POSTED IN Diverse

Det er helt logisk og forteller sitt:

Jens Stoltenberg får en pris av en krigsforbryter.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jens Stoltenberg fikk Henry A. Kissinger-prisen

Ordtaket «Fortell meg hvem du omgås og jeg vil si deg hvem du er» skal være flere tusen år gammelt. Hva sier ordtaket om en som tar imot pris fra en mann som har millioner av menneskeliv på samvittigheten?

Innlegget er hentet fra Spartakus

Fredag 10. november fikk NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg overrakt Henry A. Kissinger Prize 2023. Prisen gis til en som har gitt «eksepsjonelle bidrag til transatlantiske forbindelser». Overrekkelsen skjedde ved Det amerikanske akademiet i Berlin, der Tysklands president Frank-Walter Steinmeier (som fikk prisen i fjor), og leder for den amerikanske Kongressen Nancy Pelosi, var til stede.

Prisvinneren uttalte: «Denne prisen betyr virkelig mye for meg personlig. Men det er mer enn det. Jeg ser det som en pris til NATO. For alt Alliansen gjør». Stoltenberg understreket viktigheten av transatlantiske relasjoner og hvordan et sterkt transatlantisk bånd hadde fått ham til å føle seg trygg som ung mann i Norge. «Jeg tror ikke på Amerika alene.Jeg tror ikke på Europa alene.Jeg tror på Amerika og Europa sammen», sa han.

Det har virkelig vært en lang personlig reise for en som ble intervjuet i Aftenposten i 1985, som påtroppende leder i AUF. Den gang sa Stoltenberg at «AUFs mål er å nedbygge blokkene og norsk utmeldelse av alliansen». To år senere fikk Jens Stoltenberg ungdomspartiet til å legge vekk NATO-motstanden, for heller å arbeide «for nærkamp internt i NATO, for et blokkfritt og atomvåpenfritt Europa.»

AUF ville altså inn i NATO for å påvirke! Vi kan trygt si at den «nærkampen» vant NATO på knockout.

Les også: Gåten Jens Stoltenberg

USAs håndplukkede mannI utenriks- og forsvarspolitikken har Stoltenberg konsekvent vært USAs mann. Stoltenberg har støttet alle USA-initierte kriger. Han sluttet lojalt opp om George W. Bush’ «krig mot terror» og sendte norske soldater til den katastrofale krigen i Afghanistan. De enorme feilgrepene i Afghanistan endte med et katastrofalt militært og politisk nederlag etter 20 år.

Som statsminister var Jens Stoltenberg den viktigste pådriveren for norsk krigsdeltakelse i Libya i 2011. Norske fly slapp nesten 600 bomber over landet. I møte med en svensk partikollega sjokkerte Stoltenberg da han begrunnet Libya-bombingen med at krigen var «utmerket trening for det norske luftvåpenet». Selv om Libya-krigen endte i katastrofe for Libya har han i ettertid vært helt immun mot selvkritikk, og sagt at han ville gjort det samme om igjen!

Hans lojale krigsinnsats betalte seg da han 1. oktober 2014 ble NATOs generalsekretær.

Les også: De som ødela Libya går fri


«Henry Kissinger er en flott mann»


Vi bør merke oss Stoltenbergs lovprising av Henry Kissinger. I takketalen ordla han seg slik:

Han er en flott mann.
En lidenskapelig transatlantiker.
Og en meget dyktig diplomat.
Henry var også viktig for min egen politiske oppvåkning.
I en alder av tretten tok min storesøster Camilla – som er her i rommet – meg med til en protest mot Vietnamkrigen ved den amerikanske ambassaden i Oslo.
På den tiden var Henry USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver. Og han var ansvarlig for forhandlingene for å få slutt på Vietnamkrigen.
Han ville ha USA ut av Vietnam. Og det gjorde jeg også … om enn av forskjellige grunner
!

Les også: Krigsforbryter gjester Norge

En «meget dyktig diplomat»? Er det slik Henry Kissinger skal huskes i 2023? Som sikkerhetspolitisk rådgiver og utenriksminister i USA gjorde Kissinger seg skyldig i en rekke krigsforbrytelser som kostet millioner av mennesker livet.

