POSTED IN Klima

Det er ikke isen som forsvinner i Antarktis.

Det er medienes interesse for fenomenet når isen ikke forsvinner.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jan Herdal

VG 13. juni 2018: «Isen i Antarktis smelter fortere enn noensinne». https://www.vg.no/…/isen-i-antarktis-smelter-fortere

Dagbladet 15. januar 2019: «Skrekkrapport om Antarktis – isen smelter seks ganger raskere». https://www.dagbladet.no/…/isen-smelter-seks…/70658618

Slik så det ut i norske medier for et par år siden. Det har vært stille etter at norske forskere overfor TV2 i mai i år fastslo at «Det har vært dønn stabilt i 40 år». https://www.tv2.no/a/13960869/

Her kommer bekreftelsen også fra selveste amerikanske NSIDC. Isutbredelsen i Antarktis er nå godt over snittet for de siste 40 år. Det kommer vi garantert til å se pent lite til i mediene. Det er ikke isen som forsvinner.

Det er medienes interesse når utviklingen går «feil» vei. Dermed blir klima-«journalistikken» kampanjepreget, ensidig og misvisende.

Og som skapt for klikk og hysteri. (Figur: National Snow and Ice Data Senter, USA)

Forsidebilde: Pixabay

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «.. det er misvisende»

  Men er det ikke medias sin oppgave å påpeke det som er misvisende informasjon og politikk?

  Når vi ikke har et (fritt) media lengre, hvorfor skal vårt arbeid/skattepenger gå til å støtte et slikt media?
  Er det bukken og havresekken på ny?

  Svar
 • Litt om isbreer:

  «Når man ser på isbreer og større isdekker i dag, kan det virke som de står i ro, men dette er ikke tilfellet. Store isdekker er nesten alltid er i bevegelse. Faktisk så kan enkelte deler av isdekkene i Antarktis og på Grønland flytte seg opptil flere meter om dagen. Bevegelsen kommer av at ismassene blir dratt nedover som følge av gravitasjon, og de sklir da på underlaget. «
  https://forskersonen.no/geologi-meninger-populaervitenskap/hva-kan-havbunnen-i-barentshavet-fortelle-oss-om-fortidens-klima/1981260

  Svar
 • Main stream media over hele er tvers igjennom korrupte og jobber for rike psykopaters interesser, ikke folk flest… Løgn og bedrag er det media driver med og man kan ikke stole på NOE av det det kommer med.

  Svar
 • Northern Light.
  27 august 2022 16:37

  Varme målestasjoner bak klimaalarm? Varmeregistreringer kan være basert på overdrevne måleverdier.

  Av Tage Tornwall.
  Jordens klima omfatter hele planeten fra nord til sør og fra øst til vest, men 90 prosent av verdens befolkning bor på den nordlige halvkule. Det er også to tredjedeler av jordens isfrie landoverflate.

  Derfor gjelder verdens klimadebatt i hovedsak den nordlige halvkule. Det er også der de fleste landbaserte målestasjonene befinner seg. Hovedsakelig i de vestlige velstående landene i verden. På den sørlige halvkule og i utviklingsland er det færre landbaserte målestasjoner. Satellitter, derimot, dekker hele jorden. Til tross for det er klimadebatten mest basert på måledata fra stasjoner på land.

  Stadig flere målestasjoner nærmere bebyggelse.
  De fleste målestasjonene lå opprinnelig utenfor byer og tettsteder for ikke å bli påvirket av omkringliggende varmekilder, men etter hvert som folketallet øker og stadig flere flytter til byer, er flere og flere målestasjoner nå omgitt av permanente utbygde områder.

  Med varme omgivelser viser slike stasjoner temperaturer flere grader høyere enn landskapet rundt. De viser hvor varmt det er i byer, ikke hvor varmt det er på steder uten ytre påvirkning av oppvarming. De fleste av dem er inkludert i den globale databasen GHCN. Nå begynner riktignok den amerikanske værtjenesten NOAA å plassere nye målestasjoner på steder uten oppvarmings-påvirkning, men de er fortsatt bare en tidel av alle, og NOAA fortsetter å rapportere høyere målinger fra gamle stasjoner.

