POSTED IN Demokrati, Helse

Det er en demokratisk rett å kunne demonstrere ifølge grunnloven.

Demonstrantene i Ottawa får sterk støtte fra jurister.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sterk juridisk støtte til demonstrantene i Ottawa

Av Jan Herdal

Justice Center er en uavhengig kanadisk gruppe av jurister som har spesialisert seg på å forsvare det kanadiske folks grunnleggende rettigheter under Charter of Rights and Freedoms, en sentral del av landets konstitusjon som ble forsterket i 1982.

Senteret er partipolitisk nøytralt, finansiert av totalt 10 000 givere landet over, og har aldri mottatt statsstøtte. Gruppa er motstander av de stadig mer inngripende koronatiltakene, og har fra første stund forsvart trailersjåførene og deres støttespilleres grunnlovsfesta rett til å demonstrere.

I en pressemelding datert 8. februar påminner senteret Ottawa-politiet om at det ikke er en forbrytelse å benytte sine borgerrettigheter under charteret. Bakgrunnen er at politiet konfiskerer drivstoff som folk vil gi til demonstrantene.

– Det er vinter i Canada. Trailersjåførene trenger drivstoff for å holde varmen. Å konfiskere drivstoff setter den personlige sikkerheten til fredelige demonstranter i fare, erklærer en av lederne for senteret, advokaten Jay Cameron.

Han viser til seksjon 2c av charteret, som beskytter alle kanadieres rett til å samles og demonstrere fredelig for eller imot myndighetenes lover og politikk. Så lenge trailersjåførenes protest er fredelig, er den uttrykkelig garantert av charteret.

Peter Sloly

Ottawas politisjef Peter Sloly har sjøl offentlig erklært at protesten har vært fredelig, og at demonstrantene ikke har påført byens innbyggere skade. Sloly forsvarer likevel konfiskeringen av drivstoff med kriminallovgivningen, og spesielt med seksjon 430 om skadeverk.

– Demonstrantene er samlet i Ottawa i en fredelig protest mot nedstengninger og vaksinekrav. Mange rapporter forteller at det store flertallet har vært fredelige og lovlydige. De hindrer heller ikke byens innbyggere i å gå fritt rundt i byen, sier Cameron.

– Politiet har rett til å bøtelegge folk, inkludert trailersjåførene, for trafikkforseelser som f.eks. ulovlig parkering. Men det er villedende og feilaktig å framstille en fredelig demonstrasjon i landets hovedstad som en straffbar handling, legger han til.

– Politiet i Ottawa synes å omgjøre charterets rettigheter til kriminelle handlinger under seksjon 430 i straffelovgivningen, sier advokat Nicholas Wansbutter, en av senterets rådgivere. Han mener at politiet ikke har rett til å konfiskere drivstoff i en kontekst der det ikke er begått forbrytelser.

– Trailersjåførene har rett til å protestere fredelig mot 23 måneder med innskrenkninger i våre grunnleggende rettigheter. Og folk har full rett å skaffe dem mat, vann, drivstoff og andre nødvendigheter, mener Wansbutter. 

Forsidebilde: Hermes Rivera

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Alex Berenson har vært kritisk til corona-vaksinen lenge, men han har veket tilbake for å kalle det for folkemord. I sitt siste innlegg ser det imidlertid ut til at han har skiftet mening: Vaksine-kampanjen er et forsøk på å redusere verdensbefolkningen, dvs. massemord.

    https://alexberenson.substack.com/p/we-can-now-officially-say-de-population/comments

    Svar
  • Styret der borte har nylig forbudt tuting med bilhorn. Og det skal gies 1000 Canadiske dollars i bot.
    Det er slikt som ikke kan godtaes. Tuting er i denne sammenheng for en politisk ytring. Og Hvem er det som holder seg til megafoner ellers? Tv og MSM er alle brølende og kvelende støysendere. Om de legger ned dem så kan man slutte med tuting.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke alle analyser er ønskelige:

Ytringer skal passe med den rådende fortellingen.

Forrige innlegg

Innsamlete penger til Freedom Convoy blokkeres for å knekke opprøret.

Regulært tyveri i Canada.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.