I 2004 offentliggjorde det amerikanske nasjonalarkivet 20.000 sider med utskrifter av Henry Kissingers telefonsamtaler. Materialet stammer fra 1969 til 1974, og inneholder bl.a. lange samtaler mellom Kissinger og president Nixon. Dokumentene viser at Kissinger personlig ga ordre om gjentatte bomberaid over tett befolkede områder.

[Nixon] wants a massive bombing campaign in Cambodia.
He doesn’t want to hear anything about it. It’s an order, to be done. 
Anything that flies on anything that moves.

– Henry Kissinger

Den amerikanske bombingen av sivile mål i Kambodsja drepte anslagsvis 500.000 mennesker. Men en nylig avsløring fra The Intercept viser at Kissinger var ansvarlig for enda flere sivile dødsfall under USAs krig i Kambodsja enn det som tidligere var kjent. Mens overlevende og familiemedlemmer fra disse dødelige kampanjene fortsetter å sørge, feiret Kissinger sin 100-årsdag tidligere i år.

Alle bombetoktene over Campuchea fra april 1965 til august 1973

I 2013 offentliggjorde WikiLeaks 200.000 dokumenter relatert til Henry Kissingers tid som utenriksminister. Wikileaks har kalt samlingen «The Kissinger Cables», og materialet stammer fra årene 1973 til 1976. Noen av de mest betydningsfulle funnene inkluderte USAs involvering med fascistregimer i Latin-Amerika, med Francos Spania og med militærjuntaen i Hellas.

Kissinger regnes som en av arkitektene bak kuppet mot den demokratisk valgte presidenten Salvador Allende i Chile i 1973, noe som førte til 16 års militærdiktatur under Augusto Pinochet. Den indonesiske militærdiktatoren Suharto ble hjulpet til makta av CIA. Kissinger godkjente den indonesiske invasjonen av Øst-Timor i 1975, der 200.000 østtimoresere ble drept av indonesiske styrker. Det tilsvarte 30 % av befolkningen.

Kissinger var også medvirkende til kuppet mot og drapet på Chiles sosialistiske president Salvador Allende, en tidligere partikollega til Jens Stoltenberg.

Stoltenbergs Kissinger-pris? Bare rett og rimelig

This is Kissinger’s legacy.
Death. Destruction. Suffering. Misery. Dictatorships.
His is a murderer, a liar, a crook, a thug.”
– 
fra CodePink “CITIZENS’ ARREST WARRANT»

Henry A. Kissinger er ansvarlig for millioner av menneskers død. Men rettsvesenet på den vestlige halvkule bryr seg ikke. At han nå gir en pris til den nordmannen i historien som har flest menneskeliv på samvittigheten synes bare rett og rimelig.

Ellers føler jeg personlig stolthet over å ha vært med på å politianmelde Kissinger i 2016, da han deltok på et arrangement om fred og sikkerhet (!) i Oslo, i regi av Nobel Peace Prize Forum og UiO. Vi krevde ham pågrepet, med sikte på strafferettslig forfølging.

«Vi har ikke glemt udådene til krigsforbryteren! – Arrester Kissinger!»

Kilder:

“NATO Secretary General Jens Stoltenberg awarded with the Henry A. Kissinger Prize”, nato.int 10.11.23, “Speech by NATO Secretary General Jens Stoltenberg upon receiving the American Academy of Berlin’s 2023 Henry A. Kissinger Prize”, nato.int 10.11.23, “Norsk brudd med NATO vårt mål”, Aftenposten 23.02.85, «Ville bombe for å trene», klassekampen.no 15.10.14, “The Kissinger Telcons”. National Security Archive Electronic Briefing Book No. 123. 26. mai 2004, «Henry Kissinger’s Bloody Legacy», theintercept.com 25.05.23, WIKILEAKS SPECIAL PROJECT K: THE KISSINGER CABLES, 7. april 2013

Redaksjonen har lagt til 2 bilder m/tekst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «Vi måtte bombe dere for å redde Demo(n)kratiet!»

