POSTED IN Helse, Media

Det er en del av propagandakrigen:

Putins dårlige helse-historier er produsert av den britiske etterretningstjenesten MI6.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi bringer denne korte meldingen med den illustrerende oversikten fra nettstedet «Moon of Alabama». Siden redaktøren befinner seg i USA har han naturlig nok bare med engelskspråklige medier i denne oversikten. Vi skulle naturligvis hatt med en oversikt over hva som er kommet på trykk i de store norske mediene/avisene. De har ikke ligget på latsiden og fulgt opp med tilsvarende sensasjonsmeldinger til det norske publikum om alle sykdommer som har rammet Putin.

Hensikten med denne typen journalistikk er å personifisere konflikter for å unngå å se på de kreftene som driver konfliktene, særlig de økonomiske og geopolitiske kreftene. Ved å ikke snakke om kapitalen og dens behov for å ekspandere (det er en iboende drivkraft i kapitalismen som har rovdyr-karakter), snakker en heller om sykdommer inne i enkelte ledere med belutningsansvar.

Dermed omgjøres store konflikter fra å være systemkonflikter til personlige konflikter: «Krigen skyldes Putins sykdom»! Dette er en fordummende journalistikk og uærlig fordi en, slik artikkelen under forteller, viderebringer rykter og sladder som ikke kan bekreftes. Det er faktisk en jobb for faktisk.no av avsløre slikt tull, men naturligvis sier de lite om akkurat denne formen løgnspredning.


Nå har CIA-sjefen fått nok av dette og sier at det hele er bare tull. Men da har naturligvis denne formen for spredning av søppelinformasjon gjort sin virkning i opinionen. Det hjelper naturligvis at Putin i stor grad opptrer offentlig og åpenbart er vital og ved god helse.

Knut Lindtner
Redaktør

50 syke overskrifter om Vladimir Putins helse

I løpet av de siste månedene har den britiske desinformasjonstjenesten MI-6 hatt det moro med å spre rykter om Vladimir Putins helse, for det meste via britiske tabloider. Den brukte sine vanlige verktøy – en tidligere MI-6-sjef, «tidligere» MI-6-spioner og den alltid tilgjengelige «anonyme» russiske oligarken som bor i London. I likhet med dens andre propagandapåstander var dette åpenbart tull, men fant et pålitelig ekko i sladdermediene.

William Joseph Burns – Wikipedia
William Burns

CIA-direktør,  William Burns, har til slutt fått nok av dette. Etter å ha blitt spurt utallige ganger om Putins helse og hadde måtte kaste bort en masse tid på temaet. Når har offisielle medier tatt opp saken som dermed er død.

Russerne takker Burns og forsterker utsagnet.

Hvis du er interessert i en ufullstendig liste over andre oppblåste nyhetssaker med sprøyt fra MI-6 kan vi bringe noen flere her:

Forsidebilde: Sea Sickness av TahaAlasari

https://www.moonofalabama.org/2022/07/50-sick-headlines-about-vladimir-putins-health.html#more

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • At Putin er (fysisk) syk er det vel rimelig å anta, etter hans oppblåste ansikt å dømme. Kortison?)
  Verre er det at både Biden og Stoltenberg med sitt oppblåste selvbilde bærer sterkt preg av langt fremskreden demens ( dårlig korttidshukommelse overfor egne overgrep/kriger) og psykopati ( uten evne til å se egne overgrep og løgner.)

  Putin er ett liv i Russland og har ingen større rett til å leve enn de som har mistet livet i hans beordrede drapstjeneste.
  Men uten hans styring hadde nok USA/vesten/Nato ødelagt og splittet opp Russland for lengst.
  Uten Biden/USA og Stoltenberg/Nato hadde vi fått mange færre invasjon/imperialist- kriger i verden.
  Må sistnevnte radarpar oppdage sin sykdom snart , eller legges inn til kompetent behandling

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derfor blir det som skjer snudd på hodet.

Vestlige medier videreformidler ukritisk Ukrainas propaganda.

Forrige innlegg

Journalistisk frihet?

Storkapitalen eier alle de store mediene og de bestemmer innhold og retning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.