POSTED IN Norsk politikk

Det er bra at Norge er et lite land.

Hadde Norge vært en stormakt ville norsk nasjonalisme vært farlig.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Siden 2014 er norsk nasjonalsjåvinisme projisert til øverste nivå i NATO.

Russland skal bekjempes – fordi de «har ikke våre verdier» (!)
Russland  – som aldri har gjort Norge noe vondt, men som (noen av oss) vet tok største belastningen med å knuse Hitler-Tyskland.

Har det vært slumrende krefter i de nordiske land som egentlig aldri har likt utfallet av 2 Verdenskrig? Er det disse som nå er blitt oppildnet av «globalismen» – den giftige «ideologien» som bevisst skal forveksles med «internasjonalisme» ?

Om man foretrekker prosa eller poesi – litteraturen byr på troverdige forklaringer på hvorfor det er dumt å angripe Russland.

Napoleon skal ha uttalt at tullprat er viktig for dem som skal lede menn. Vår tids Lommeformat- Napoleon –  herr Macron – er et påfallende godt eksempel på dette ved sin tennerskjærende russofobiske jammer.

Nå går det mot OL i Paris, og norske hurranasjonalister kommer til å merkes i bybildet. Disse bør oppsøke en viss kafé – champagnen vil bli satt fram..

Johan Sebastian Cammermeyer Welhaven var en norsk lyriker og litteraturkritiker. (Fra Wikipedia)«Republikanerne» av Johan Sebastian Welhaven – den nasjonalrealistiske bergenser – bør der leses høyt med norsk OL-patos.

(Fra redaktøren: Diktet det vises til, Republikanerne, avsluttes slik:

De saa paa hverandre. Han vandred sin Vei.

De havde Champagne, men rørte den ei.)

Forut bør de få en uavhengig oppdatering om de uhyggelige tapstallene til Zelenskys Ukraina. Dette vil være kunnskap som norske medier har gjort alt de de kan for å underslå. Spørsmålet blir – som for 200 år siden – vil de røre champagnen ?

Arild Haglund
Vassfaret

Forsidebilde: Mikita Karasiou

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  16 april 2024 6:31

  Nei, Russland skal bekjempes fordi landet flyter over av mineraler, gass og olje, landet har ressurser som vesten vil ha mer av. Derfor vil Vesten svekke landet, innsette sitt eget korrupte styre, dele godbitene mellom seg og sørge for at Russland aldri mer kommer til å være noen stormakt. Vi snakker om kolonialisme av ondeste slag, og Norge er med.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 april 2024 8:44

  Ja, Noreg er med i fremste rekkje. Norsk krigsøkonomi lovar no betre løn og pensjon til norske Nato-krigarar. (Støre 15.4.)

  Det offisielle Noreg snakkar framleis høgt om å vinna krigen mot Russland, seinast Barth Eide til NRK 15.4.

  Fornuftige folk får ikkje sleppa til:

  https://steigan.no/2024/04/krigsdagbok-del-105-4-til-januar-2024/

  Svar
 • En navnløs kafé ved Barriére de la Santé, den er forlengst borte.

  I europeisk tradisjon har nasjonalisme vært små nasjoners forsvar mot imperier og fremmedvelde, f.eks Slovakia som ville bli fri fra Habsburg eller Polen som ville bli fri fra både Romanov og Hohenzollern, det å krige mot naboen for å erobre litt land er det direkte motsatte.

  Dagens konflikt i Ukraina startet med et blodig kupp i 2014 og kunne vært avsluttet med en avtale i april 2022, dette ble stoppet av de samme vestmaktene som mer eller mindre utløste nevnte kupp…her er jeg enig med Derimot.

  Svar
 • The end times
  19 april 2024 14:19

  Det er kun en grunn til at noen i det hele tatt gidder å høre på de Norske politikere, PENGER. Norge har kjøpt seg inn blant den såkalte eliten. Men én dag med noen få tastetrykk så er Norges et fattig land igjen og Europa og resten av verden vil le av bønda fra nord.

  Svar
 • Norvald Aasen
  20 april 2024 9:53

  Norge er heldigvis et lite land, men vi har gjort oss store som imperialister og globalister. Men det er ikke vi nasjonalister som er skyldige for dette. Vi, jeg, har aldri vært smittet av russerhat, og jeg trekker ofte frem Sovjets, Russlands, innsats for å jage ut Hitlers soldater fra Finnmark. Som det her skrives: Russland har aldri angrepet Norge, men vi har hatt gamle mellomfolkelige forbindelser med det russiske folk. Jeg tviler sterkt på at det er norske nasjonalister som vil sette mest preg på OL i Paris, men heller de som vil, og skal, fremheve Norge som en imperialistisk stormakt, som vi har blitt gjennom haleheng på NATO, USA og Tyskland. Jeg ser heller ikke bort fra at de som i dag har gått til krig mot Russland er slike som sitter med et nag til russerne fordi de jaget Hitlers soldater ut av Finnmark og dessuten kverket og sendte hjem tyskerne fra russisk land i filler. Og i den forbindelse ikke umulig dette da Tyskland igjen er blitt en alliert av Norge og norske politikere, og som igjen har fått et Europa under et stor Tyskland?

  Svar
 • Aksel Sandemose skrev noe slikt : Hvis resten av Europa visste hvordan nordmenn virkelig er , Ville vi bare få lov til å å reise gjennom Europa i lukkede kreaturvogner.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Store demonstrasjoner i Japan.

Motstanden mot WHO-traktaten øker.

Forrige innlegg

Godnyhet om klimaet.

Ingen dramatiske endringer i global temperatur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.