POSTED IN Ukraina

Det er et dårlig tegn.

Zelensky sparker stadig nye folk.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ganske vanlig å sparke folk som stille spørsmål ved den virksomheten de er en del av, særlig når det går dårlig. Når det går godt er alt såre vel for de fleste. Og siden dette ikke er første gangen Zelensky sparker folk, tvert imot skjer det nå svært ofte, er dette et tegn på at det går dårlig for regjeringen i Ukraina. Den ene støttespilleren i vesten etter den andre sliter dessuten på hjemmebane (Johnson har falt), fordi straffetiltakene rammer dem selv mer enn Russland.

Som et tegn i tiden sparkes folk som prøver å endre kurs eller stiller kritiske spørsmål om den politiske retningen landet er på vei. For det kan ikke være på grunn av korrupsjon de sparkes – da skulle nesten alle vært skiftet ut.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky sparker sjefen for sikkerhetstjenesten og riksadvokaten.

Begge skal ha oversett tallrike forsøk på forræderi blant de ansatte i departementene deres.

Den ukrainske riksadvokaten Iryna Venediktova og SBU-sjefen Ivan Bakanov ble på søndag avsatt fra stillinger. (SBU er etterfølgeren av det ukrainske KGB, opprettet i 1991 da landet ble selvstendig. overs.)

Iryna Venediktova - Wikipedia
Iryna Venediktova

President Zelensky kunngjorde et president-dekret der han nevner et stort antall saker om forræderi blant de som skal håndheve lovene og i etterretningstjenesten.

Det er blitt registrert 651 kriminalsaker om forræderi og «samarbeid med fienden» blant de som skal håndheve lovene.

Samtidig skal 60 SBU-agenter være mistenkte for å «ha arbeidet mot vår stat», kunngjorde Zelensky på søndag. 

Dette var hans grunner til å gi disse to lederne sparken.

Bakanov ble fjernet etter artikkel 47 i Diciplinary Statute i det ukrainske militæret. Den peker på feil i den offentlige tjenesten «som har ført til tap av liv og andre alvorlige konsekvenser. Eller han kan ha vært en trussel overfor slike konsekvenser».

Hans etterfølger er ennå ikke utnevnt.

Venediktova, som har vært Ukrainas riksadvokat siden mars 2020, er nå blitt erstattet av Oleksiy Symonenko.

Zelensky har i den siste tiden avsatt flere personer i sin stab. Forrige uke sparket han fem ambassadører, inkludert Andriy Melnyk, ambassadøren i Tyskland.

Ambassadørene i Ungarn, Den Tsjekkiske Republikk, Norge og en femte ambassadør med ansvar for India, Maldivene, Nepal, Sri Lanka og Bangladesh  har alle måttet gå.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

https://www.rt.com/russia/559148-sbu-head-and-prosecutor-fired-ukraine/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Når det gjelder Zelensky,s «opprydning» vil jeg minne om at i pengevaskingens Ukraina flyter det inn uhorvelig masse penger,som så flyter ut igjen til deres oppdragsgivere,politikere,våpenindustri,aksjeeiere i ulike selskaper som har med forsyning av alt det som ikke ukraina produserer selv.I den forbindelse trenger globalistene ett apparat av tjenestemenn som tjener globalistenes interesser.
  Fra tid til annen blir det meldt om penger som blir smuglet ut av ukraina,våpen som blir solgt på det mystiske svarte nettet og konti i utlandet.
  Kan det väre at når disse tjenestemennene av ulike grunner ikke önsker å delta mer i svindelen så gjöres det klart for deres nye tilvärelse i eksil ?.
  Zelenskys familie er nå i USA og disse tjenestemennene som först fikk sparken,for så å ikke få sparken,de er kanskje på vei til en ny tilvärelse ?.
  Men nei,konspirasjoner finnes ikke,bare fantasifulle teorier,så jeg fortsetter å lese i Moscow times,denne uavhengige avisen som eies og styres fra vest eller VG,da vet jeg hva jeg trenger å vite.

  Svar
  • Tor Larsen
   23 juli 2022 2:12

   17.juli styrtet et Ukrainsk Antonov An-12 fly lastet med 11,5 tonn våpen og ammunisjon i det nordlige Hellas. Samtlige besetningsmedlemmer omkom og vraket fortsatte å eksplodere i timer etter ulykken. Hele poenget med å fortelle dette er at flyet ikke var på vei til Ukraina, men fra Ukraina til Bangladesh. Ukraina er i krig, forlanger og får svære mengder våpen fra Vesten -og selger varene videre på det internasjonale markedet. https://www.reuters.com/world/europe/cargo-plane-crashes-near-greeces-northern-city-kavala-2022-07-16/

   Russland fikk for kort tid siden tak i to toppmoderne franske Ceasar 155 mm selvdrevet artilleri som ukrainerne hadde latt stå igjen, og det russiske forsvarsdepartementet hevder det har kjøpt et avansert selvdrevet HIMARS rakettbatteri fra ukrainske soldater. Salget er ikke uavhengig bekreftet. https://vidrebel.wordpress.com/2022/07/13/ukrainian-soldiers-sold-himars-to-the-russians/

   Svar
   • Fra lenken din, T.L. :
    ‘Den serbiske forsvarsministeren Nebojsa Stefanovic sa at flyet hadde fraktet 11,5 tonn produkter, inkludert mørtel og treningsgranater, laget av forsvarsindustrien. Kjøperen av lasten var forsvarsdepartementet i Bangladesh.
    Som bekreftet denne beretningen sa Denys Bogdanovych, Meridians generaldirektør, at krasjet ikke hadde noen sammenheng med krigen som for tiden raser i Ukraina. ‘ 😉

    Landets politiske ledelse er vel så korrupt at innsamling av våpen til Ukraina kun er en innsamling til våpenindustrien i vesten og oligarkene i landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klima-skremmingen mot nye høyder:

Denne gangen ved hjelp av sterke farger på værkart.

Forrige innlegg

Betyr det noe, eller?

USA justerte kursen tre ganger siste uken.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.