POSTED IN Norge

Det er bare en som fortjener en journalistpris (fredspris):

Han avslørte feil folk: våre kjeltringer!

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er stadig flere perverse innslag i dagens vestlige verden. Det siste er dagens utdeling av Nobels fredspris. Det ene er at den ikke lenger har noe med fred å gjøre hvis en da ikke mener at alt henger sammen (noe det selvsagt gjør).

Men mangelen på fredspolitikk i Nato-området gjør de umulig å oppfylle Nobels krav til utdeling av fredsprisen. Nato (USA) har kriget sammenhengene og bombet i en rekke land helt siden 1990 tallet. Dermed er det ingen politiske ledere fra denne delen av verden er verdig prisen etter de opprinnelige kriteriene.

For å komme ut av den knipen har en begynne å ta i bruk et «utvidet fredsbegrep». Men da bryter en med forutsetningen for prisen og kravene i Nobels testamente. 

Vi har fått noen groteske priser i tråd med dette. En av de verste var prisen til USA utenriksminister Kissinger (medansvarlig for en fryktelig bombekrig over Indo-Kina): Han fikk prisen fordi han ble tvunget til å samtale med den seirende parten i krigen da USA var i ferd med å tape. Den vietnamesiske siden nektet å ta imot prisen sammen med overgriperen.

Men mere komikk enn dagens fredspris skal en leite lenge etter. Journalister jubler over at 2 av deres kolleger har fått prisen, en på Fillipinene og en i Russland. Da får de en etterlengtet pause for ikke å nevne elefanten i rommet, Julian Assange. Den som i dagens verden mer enn noen journalister fortjener prisen. Ingen har avslørt grovere forbrytere forbrytelser en han. Men dette er kjeltringer som er hedret i våre land, også i Norge – f.eks. Hillary Clinton.

Problemet er at Julian Assang sitter uskyldig fengslet og isolert i et britisk fengsel på 2. året fordi han har avslørt våre lederes forbrytelser. Slikt får en ikke fredspriser for, men derimot fengsel og tortur.

Nå kan det offisielle Norge og vestens journalistkorps juble over kampen for ytringsfriheten på Fillipinene og i Russland, mens den innskrenkes hele tiden i vår del av verden. 

Jeg må si at jeg opplever dette som en kvalmende pinlig forestilling.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Knut, den andre elefanten heter Edward Snowden. Både han og Assange er bevis for at dagens fredspris er blitt en politisk pris, gitt til de rette politiske kreftene i stater vi gjerne ser er regimeskifte. USA sin massive kriminalitet verden over (bare litt av den er avslørt) forties til det pinligste, mens norske medier vralter seg i selvgodhet og tilfredshet – mens de lydig fortsetter å tie.

  Totalt sett er dette ikke en glad dag.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 oktober 2021 17:51

  Ei oppbyggjeleg påminning på ein traurig dag til folk som ynskjer fredspris i andre retningar:

  https://legermotatomvapen.no/news/183/details/750

  Kva med Kazakhstan? Landet har både kvitta seg med alle atomvåpen og forbode utlendingar å kjøpa opp landbruksjord. Eksemplarisk.

  Svar
 • Hva skjedde med Arjen Kamphuis? Ble han tatt av dage? Veldig merkelig sak som bare blir avsluttet av politiet i Norge. Hvorfor er det ikke viktig å finne han? Men han var vel en veldig brysom journalist han også. https://www.aftenposten.no/norge/i/4debmo/savnet-wikileaks-medarbeider-politiet-har-sikret-video-fra-rogaland

  Svar
 • USAs nøkkelvitne mot Assange, Sigurdur “Siggi” Thordarson ble den 24. september arrestert i Reykjavik for «pågående kriminell aktivitet» og innsatt i Islandsk sikkerhetsfengsel. Thordarson hadde overfor islandske «Stundin» tidligere innrømmet at han hadde løyet til USAs FBI i bytte med straffefrihet for egne kriminelle handlinger, om at Assange hadde gitt ordrer om å hacke amerikanske regjeringsorganer. Dette ble så USAs strafferettslige hovedanklage mot Assange. Mon tro om arrestasjonen av Thordarson nå skjer for å hindre USA i å drepe ham slik at han ikke skal kunne vitne?

