POSTED IN Norge

Det er ikke vi som styrer landet.

Når USA vil ha noe i Norge, da opphører all diskusjon.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor SP tapte Andøya

_______________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene
_______________________________________________________________________________________

 • 17. juni 2016 publiserte NRK at regjeringen ville å legge ned 11 av forsvarets større og mindre anlegg, nemlig Kjeller, Setnesmoen leir, Andøya, Harstad Syd, Kjevik, Karljohansvern, Grunden 22, Hovermoen, Nærøysund, Trondenes og Åsegården.
  Regjeringens langtidsplan for forsvaret vil legge ned 11 anlegg
 • 16. november 2016 skrev vi her at nå var alt gjort klart for å gjøre Andøya til amerikansk flybase.
 • 8. juni 2018 skrev vi at amerikanerne vil gjøre Andøya til sentral plass for all overvåkning i nord-ormrådene (les: Russland). Det første av fem fly har ankommet. NRK dekket saken dagen før med en nyhetsfeed på 3 linjer. Aldrimer.no laget en litt større sak av det under overskriften: «USAs fortropp har ankommet Andøya». Senere fikk vi høre glade meldinger om at eiendomsprisene på Andøya hadde gått opp på grunn av økt amerikansk etterspørsel.
  USAs fortropp har ankommet Andøya, ifølge aldrimer.no (feed NRK)

SP lovet før valget å gjenetablere Andøya som norsk flybase. Det er selvfølgelig ikke aktuelt når amerikanerne vil ha den. Jonas Gahr Støre, Anniken Huitfeldt og Espen Barth Eide (USAs «assets» i Arbeiderpartiet) fikk fort og elegant fjernet hele punktet om Andøya fra Senterpartiets ønskeliste. I hvilken grad det nye norske romfartseventyret på Andøya vil involvere amerikanske overvåkningssatelitter og andre militære hemmeligheter, vites ikke. Realitetene kan trolig være at Andøya nå er utenfor norsk politisk kontroll.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Det nye eøs/eu-partiet SP må jo ha visst at USAirForce har sikra seg Andøya for over 6 år sidan, så korleis kunne dei love slikt valgflesk? Og kor uvitande går det an å vere for innbyggarane? Gammalt nytt!

  Svar
 • På en måte 9. april 1940 igjen, bare med andre metoder enn da Norge ikke hevdet suverenitet i Altmark saken, heller ikke gjorde det i saken om britisk sjøminelegging, ikke gav tidlig mobiliseringsordre og nektet å reagere på 28 godt kvalifiserte varsler om et kommende tysk angrep (ref. Oliver Langelands: «Dømmer ikke»)»Alt dette fordi krona var blitt koblet direkte til britiske pund i 1931, til amerikanske dollar i 1938 og regjeringen ønsket å få Norge okkupert av den ankommende 38 000 mann store allierte innsatsstyrken som bare trengte påskuddet som britene hadde skapt selv. Altså ved å ville stenge malmtransporten til Tyskland. Kunne noe vært mer forutsigbart? Den daværende regjeringen av landets eliter ville ikke ha landet som et selvstendig kongerike. Som kjent gikk det ikke helt etter planen. Tyskerne tok landet med 15 000 mann, men via omveier kom vi jo dit likevel.

  Helt siden den gang har vekslende norske regjeringer servilt underkastet landet den angloamerikanske finanseliten til det har kommet så langt som olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) sa i Politisk kvarter på NRK sist tirsdag morgen, at man ikke kan gjøre noe med krafteksporten som nå pågår. Det skulle si alt som trengs å sies om politisk avmakt, så i stedet vil man gi støtteordninger til de nødhjelpstrengende av landets borgere.

  Det er egentlig nøyaktig det samme som daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre sa til VG i 2011, da avisa spurte ham om hvorfor han hadde blitt for å bombe Libya bare to dager etter at han hadde vært imot å bombe. Den norske utenriksministerens svar ble da (sitat etter hukommelsen): «Jeg ble svært overrasket over å oppdage hvilke mennesker det er som egentlig bestemmer.»

  Sakens kjerne er at vi med unntak av fem år under tysk okkupasjon har valgt å være en angloamerikansk koloni siden 1931. Nå er det slutt på fordelene, men den norske samfunnseliten er som kjederøykere uansett kreftdiagnosen..

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 oktober 2021 15:42

  Avmakt er ein lang norsk tradisjon. Me var danske vasallar i hundrevis av år, og tok i bruk dansk språk. No er me USA-vasallar og snakkar og skriv engelsk utan å mukka.

  Det er både komisk og trist å sjå norske demonstrantar mot ditt og datt med plakatar på herrefolket sitt språk. Snakk om avmakt.

  Partiet Raudt har programfesta nei til USA-basar i Noreg. Resten av partia er for? Og Jens Stoltenberg er framleis ein fri mann.

  Kor mange gonger finn veljarar seg i å få ny regjering utan ny politikk? Straumkundar på fattigkassa kunne vel førre regjering ha greidd òg?

  Svar
 • <>

  Jeg SKAMMER MEG – på vegne av denne nasjonen!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tvangen eksisterte i to uker

Hviterussland droppet obligatorisk ansiktsmasker dagen etter at Lukashenko offentlig overhøvlet helseministeren

Forrige innlegg

Klimapolitikkens virkelighet:

Løftene senkes i olje!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.