POSTED IN Demokrati, Helse

Det er en demokratisk rett å kunne demonstrere ifølge grunnloven.

Demonstrantene i Ottawa får sterk støtte fra jurister.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sterk juridisk støtte til demonstrantene i Ottawa

Av Jan Herdal

Justice Center er en uavhengig kanadisk gruppe av jurister som har spesialisert seg på å forsvare det kanadiske folks grunnleggende rettigheter under Charter of Rights and Freedoms, en sentral del av landets konstitusjon som ble forsterket i 1982.

Senteret er partipolitisk nøytralt, finansiert av totalt 10 000 givere landet over, og har aldri mottatt statsstøtte. Gruppa er motstander av de stadig mer inngripende koronatiltakene, og har fra første stund forsvart trailersjåførene og deres støttespilleres grunnlovsfesta rett til å demonstrere.

I en pressemelding datert 8. februar påminner senteret Ottawa-politiet om at det ikke er en forbrytelse å benytte sine borgerrettigheter under charteret. Bakgrunnen er at politiet konfiskerer drivstoff som folk vil gi til demonstrantene.

– Det er vinter i Canada. Trailersjåførene trenger drivstoff for å holde varmen. Å konfiskere drivstoff setter den personlige sikkerheten til fredelige demonstranter i fare, erklærer en av lederne for senteret, advokaten Jay Cameron.

Han viser til seksjon 2c av charteret, som beskytter alle kanadieres rett til å samles og demonstrere fredelig for eller imot myndighetenes lover og politikk. Så lenge trailersjåførenes protest er fredelig, er den uttrykkelig garantert av charteret.

Peter Sloly

Ottawas politisjef Peter Sloly har sjøl offentlig erklært at protesten har vært fredelig, og at demonstrantene ikke har påført byens innbyggere skade. Sloly forsvarer likevel konfiskeringen av drivstoff med kriminallovgivningen, og spesielt med seksjon 430 om skadeverk.

– Demonstrantene er samlet i Ottawa i en fredelig protest mot nedstengninger og vaksinekrav. Mange rapporter forteller at det store flertallet har vært fredelige og lovlydige. De hindrer heller ikke byens innbyggere i å gå fritt rundt i byen, sier Cameron.

– Politiet har rett til å bøtelegge folk, inkludert trailersjåførene, for trafikkforseelser som f.eks. ulovlig parkering. Men det er villedende og feilaktig å framstille en fredelig demonstrasjon i landets hovedstad som en straffbar handling, legger han til.

– Politiet i Ottawa synes å omgjøre charterets rettigheter til kriminelle handlinger under seksjon 430 i straffelovgivningen, sier advokat Nicholas Wansbutter, en av senterets rådgivere. Han mener at politiet ikke har rett til å konfiskere drivstoff i en kontekst der det ikke er begått forbrytelser.

– Trailersjåførene har rett til å protestere fredelig mot 23 måneder med innskrenkninger i våre grunnleggende rettigheter. Og folk har full rett å skaffe dem mat, vann, drivstoff og andre nødvendigheter, mener Wansbutter. 

Forsidebilde: Hermes Rivera1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 301 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Alex Berenson har vært kritisk til corona-vaksinen lenge, men han har veket tilbake for å kalle det for folkemord. I sitt siste innlegg ser det imidlertid ut til at han har skiftet mening: Vaksine-kampanjen er et forsøk på å redusere verdensbefolkningen, dvs. massemord.

  https://alexberenson.substack.com/p/we-can-now-officially-say-de-population/comments

  Svar
 • F R I H E T ! ! ! ! ! !
  9 februar 2022 10:04

  KJEMP FOR DIN FRIHET!!! Vi trenger aksjoner som i Cannada over hele verden NÅ!!! Hvis vi ikke stopper de hyper rike spykopatene som står bak corona hysteriet og corona vaksinene som kommer vanlige folk til å miste absolutt alt innkludert sin frihet og alt de eier… De hyper rike og mektige prøver rett å slett å innføre verdens omspennende føydalisme hvor kun de rikeste og mektige vil eie noe eller ha noen som helst form for frihet.

  Svar
 • Styret der borte har nylig forbudt tuting med bilhorn. Og det skal gies 1000 Canadiske dollars i bot.
  Det er slikt som ikke kan godtaes. Tuting er i denne sammenheng for en politisk ytring. Og Hvem er det som holder seg til megafoner ellers? Tv og MSM er alle brølende og kvelende støysendere. Om de legger ned dem så kan man slutte med tuting.

  Svar
 • Spiller ingen rolle for Canadas stats minister er intet annet enn en nikkedukke for de rike og mektige, han følger de ordrene han får slavisk…. Han ble “valgt” ved hjelp av Dominion valg juks telle maskiner og han har gått i skole hos World Economic Forum (WEF) sitt unge ledere program. Der han har blitt skolert i “the great reset” som har til hensikt å gjøre hele verden til et globalt føydalistisk paradis for de hyperike og mektige hvor vanlige folk vil eie ingenting og ha ingen rettigheter eller noen som helst form for frihet. Alt under “slagordet” (DU vil eie INGENTING og være lykkelig). De bruker bla.a klima og korona hysteriet for å fremme denne agendaen. Unskyldningen de bruker for å ta fra folk flest deres eiendom og frihet er at de på den måten skal “redde” verden fra overbefolkning og forursensing i form av kun CO2 for de bryr seg egentlig overhode ikke om forurensing… Mange andre ledere og andre i høyrere stillinger har også vært del av WEF sitt unge ledere program bla.a vår kromprings og New Zealands statsminister, de er alle lands forrædere som ikke jobber for sitt land eller sitt folk men jobber for de mest rike og mektige i verden. Mange andre med makt i verden er med på denne agendaen som har mange navn, bla.a Agenda 2030, build back better osv osv…

  Alle kan lese om disse planene om global føydalisme i detalj i boken «the great reset» skrevet av selve WEF lederen Klaus Schwab. Der står alt dette forklart og jeg anbefaler alle lese denne boken. Man kan finne den gratis på nett som PDF.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Ikke alle analyser er ønskelige:

Ytringer skal passe med den rådende fortellingen.

Previous Post

Innsamlete penger til Freedom Convoy blokkeres for å knekke opprøret.

Regulært tyveri i Canada.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.