  Svar
  • De vil krasje et fly for å ta ut en person.(jeg tenker f.eks. ….Dag Hammarskjøld)
   De vil arrangere masseskyting for å ta fra oss rettighetene våre.
   De vil senke et skip for å ta ut ti.(Titanic)
   De vil «brenne en paradisøy» slik at de kan få den.(Hawai)
   De vil ta ut bygninger for å skjule tapet av billioner.(Tre bygninger som Silversteen eide i USA)
   De vil starte kriger for å bli rikere.
   De vil gjøre millioner syke for å få kontroll.
   De vil rigge valg, lokke ledere og utlevere og sverte tusenvis for å beholde makten.(Epstein/Maxwell)
   De vil tiltale en president fire ganger, for oppdiktede anklager, som forsøk på å dekke over forbrytelsene deres.
   De deler ut priser til krigsforbrytere, for å snu virkeligheten i hodene våre.

   Utdrag fra en studie i NATO(Nord Atlantisk Terror Organisasjon)
   «Det menneskelige er veldig ofte hovedsårbarheten, og det bør erkjennes for å beskytte NATOs menneskelige kapital, men også for å kunne dra nytte av våre motstanderes sårbarheter.

   I en skremmende avsløring sa rapporten eksplisitt at «målet med kognitiv krigføring er å skade samfunn og ikke bare militæret.»

   Med hele sivilbefolkninger i NATOs sikte, understreket rapporten at vestlige militære må jobbe tettere med akademia for å bevæpne samfunnsvitenskap og humanvitenskap og hjelpe alliansen med å utvikle sin kognitive krigføringskapasitet.»

   Studien beskrev dette fenomenet som «militariseringen av hjernevitenskap». Men det virker klart at NATOs utvikling av kognitiv krigføring vil føre til en militarisering av alle aspekter av det menneskelige samfunn og psykologi, fra de mest intime sosiale relasjoner til sinnet selv.

   NATO-forskeren understreket «at dette
   ekstremt viktig for oss i militæret,» fordi «det har potensialet, ved å utvikle nye våpen og måter å skade hjernen på, har det potensialet til å engasjere nevrovitenskap og teknologi i mange, mange forskjellige tilnærminger for å påvirke menneskelig økologi … fordi dere alle vet at det er veldig enkelt å gjøre sivil teknologi om til en militær.»

   Svar
 • Takk for at du anmeldte Kissinger!
  Fikk han straff? Nei! Men vi fikk beviset for at Justitia er blitt kneblet og blitt en hore som kan kjøpes. De med størst lommebok vinner igjen!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 november 2023 10:29

  Ein person med skamvit hadde sjølvsagt takka nei til ein slik pris.

  Terje Alnes dokumenterer grundig, som vanleg. Takk!

  Svar
 • Northern Light.
  18 november 2023 15:03

  «Henry A. Kissinger er ansvarlig for millioner av menneskers død. Men rettsvesenet på den vestlige halvkule bryr seg ikke».
  Det er fordi folket hans har forlengst tatt over rettsvesenet og ordensmakten i den vestlige verden. Høyesterettsdommere, dommere generelt, påtalemyndigheten, med statsadvokater, etterforskningsledelse og rettsoppnevnte eksperter. De er i alle deler av rettsprosessen når noen av deres egne sitter på tiltalebenken, eller noen de vil til livs. Det er usannsynlig at deres egne kommer så langt som til tiltalebenken, med den kontrollen de har over påtalemyndigheten.

  Selvfølgelig er de også i majoritet i internasjonale domstoler og tribunaler, og med deres globale storkapitals eierskap og dermed også kontroll av vestlig hovedstrømpresse og media, er det de selv som løfter sine egne frem, underslår deres forbrytelser og velger hvem som skal utpekes som forbryter, og settes i et dårlig lys for godtroende vestlige befolkninger.

  Kissinger er ansvarlig for millioner av menneskers død, og fikk ufortjent Nobels Fredpris for fredsforhandlingene for Vietnamkrigen, enda han forlenget krigen, og var medansvarlig for USAs teppebombing i Kambodsja, for Kissinger ba Nixon vente med bombingen til Nixons rundreise i Europa var over. Han var sikkerhetsrådgiver fra 69′ til 73′ da USA slapp over 500 000 tonn bomber over Kambodsja.

