inn og les.

Det som forundrer meg meget er at Lund ser ut til å være i sjokk over at gammelredaktør og gammelmaoist Braanen skriver de mest horrible anbefalinger om hastverket med flytende havvind og vindmøller også, alt for arbeidsplasser og industris skyld naturligvis.

Åpenbart er Lund fremragende skolert i økologisk tenkning, men elendig skolert i den ideologisk-politiske utviklingen av Rødt og Klassekampen.

De aller første som agiterte for å gjøre Norge til en industriell verdensmakt innen  havvind var Klassekampen med MIMIR i spiss. Det er mangfoldige år siden og det var på dette tidspunktet Manifest Tankesmie ledet av Magnus Marsdal fant ut at de skulle utbre professor Mariana Mazzucatos tenkning til Norge.

Mariana Mazzucato vil redde kapitalismen fra seg selv.

Hvem er nå denne damen som Rødtere lanserte i Norge? Professor i økonomi i London og nært knyttet til World Economic Forum og verdensglobalismens apparat. På hennes webside kan vi lese at hennes «mission is to save capitalism from itself.» Det handler ikke et sekund om å frata storborgerskapet deres makt og privilegier, men å modernisere kapitalismen for å redde de priviligerte.

Dette var det ikke bare Marsdal som syns var lysende tenkning, men også nevnte Braanen leverte en helside om damen med foto. Her viser han til at ikke bare han, men også Barth-Eide var begeistret for Mazzucatos tenkning.

Det ble da helt organisk at industrihøvding RØKKE delte ut en halv million kroner til Manifest Tankesmie for innsatser for fornyet kapitalisme og havvind. Og i den anledning ble Marsdal intervjuet i Aftenposten hvor han sa omtrent dette etter min hukommelse:

«Storkapitalen og Venstresida må stå sammen for å redde klimaet».

Denne setningen kunne stått som overskrift for hele den epoken hvor Rødt fikk et nytt fyrtårn i danske Enhedslisten under teoretiker Pelle Dragstedt. Hans bok ble utgitt på Manifest Forlag.

Sverre Offenberg Løberg, var en norsk typograf, motstandsmann og politiker. Han var stortingsrepresentant fra Telemark for Arbeiderpartiet i årene 1945 til 1969. (Wikipedia)

Enhedslisten bygget seg gradvis om til et fullblods og åpent EU og Nato-parti og  dette ble da også modellen for Rødt. At man i enkeltsaker kan slenge med leppa litt bare bekrefter at vi her har å gjøre med hva på engelsk kalles «a left talking Shop.» Eller Sverre Løberg-svingen (Sverre Løberg var en ventreradikal politiker i DNA, red.) som Georg Johannesen i sin tid kalte det. Politiske Finter.

Rødt har lagt bort alle kritikk av Nato-EU og vestimperialisme og slått seg på  «mindre forskjeller» under krigersk kapitalisme. En styrer unna at krig er den aller beste måten for storborgerskapet til å berike seg på. Det er de som eier aksjene i våpenindustrien og statene fremmer militærindustrien som aksen i den vestlige økonomien. Det er folk og arbeiderklasse som får regninga. Helt uforståelig for krigsfraksjonen i Rødt. Krig bygger større forskjeller.

Jeg vet det er en kjepphest for meg, men den er viktig og bør gjentas. En kommer ikke et skritt videre i Norge uten at det skrives omfattende om den ideologisk-politiske utviklingen i Klassekampen og Rødt. Helt fra Syriza-epoken til Enhedslisten og til kosingen med Røkke-konsernet.

Terje Tvedts bok Det Internasjonale Gjennombruddet fra 2017 er et historisk storverk, men den handler om Norge generelt, omlegget til globalisme. Men det har også vært et prosjekt som Rødt og Klassekampen har stått for, men ingen har analysert utviklingen spesifikt.

Det er en av årsakene til at den formidable Svein Lund kan bli sjokkert. Det har han ingen grunn til.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • God lesning!
  Det er lenge siden jeg mistet troen på rødt!

  Svar
 • Trygve Horgen
  2 juni 2024 8:53

  Sosialdemokratiete misjon/oppgave er å bevare det kapitalistiske system på lavest mulig konfliktnivå mellom arbeid og kapital. Hva man kaller «barnet», AP-SV-eller Rødt, eller Podemos og andre navn er av mindre betydning. De kjemper får et sosialistisk samfund sier de, menn ALDRIG om å avskaffe det kapitalistiske utplyndrings system som alltid vil ha krig i sitt fotspor. I Noerge er NKP det eneste partiet som står for et slikt mål. Utopi ?, nei men nvanskelig og nødvendig.

  Svar
  • Terje Aune
   2 juni 2024 10:18

   Hvis NKP har stått for samme politikk som Rødt og SV , så har de blitt godtatt og fått delta i valg og mottatt statsstøtte som de andre. De som har rett skal bort og knebles av borgerskapet og kapitalismen. Det kommer snart andre tider og det kommer fort.Stå på NKP.

   Svar
 • Pengesystemet er det store problemet. Et kreditbasert fractional-reserve stjeler fra middelklassen gjennom pengetrykking. Et kapitalistisk system med et Debit basert pengesystem f.eks gullbasert eller bitcoin er noe helt annet. Fri handel med et ukorrumperbart pengesystem er det man trenger. No more SHITCOIN. Alle stater betaler skatt for å tjene BANKIERE (skatten må være der for å sikre at folket betaler bankiere gjelden de setter nasjonen i gjennom staten.) Bankiere elsker marxisme/kommunisme, for det gjør det lettere for dem å kontrollere landet.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 juni 2024 10:25
  Svar
 • deafdumbblind
  3 juni 2024 20:08

  En ørliten kommentar, hva anngår Mariana Mazucato har hun elendig smak hva anngår klesstil og hårsveis. Forferdelig kjedelig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalistene vil ha full kontroll over deg og pengene dine.

Mikroimplantat på kroppen kan bli lommebok og identitetsbevis.

Forrige innlegg

Kreftene bak krigen mot Russland, Kina og på Gaza.

Siktemålet er global kontroll.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.