POSTED IN Endring av politikken, Global krise

Det er ikke bare Israel som tiltales.

Det er vesten som sitter på tiltalebenken.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vesten på tiltalebenken

Av George Chabert

Det er ikke bare Israel som anklages for folkemord. Det er hele Vesten.

Kløften mellom den vestlige maktelitens selvbilde og påståtte selvrettferdighet og hvordan den oppfattes av resten av verden, har aldri vært større. Folkemord i Gaza vekker dessuten vonde minner, særlig når tidligere koloniherrer ivrig forvarer Israels tilintetgjørelsen av land og folk. 

Namibia avviser Tysklands støtte til den rasistiske israelske statens folkemord på uskyldige sivile i Gaza. På namibisk jord begikk Tyskland det første folkemordet i det 20. århundre. I tidsrommet 1904-1908, der titusener av uskyldige namibiere døde under de mest umenneskelige og brutale forhold. Den tyske regjeringen har ennå ikke gjort opp for folkemordet begått på namibisk jord.»

Ofrene ble jaget til ørkenen og døde av sult og tørst.

Eldgammel krigskunst

120 år senere er sult og tørst fortsatt veien å gå, mener den israelske Knesset politikeren Tali Gottlieb: 

Uten sult og tørste blant Gazas befolkning vil vi ikke kunne rekruttere kollaboratører, vi vil ikke kunne bestikke folk med mat, drikke og medisiner for å skaffe oss etterretning.»

På sosiale medier verden rundt blir nå Vestens historie av folkemord fremhevet: «4 millioner indere sultet i hjel under britenes bengalske hungersnød i 1943. All mat ble omdirigert til de allierte under andre verdenskrig. Winston Churchill, som sto bak hungersnøden, uttrykte sin forakt for inderne og kalte dem et bestialsk folk med en bestialsk religion.» Et halvt århundre senere var antallet sultede, bombet og skutt i alle verdens deler femdoblet. I alle store kriger var vestlige makter enten direkte innblandet, som i Vietnam, Libya eller Afghanistan, eller de fremste promotører av vold. 

Oppskriften er velprøvd:

 1. Fyr opp en krig der det lar seg gjøre
 2. Gjør alt for at krigen varer så lenge som mulig.

Harry Truman, presidenten som brukte atombomber mot Japan, sa det slik i 1941: «Hvis vi ser at Tyskland vinner krigen, bør vi hjelpe Russland; og hvis Russland vinner, bør vi hjelpe Tyskland, og på den måten blir flest mulig drept.»

Vestens sabotasje av fredsforhandlinger viser ønske krig

I Ukraina skulle fred undertegnes i begynnelsen av 2022, men Boris Johnson kom med klar beskjed om at krig var veien å gå. Antall drepte telles nå i flere hundretusener, og hverken Biden, Sunak, Macron, Scholz, eller lederne fra begge sider av Baltikum vil gi seg så lenge Russland kan rammes, uansett hvor mange flere ukrainere som må dø. Et estisk parlamentsmedlem kalte de 800.000 ukrainske mennene som flyktet fra en krig NATO ønsket for «feiginger», og insisterte på at EU burde sende dem til krigen.

Ukrainakrigen ble med hell fremstilt som «Putins krig». Gaza massakre derimot opprørte hele verden, inkludert lille Europa.

Vet dere hva mer som døde i Gaza? Myten om medmenneskelighet og vestlig demokrati»,

lød en plakat sett i et av de mange folketog som fyller London, Berlin, Roma eller Paris.

Vesten er nå på tiltalebenken, og fordømmelsen er allerede et faktum:

Å se afrikanske kvinner og menn kjempe for å redde menneskeheten mot de hensynsløse angrepene som støttes og muliggjøres av det meste av Vesten, kommer til å forbli et av vår tids definerende bilder»,

sier FNs rapportør Francesca Albanese om Sør-Afrikas folkemord-anklage mot Israel.

Vesten forbereder flere kriger

Skulle mot all forventning Israel dømmes – Washington, London og Berlin vil jo aldri tillate det – vil det ikke endre noe som helst. Historien viser at for stater i krise blir krig en fristelse. USA, Vestens mest dysfunksjonelle samfunn, går fra krig til krig, som om fred var et uutholdelig mareritt. Makthaverne i Vesten trenger desperat en storkrig for å avlede befolkningens sinne og krigstrommene blir nå stadig høyere.

