POSTED IN Media, Norge

Det er hva de ikke omtaler som er viktig.

Hva er det NRK ikke vil fortelle?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina: hva NRK ikke vil nevne

Dett innlegget er hentet fra Hva mener partiene

NRK forsøker bevisst å skjule sider av krigen i Ukraina for oss som faktisk betaler for NRK over skatteseddelen. Istedenfor blir vi presentert for en smal del av virkeligheten, den som USA og de store mediene promoterer. Her er punkter som NRK stort sett utelater:

 • Løftene om ikke å utvide NATO østover ved sovjetunionens oppløsning i 1989, 90 og 91 foreligger skriftlig som 30 referater, korrespondanse, notater og telegrammer på på George Washington University i The National Security Archive.
 • NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg har sagt at løftene ikke er gyldige fordi de ikke ble skrevet ned. Men juridisk sett er muntlige avtaler like bindende som skriftlige.
 • Også løftene fra Cuba-krisen var kun muntlige, og det ville vært uhyrlig dersom Sovjetunionen snudde ryggen til dem.
 • USA har jobbet systematisk med å utvide NATO østover i perioden fra Sovietunionens oppløsning til i dag.
 • Viktoria Nuland fortalte at USA investerte 5 milliarder dollar i regimeskifte i Ukraina frem til 2014.
 • Nazister var involvert i kuppet og er involvert i dagens regime i Ukraina – under støtte av USA.
 • Nazistene sto bak brann i Odessa 2. mai 2014 (altså rett etter statskuppet) der kanskje så mange som 50 ble drept og 200 skadet.
 • Ukrainere som var etnisk russisk med russisk språk og kultur følte seg truet etter kuppet i Kiev og søkte å frigjøre seg fra Ukraina.
I byen Mariupol som var ukrainsk frem til våren 2022 er det store flertallet etniske russere.
 • Russiskspråklige Ukrainere i Øst, på Krim og flyktninger til Russland har blitt forhindret fra å stemme i Ukraina ved valg.
 • Viktoria Nuland, Jake Sullivan og Joe Biden har aktivt bidratt til krig i Ukraina fra før 2014 til i dag.
 • USA rustet opp Ukraina til NATO standard i perioden 2014 til 2022.
 • Da krigen startet i 2022, var det etter massiv økning i artilleribeskytning mot russiske ukrainere, bevitnet av OSCE.
 • USA har uttrykt at det var flott å ha en krig mot Russland som ikke førte til tap av egne liv.
 • USA har uttrykt glede over at Nord Stream ble sabotert, og har tjent masse penger på det.
 • USA kan ha stått bak sabotasjen av Nord Stream.
 • USA har hatt innteresse av at Europa – og i særdeleshet Tysklande – er blitt svekket
 • Ukraina har trolig tapt 450.000 soldater, mens russernes tap er rundt 50-70.000, det er et 6 drepte ukrainere for hver russer
 • Facebook har sensurert innlegg som påstår tapstall 5 til 1.
 • Russland har vesentlig større tilgang på soldater og artilleri enn Ukraina – dette predikerer en seier.
 • Ukraina hanker nå inn 16-åringer og 60-åringer til hæren, og sender dem rett til fronten med minimal opplæring og null erfaring.
 • Zelensky forsøker få omliggende land til å arrestere ukrainere 18 – 30 år som har flyktet, for å tvinge dem inn i hæren.
 • I dag er det Vesten som holder liv i krigen mot Russland, og noen tror fortsatt de kan knekke Russland og vinne krigen.

Det er tre forhold som vil gi fred i Ukraina på dagen: 1) Krim anerkjennes som russisk, 2) Donetsk får sitt selvstyre og 3) Ukraina forblir nøytralt og NATO holder fingrene vekke. Alternativet er enten at hele Ukraina blir tatt, eller at Vesten bidrar til å eskalere konflikten til verdenskrig/atomkrig, noe som i dag er ganske sannsynlig takket være USA.

Forsidebilde: Christoffer Engström

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 september 2023 9:47

  Eg trudde Nato-oberstløytnant Palle Ystebø hadde gitt opp, men han får halda fram med sludderet sitt på NRK.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 september 2023 11:10

  Russland-hat har NRK alltid rom for. Les Lars Birkelund sin glimrande kommentar til det seinaste Russland-hat-programmet frå NRK:

  https://steigan.no/2023/09/nrk-og-det-gode-hatet/

  Kompani Lauritzen på TV2 skal læra norske born og ungdom kor foredlande og styrkjande militæret er. Bauekorps i Bergen lærer småborn lydnad, våpenflashing, eksersis og uniform-elsk. Me kan ta til med opprydding i norsk indoktrinering og hjernevask før me underviser Russland.