  At Kissinger oppretter en pris i sitt navn, og gir den til Stoltenberg, blir fra dette perspektivet da bare passende. Stoltenberg er medansvarlig for at Norge bombet Libya med nesten 600 bomber også over sivile mål, som direkte og indirekte kan ha tatt hundretusener av liv, sammen med andre kriger NATO har vært involvert i under Stoltenbergs ledelse. Like barn leker best, og disse har bomber som leketøy.

  Som den «tribal hive» der er, oppretter de priser innen politikk, medisin, vitenskap, litteratur, kunst og kultur og gir dem som oftest til sine egne. En annen av hans slag, Albert Bourla, direktør for Pfizer, fikk Genesis Prisen 2022 i Jerusalem «for at Pfizer kunne levere så mange vaksiner under pandemien, og reddet millioner av liv». Et utall fagfellevurderte studier sier det motsatte, millioner av døde etter massevaksineringen verden over, og det er et fjell av bevis for at mRNA-injeksjon kalt vaksiner for å få folk til å ta dem, svekker immunforsvaret, injeksjon for injeksjon. Mange av de som har fått to eller flere injeksjoner spesielt, vil få redusert livskvalitet med dårligere helse og forkortede liv.

  En annen Stoltenberg har også selvfølgelig fått en pris. NSHs (Norsk sykehus og helsetjenesteforening) styre tildelte Helselederprisen 2022 til Camilla Stoltenberg. Stoltenberg ble nominert «for sitt sterke lederskap internt i FHI (Folkehelseinstituttet) og som en samlende leder for fagkunnskapen ut mot befolkningen».

  Under hennes «sterke lederskap i FHI» fikk over fire millioner nordmenn mRNA-injeksjonen kalt vaksiner. Flertallet av befolkningen ukritisk stilte seg i kø for sprøytestikket. Flere og flere forstår nå at deres helseproblemer etter «vaksinen» ikke skyldes «long-covid». Regn ikke med undersøkende journalistikk på dette fra hovedstrømpresse og media. Bekvemt at deres eget slag også har 100 prosent kontroll over hovedstrømpresse og media, som nevnt.

  Svar
  • N.L:
   » FHI (Folkehelseinstituttet)»

   Vi har vel fått et (innlært/innlurt ) inntrykk av at FHI er en del av den norske politiske administrasjonen (?), gennom denne ‘pandemien’, med daglige opptredener fra FHI i Nrk og i media,
   – gjerne sammen med norske politikere og deres albuehilsninger. En smittespredningsmåte – som den klokere norske befolkningen bare lo hånlig av og ikke etterapet heldigvis. .
   Så er FHI altså en privat styrt stiftelse . Akkurat som WHO.

   Ingen/få jeg har snakket med har fått med seg dette. Og ble hoderystende overrasket.
   Greit å vite, så faller ting mer på plass.

   Svar
   • Og ikke ansvarlig ovenfor det Norske Storting, og heller ikke oss—innbyggerene i landet. Stiftet av Rockefeller Foundation på tredve tallet. Stoltenberg ble under en pressekonferanse spurt om hun svarte ovenfor norske myndigheter. Hun forsøkte å vri seg unna spørsmålet, men måtte til slutt innrømme at hun ikke hadde noen over seg i hierarkiet. Overstatlig institusjon styrt av Rockefeller?

 • » For alt Alliansen gjør»

  ‘ Nato-sjef Jens Stoltenberg er i Bosnia. Han uttrykker bekymring over den bosnisk-serbiske republikkens ønske om løsrivelse.
  I tillegg advarer han mot «skadelig utenlandsk innblanding» i Bosnia – blant annet fra Russland.
  Dette undergraver stabiliteten og hindrer reform, sa Stoltenberg under et besøk i den bosniske hovedstaden Sarajevo mandag. ‘
  nrk.no/nyheter/bosnia-1.11526333

  Ja, Bekymring. ;-)
  Det er vel bedre med bombing med utarmet Uran fra Nato. – Som også i Ukraina.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Faktisk.no og klimaet:

Når faktasjekkere glemmer solen.

Forrige innlegg

Verden rystes.

Er Gazakrisen innledningen til noe større?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.