I Europa vil myndighetene overbevise befolkningen om at krig er rett rundt hjørnet.

 • Storbritannias forsvarsminister drømmer om et århundre med krig:
  «Verden har blitt akutt farlig. Rundt oss forbereder våre fiender seg, og vi har bare sett begynnelsen på de tragiske konsekvensene. Fra Ukraina til Midtøsten, fra Sør-Kinahavet til Nord-Korea, fra Sør-Amerika til Afrika og fra cyber- til romkrigføring – alt dette kan få katastrofale konsekvenser her hjemme. Nå må vi, akkurat som våre fiender, planlegge og investere for en epoke med konfrontasjon.»
 • I Norge sender myndighetene varsler til alle mobiltelefoner om «akutt fare og hva du bør gjøre for å beskytte deg», og politikerne lover stadig nye milliarder til opprustning.
 • I Nederland advares det om at folket må forberede seg til krig mot Russland.
 • Tyskland, landet som alene kan skryte på seg drap på 27 millioner russere hvorav 19 millioner sivile, annonserer et hemmelig dokument fra det tyske forsvaret der en større væpnet konflikt mellom NATO og Russland er satt til juli 2025, og nye milliarder loves til Ukraina.
 • Frankrikes president lover flere missiler for å bekjempe Russland. 
 • Estlands statsminister mener at EU har tre til fem år på seg til å forberede seg på krig mot Russland. Ifølge henne er det nødvendig å forberede alliansens tropper på å stå imot den russiske hæren etter at krigen i Ukraina er avsluttet.

Man skulle tro at samtlige europeiske ledere lider av Quislings syndrom: Russland, Russland, Russland!

Endrede maktforhold

2024 vil forsterke endringene satt i sving for alvor for to år siden. Som Xi Jinping sa til Vladimir Putin,

nå skjer det endringer som vi ikke har sett maken til på 100 år.»

Krigen mellom Russland og NATO i Ukraina har avslørt at Vesten ikke lenger er i stand til å føre en langvarig krig som i Vietnam. Hele verden vet nå at Vestens dager er forbi. The Guardian erklærer: «USA er ikke lenger den største makten i Midtøsten. Iran er det.» Houthiene i fattige Jemen utfordrer åpent USA og Storbritannia i Rødehavet. Frankrike blir kastet ut av Afrika. Tidligere franske koloni Niger avslutter sikkerhetsavtaler med EU og vender seg til Russland for forsvarssamarbeid. Kolonitiden er forbi.

Russland vil fortsette dreiningen mot Asia. Taiwan, vel vitende at Vestens «beskyttelse» er en dårlig spøk, vil ikke motsette seg gjenforening med Kina, og Kina vil desidert bli verdens størst økonomi. Det siste vestlige koloniale prosjektet, som etter 75 år av impunitet anklages nå for folkemord i Gaza, vil til syvende og sist følge i Sør-Afrikas fotspor: Forkastelse av apartheid, forsoning, én statsløsning, et menneske, én stemme. Kort sagt, vi er nær en ny start for menneskeheten. Etter 300 års vestlig dominans.

Innlegget er hentet fra Trønderrød

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  19 januar 2024 9:07

  Takk, George Chabert!

  7 av 10 engelskmenn støttar våpenkvile i Gaza. Likevel er Storbritannia som vanleg ute med våpen og etterretning for å halda krigen gåande.

  Det britiske politiske systemet er ikke imponerande.

  Svar
 • All krig ER å myrde folk. Man kriger ikke bittelittegranne. Kvinner, barn, gamle og unge døde eksempelvis i bøtter og spann da de allierte sønderbombet Hamburg, Dresden og Berlin. Det bør alle som setter i gang fullskala terror og fandenskap tenke nøye over når de erfarer massiv brutal juling. Start derfor aldri en krig du ikke har vunnet på forhånd. Det kalles virkeligheten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Israels 9/11»:

Hvem er det som finansierer krigen i Gaza?

Forrige innlegg

Presidentens sønn:

En tikkende politisk bombe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.