POSTED IN Sanksjoner, Økonomi

Det er en dum hund som biter hånden som gir den mat.

Nå skal EU sanksjonere kinesiske selskap.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi hadde nettopp en artikkel her på derimot om hvilken personlighet-type som preger lederne i vesten nå. Jeg mener i utgangspunktet at slike beskrivelser ikke har så mye for seg i politikken. Det er viktigere å se på de økonomiske kreftene som styrer, men de trer aldri frem. De lar andre (narsissistene) være i rampelyset hvor de trives.

De som bestemmer sitter på bakrommene og kanskje enda lenger unna. De er helt anonymiserte. Vi ser dem aldri. Det er disse folkene som ser på befolkningen som kveg, som buskap og som fullstendig uten interesse, bortsett fra som kilden til velstand og rikdom for dem selv. Disse folkene har sine betalte agenter som driver politikken fra bakrommene. Her sitter psykopatene som utelukkende vurderer tiltak ut fra lønnsomhetsvurderinger. Claus Schwab tilhører denne gruppen.

Våre politikere, det er de som trer frem for offentligheten og som vi tror er de som bestemmer. Det er disse folkene vi reagerer overfor når de fatter vedtak på våre vegne. Men dette er egentlig pappfigurer som følger det oppsatt manus de har fått fra andre. Tillater de seg egne meninger som avviker for mye blir de fjernet ,slik vi har sett med LO-sjefen Gerd Liv Valla og Trond Giske. Til dette bruker folkene på bakrommene mediene sine.

Gerd Liv Valla

Lederne våre kan skiftes ut og det skjer jo hele tiden. De må føre en politikk som ikke kan bli populær uansatt hvor mye sukkerglasur en smører den med. Det er den rike elitens politikk. Etter kort tid får befolkningen smake den og da blir de forbanna. Raseriet går utover de som er nærmest og som de ser hver dag i mediene.

Men nå skjer et geopolitisk jordskjelv. Makten forsvinner fra Vesten og flyttes mot øst og sør. 500 år med vestlig dominans, kolonialisme, utplyndring og tyveri av andre regioner er snart forbi. Vi vet ikke om det nye blir bedre, men det er det vi er vitne til nå.

I denne situasjonen prøver våre ledere å unngå det uavvendelige på alle mulige måter. Russland har de sanksjonert med alt de har og nå skal andre som handler med Russland også sanksjoners. Sanksjonene har styrket Russland økonomisk og svekket EU økonomisk. Nå skal EU gå løs på kinesiske selskaper.

Dette minner meg om en svømmeudyktig som er i ferd å gå under og går angriper de som prøver å redde han i rein panikk. Men EU handler naturligvis ikke på egenhånd. De har fått sine instruksjoner fra storebror i vest som slik kvitter seg men en global konkurrent. Er det noen som lurer på hvorfor AfD (Tyskland) og Marine Le Pen (Frankrike) har stor politisk fremgang?

Knut Lindtner
Redaktør

EU straffer kinesiske selskaper


Beijing har gjentatte ganger sagt at de forblir nøytrale i konflikten mellom Russland og Ukraina
Den europeiske union har lagt strammere handelsrestriksjoner på kinesiske selskaper som de hevder støtter Russland, sa Det europeiske råd i en pressemelding fredag.

Restriksjonene er en del av en 13. runde med sanksjoner som ble innført fredag, en dag før toårsdagen for Russlands militæroperasjon mot Ukraina.

Totalt 27 nye enheter som angivelig gir direkte støtte til Russlands militære og industrielle kompleks har blitt målrettet, ifølge meldingen. Enhetene er lokalisert i land inkludert Kina, India, Sri Lanka, Serbia, Kasakhstan, Thailand og Türkiye, og har vært involvert i å omgå handelsrestriksjoner, heter det i dokumentet.

Kina er i dag verdens størst økonomi og har verdens største industri. Enhver som vil straffe Kina økonomisk risiker å få straffen i ansiktet.

Enhetene vil bli underlagt strengere eksportkontroller for varer og teknologi med dobbelt bruk som kan hjelpe Russlands forsvars- og sikkerhetssektor, legger den til.

USA og Europa har gjentatte ganger anklaget Kina for å hjelpe Moskva med å unngå vestlige sanksjoner og forsyne det med nøkkelteknologi og ikke-dødelig hjelp, som hjelmer og kroppsrustninger.
Kina gjentok forrige uke at de forblir nøytrale i krigshandlingene mellom Russland og Ukraina og vil ikke selge våpen til noen av sidene.

Siden utbruddet av konflikten i februar 2022 har Kina konsekvent bedt om en politisk resolusjon, og foreslått en egen fredsplan i fjor, med krav om våpenhvile og samtaler.