  Svar
 • Julian Asange og R Snowden var de som skulle ha fått fredzsprisen. Disse to kunne delt den, slik det
  ble gjort da den ble delt mellem Anvar sadat og
  Yasser Arafat.

  Svar
 • Northern Light.
  9 oktober 2021 16:25

  Julian Assange er en journalist som driver journalistikk, han gjør det en ekte journalist skal gjøre, avsløre og avdekke makthavernes handlinger når de ikke er forenelig med det de forteller folket. Han avslørte ikke militære hemmeligheter som posisjonene til ubåter og rakettbatterier, han avslørte krigsforbrytelser mot sivile som makthaverne vil holde hemmelig.

  Jeg hørte et av TV2s nyhetsankere si i dag at det var «en pris til de som forteller sannheten», han mente sin egen stand av MSM journalister som skriver det som storkapitalen som eier dem vil de skal skrive. Den samme storkapitalen som eier vestlig presse og media, eier også krigsvåpenindustrien. MSM – journalister driver ikke journalistikk, de skriver hva det amerikanske utenriksdepartementet vil de skal skrive om USAs kriger, militære som økonomiske kriger.

  Hadde norske hovedstrømsmedia journalister drevet journalistikk, ville aldri det norske folk gitt aksept for norsk deltakelse i USAs overfallsangrep på Libya. De fremstilte det som at USA/NATO skulle frigjøre de libyske folk fra en tyrann. Men når USA/NATO angrep, var det sivil infrastruktur og sivile boligområder de bombet. Libya og Gadaffi skulle straffes for å ville gå fra petrodollaren og for å være pådriver og stor bidragsyter til en afrikansk bank, som skulle befri Afrika for Verdensbankens og IMFs jerngrep.

  Norsk MSM gjenga trofast mot USA deres versjon og løgner som var påskudd for angrep mot Irak, Syria og mange andre land som ikke vil selge landets ressurser til Wall Street storkapitalen. Alle regjeringer og statsoverhoder som vil at landets rike landressurser skal tilhøre folket, og fordele velstanden blant befolkningen, blir enten utsatt for militært angrep eller sanksjonskriger. Som Gaddafi i Libya, Maduro i Venezuela, og Morales i Bolivia.

  Og norsk hovedstrømsmedia med NRK, kapitalen har hatt sine folk i statskanalen i lang tid, utfører trofast mot USA oppdraget med å sørge for at det er USAs verdensbilde som tv-seerne får. De skal for eksempel tro at amerikanske baser på norsk jord trygger Norge. Men i stedet gjør det Norge til slagmark når Russland må svare på en krig USA provoserer frem.

  Nobels Fredspris er til journalister som tjener storkapitalens agenda og ikke til journalistikk, for da skulle Assange og Snowdon ha fått den. Maria Ressa er en CIA-finansiert journalist, og at en russisk opposisjonell til Putin får den er for å legge ytterligere press på Russland av USA, som en artikkel i Steigan no i dag viser.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  9 oktober 2021 22:01

  Norsk Presseforbund ser ut til å vera stornøgd med fredsprisutdelinga. Det same er Reportarar utan grenser. Og Solberg, og Støre. Då fell mykje på plass for folk som ikkje er i koma.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lockdown fører til en eksplosjon i barnedødelighet:

250 000 ekstra barnedødsfall i Sør-Asia som følge av Korona-tiltakene.

Forrige innlegg

En lege i USA med sjokkerende funn.

Utløser vaksinene autoimmune reaksjoner?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.