  Varmt plasserte målestasjoner gir klimaalarm.
  Likeledes viser varmt plasserte målestasjoner i andre land høyere temperaturer enn i kjøligere omgivelser. Klimaalarmer om varmerekorder er derfor stort sett basert på overdrevne måleverdier.
  Det er varmere der folk befinner enn i naturen rundt. Dette påpeker også den amerikanske meteorologen Anthony Watts. Halvparten av målestasjonene han gjennomgikk har for varme omgivelser.

  I tillegg er solens magnetiske aktivitet nå igjen så lav som periodevis under den lille istiden med mindre solvind og færre solflekker. Den slipper inn mer kosmisk stråling, noe som øker skydannelsen og avkjølende nedbør.’

  Satellittdata indikerer at atmosfæren nær bakken har avkjølt seg litt siden 1998. Den kjøligere atmosfæren reduseres i volum, dermed går jetstrømmer i bredere bukter. Den slipper vekselvis inn kald luft fra nord og varm luft fra sør på den nordlige halvkule – og omvendt på den sørlige halvkule. Det er bekymring i luften med mer skiftende vær, akkurat det vi opplever nå.

  Fra NewsVoice, publisert 26 August 2022, skrevet av Tage Tornwall. Oversatt fra svensk.
  Orginalartikkel: Varma mätstasjoner bakom klimatalarm – värmerekord kan bygga på överdrivna mätverden.

  Kommentar:
  En artikkel uten linker til vitenskapelige rapporter, men en interessant observasjon fra Tage Tornwall, en journalist i den tekniske fagpressen. Hans teori høres fornuftig ut, og må nevnes i en tid med betalt forskning, og med vitenskap tilpasset det politiske narrativet.

  Svar
 • Temperatur/klima lokalt på Nordkalotten styres av vind og havstrømmer, som PDO som bringer varmt vann inn i Nordpolbassenget. Denne havstrøm snur hvert cirka 45 år, den snudde sist i 2007-2008, noe som vil gi lengre og kjøligere vintre frem mot 2050. De som leser litt historie kan se hvordan vær/temperatur på Nordkalotten har variert i 40-50 år sykluser de siste århundrer. Eksempelvis møtte Roald Amundsen mye is da han seilte Nordvestpassasjen i 1903-06, hadde han ventet til 1932 kunne han seilt i nærmest isfritt farvann. Påstandene om at temperaturen globalt er stigende på grunn av menneskers bruk av hydrokarboner er også feil, globalt varierer temperaturen på grunn av noe varierende aktivitet på solen noe den alltid har gjort. Vi mennesker frigjør 37 -38 Giga tonn CO2 pr år ved vår bruk av hydrokarboner som slippes ut i naturens buffersystem, – som inneholder cirka 300 000 Giga tonn CO2. Slipper vi ut dagens mengde i 100 år fremover øker CO2 mengden med cirka 1,3 %, noe som er totalt uten betydning for noe som helst.

  Svar
 • ‘Ifølge BBC står byen i fare for å stå fullstendig under vann i år 2100.
  Det er det langsiktige perspektivet, men nå står innbyggere og turister i en av verdens vakreste byer overfor det motsatte problemet.’
  https://www.nrk.no/urix/kanalene-i-venezia-nesten-tomme-for-vann-1.16306006

  Ja, ja, vått eller tørt. For mange trær, for få trær, For grønt,for svidd. For kaldt, for varmt.
  – Det skyldes klimakrisen, uansett. ;-)
  Unge mennesker tør ikke å sette barn til verden i denne ‘ KRISEN’ vi har hørt om i 10 år.
  Det skjønner jeg godt; med slike ‘ vitenskaplige/univeritetsutdannede ‘ klima-alarmister i offentlig styre & stell.
  Hva skulle de ellers brukt tiden til; tenke sjøl?

  Svar
 • Her er målingene som gjelder fram til august 2023:
  https://nsidc.org/arcticseaicenews/antarctic-daily-image-update/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Smigrer en EU-leder deg.

Da har du gjort noe dumt.

Forrige innlegg

Det vil koste skjorta å få Ukraina på fote igjen.

Blackrock får en avtale verdt en halv billion dollar for å «gjenoppbygge» Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.