Forsidebilde: wu yi

https://www.rt.com/business/593022-eu-punishes-chinese-companies-sanctions/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Sanksjonene mot Russland er en fiasko, så hvorfor ikke prøve det samme mot Kina? Det er jo like dement som Biden. Selvskading.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 februar 2024 10:42

  Den britiske statsministeren og Noreg-allierte R. Sunak er direkte i talen: Stel russiske pengar. Det er ikkje nok å stela rentene.

  Dette skriv Sunday Times. Dersom du ikkje stolar på den engelske avisa, kan du sjekka saka her:

  https://www.rt.com/business/593099-uk-russian-assets-ukraine/

  Får me høyra om dette i NRK, TV2og resten av norsk Nato-presse?

  Svar
  • T.S.

   Vi er ikke bedre i Norge:

   Dette kalles å STJELE. Ikke et Orwelsk ’tiltak’. :

   ‘Et kraftfullt tiltak fra Vestens side var å fryse valutareserver for godt over 3.000 milliarder kroner, tilhørende den russiske sentralbanken. ‘
   nrk.no/ytring/den-russiske-krigsokonomien-gar-for-fullt-1.16768591

   Likeledes den afghanske sentralbanken som USA/Nato stakk av med etter 20 års erobringskrig som feilet.
   Likeledes den ENORME libyske gullbeholdningen som ble stjålet etter Ap/Stoltenbergs bombing av nasjonen etter ordre fra USA.

   Svar
   • wasan Totland
    27 februar 2024 13:08

    «Likeledes den afghanske sentralbanken som USA/Nato stakk av med etter 20 års erobringskrig som feilet.»
    Geiterøkterne der borte har nok ikke betalt så mye skatt at opprettelsen av sentralbank var mulig, Kan det være norske bidrag USA har snappet til seg?

 • Hva Norge BURDE gjøre:

  Opprette handelsforbindelser med ALLE land. Enten i norsk valuta eller byttelandets valuta; – det er uansett varene/produktene som er interessante. Og bytte/salg skal jo være til nytte for begge parter i vennskapelighet.

  Ikke noe mafia-EU/Eøs- organisasjoner som skal ha prosenter av eller bestemme over byttingen.
  Men SELVFØLGELIG bør HVER nasjon bestemme sjøl hva de ønsker å tilby eller kjøpe.
  Og hva de av resursmessige, f.eks. ledige arbeidskrefter, eller sikkerhetsmessige grunner, ønsker å produsere sjøl.

  Dette ville gi nødvendig forutsigbarhet og legge til rette for riktig utvikling i hver nasjon. Og være fredsskapende.

  Svar
  • ‘Det haster ikke med rentekutt.
   Det alle lurer på nå er: når kommer det første rentekuttet?
   Mye peker imidlertid i retning av at rentelettelsene vil la vente på seg en liten stund til. Det er det hovedsakelig tre grunner til:

   Det går ganske bra i USA 😉
   nrk.no/ytring/det-haster-overhodet-ikke-med-rentekutt-1.16778904

   Når utgangspunktet er som galest….

   Norske innbyggere som sliter med manglende boligbygging grunnet renteøkning og dermed kunstig høyere boligpriser; – uinteressant? 😉

   E r norske politikere og den norske sentralbanken til for norske innbyggere, eller FED?
   Er penger/ det politiske/idiotiske pengesystemet viktigere enn realverdier og innbyggernes velferd?

   Er innbyggerne i Norge forsørget av norske politikere/det politiske systemet?
   – Eller er det kanskje omvendt ?

   Svar
 • Blir det nå enklere for Kina å kunne forsyne Russland med ammunisjon og våpen?
  Kinesiske selskap som kan gjøre dette vil nå uansett bli sanksjonert?
  Kinesisk ammunisjon og våpen vil kunne bli en såkalt «game changer» for Russland i krigen i Ukraina. Og dette er en bedre løsning enn at Russland skal bruke atomvåpen pga mangel på ammunisjon og konvensjonelle våpen.

  Svar
  • wasan Totland
   27 februar 2024 13:12

   Russland eksporterer da våpen og inngår kontrakter. Hvor kan du befinne deg? Det at russerne importerte ammo fra Nord korea er kun fordi dette sparte dem for penger.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 februar 2024 13:29

  USA som verdspoliti og Noreg som haleheng vert eit grellare syn for kvar dag som går.

  Meld deg på nyhendebrevet frå Spartakus! Send ein slant til Derimot og Steigan om du kan!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Konferansen i Munchen:

Nato og Ukraina vil ikke forhandle før Russland har tapt.

Forrige innlegg

Verdens største forskningstudie:

mRNA-vaksiner forårsaker hjerne-, blod- og hjerteproblemer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.