  Svar
  • Har ikke sett det men regner med at det er de to som pleier å ha reisebrev og påskeqisser. Tåler ikke trynet på noen av dem.

   Svar
 • ‘I utdraget heter det at dersom ikke FN griper inn, kan alle verdens lands uavhengighet stå i fare.
  – Vi må stille oss opp mot denne nakne aggresjonen i dag for kunne avverge andre aggressorer som kan dukke opp i morgen, uttaler Biden ifølge Det hvite hus.’
  nrk.no/urix/apning-av-fn-toppmote-uke-1.16562769

  Det er jo greit, tja- men ihvertfall kjent, at Biden er dement. Da kjenner man jo ikke seg selv og sin historie. ( Stoltenberg også, – eller bare en junki?).
  Men at de har så dårlig hukommelse når det gjelder amerikanske angreps-kriger er skremmende.

  En farlig holdning/uttalelse. Har de bestemt seg for å ta livet av Putin? Eller ‘ta ut’, som Stoltenberg sier. Som Hussein, Gadaffi, …:

  ‘- Skapte en ny Hitler.
  Hvis Ukraina faller, vil Putin definitivt fortsette. Hvis Russland når Polen, hva blir det neste? En tredje verdenskrig? spør Zelenskyj under intervjuet.’
  dagbladet.no/nyheter/skapte-en-ny-hitler/80213412

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 september 2023 21:10

  Kjem NRK til å omtala at Polen og Ukraina no er i tottane på kvarandre om handel med landbruksvarer? Polen er i ferd med å få nok.

  Vesten er ikkje so samla som NRK vil ha det til.

  Svar
  • Øyvind Aarsnes
   21 september 2023 10:16

   NRK sier mange ting som er sant, men det er det som de IKKE SIER som er det virkelig store problemet og som opprettholder den sisten kommuniststat styrt av pengemafien Illuminati.

   Svar
   • Reidar Kaarbø
    21 september 2023 15:43

    Et veldig viktig poeng. Det gjør NRK uangripelig, de kan dokumentere at de sier sannheten ved å skyfle alt det ubehagelige under teppet og late som det ikke eksisterer.

    I praksis er dette å forfalske virkeligheten, noe som burde vært påtalt. Det er simpelthen utilbørlig grovt at folket ikke får servert HELE sannheten, at ikke ALLE sider blir debattert og analysert, at ikke ALLE røster blir hørt.

    Man kan bare lure på hva slags samfunn NRK egentlig fronter, og det skremmer vannet av meg.

   • Øyvind Aarsnes
    21 september 2023 16:38

    Hvem var kriminell nok og frekk nok til å legge frem for stortinget forslaget om å slette straffelovens § 83 som er selve «forsvarsverket» som skulle beskytte grunnlovens § 1. mot landsforræderi ? Var det mens Erna Solberg var statsminister ???

   • Hovedparten av norske media, selv når de sier noe som er tilnærmet sant, greier de å vinkle det på en så vridd måte at det angriper Russland. Ofte er det regelrette løgner som klippes og limes. Skikkelig journalisme er det langt mellom.

   • En halv sannhet er en hel løyn … og, der taushet råder ligger ondskapen på lur … NRK er intet mindre enn tvangsfinansiert statspropaganda.

 • Øyvind Aarsnes
  11 februar 2024 21:54

  På dommens dag skal alt frem i lyset å da tror jeg at journalistene får den strengeste straffene av alle som blir dømt. Selvfølgelig blir Hitler og alle de andre massemorderne dømt strengt for sine massemord og Erna Solberg Støre og Stoltenberg har også mye blod på hendene så de må svare for en dag, den dagen tror jeg ikke er langt unna. Hadde de trodd på Himmelen og jordens skaper ville de aldri gjort det de har gjort. Den verste forbrytelsen som noen gang er gjort mot denne befolkningen var det Erna Solberg som er ansvarlig for og det var tvangs vaksineringen av 85 % av befolkningen. At hun kommer til å få en grusom straff på dommens dag tviler jeg ikke på, men den blir rettferdig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Andrei Martyanov:

Det er ikke bare Ukraina som taper. Dette er vestens store nederlag.

Forrige innlegg

USA i samarbeid med kurdiske styrker stjeler Syrias olje.

De norske sanksjonene mot Syria fortsetter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.