POSTED IN Russland, Ukraina

Det er alltid lurt å høre begge parter i en konflikt, noe NRK og VG aldri sørger for:

En beboer i utbryterrepublikken sier hva han mener.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er alltid en fordel å presentere motpartens syn på det som skjer under konflikter. Her er innbygger i Donbass som forteller om sine tanker om det skjer – med umiskjennelig USA-aksent.

https://youtu.be/c1qXdDVnx20

Forsidebilde: Fra storbyen Donetsk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Jeg er ikke overbevist om hva som egentlig foregår – Putin er hverken dum eller etter min mening direkte ondskapsfull og Ukraina representerer ikke noen form for militær trussel mot Russland – så faktisk er jeg litt i villrede akkurat nå !

  Svar
  • 1. Vesten og Norge angrep Balkan i 1999, uten FN mandat. INGEN KRITIKK!
   2. USA og Norge angrep den suverene staten Libya i 2011, fordi Gadaffi skulle implementere en afrikansk oljevaluta fremfor petrodollar. Hastverk med ordren om angrep, skyldtes at Gadaffi skulle innføre valutaen dagen etter ordren om angrep kom. HVOR VAR DEN SAMLEDE KRITIKKEN AV STOLTENBERG DEN GANGEN, OG ER HAN STRAFFET FOR DETTE? NEI!
   3. I de siste 8 årene etter at USA kuppet den folkevalgte lederen i Ukraina og satte inn «sin mann», har Ukraina angrepet befolkningen i Donbas. HAR DEN NORSKE REGJERINGEN KRITISERT DISSE OVERGREPENE MOT SIVILBEFOLKNINGEN I DETTE OMRÅDET, BEGÅTT AV UKRAINA? NEI!
   4. Putin angriper overgriperen Ukraina og demilitariserer Ukraina for å stoppe terroren mot Donbas. Samtidig bomber Putin de amerikanske BIO-VÅPEN fabrikkene «deres mann» har tillatt å bli bygget i Ukraina. Siden Biden/Obama er ansvarlig for disse fabrikkene, og Norge gjør ALT FOR BIDEN/OBAMA, så hører vi også papegøyene i UD og den norske regjeringen gjenta den felles fordømmende kritikken av Putin, på samme måte som alle de andre FORRÆDERNE rundt om i verden, som er kjøpt og betalt eller truet av Deep State til å holde kjeft om sannheten.

   Svar
   • En god oppsummerin, T.B.
    Og vi så at det var det samme hva som ble framlagt av fakta og fredsønsker før bombingen av Irak og Libya. Ingenting nyttet; noen VILLE ha krig. Da som nå. OG Russland hadde ikke noe valg. Slike folk vil man jo ikke ha på dørstokken.
    Putin så jo dette. Og visste nok også at dette ville føre til massiv demonisering og økonomisk krigføring etterpå. – Som du skriver; hvor ble det av krigsoverskriftene etter Irak & Libya-ødeleggelsen ( ENORMT mye større ødeleggelser!) i vår «frie » presse?

    Kan du utdype , komme med flere opplysninger, om første del av punkt 4 ?

   • Frikar.
    Pkt 4,
    1.setning. Les f. eks. artikkelen til John Pilger her på DERIMOT i dag 26.februar 2022.

   • Ja, du mener denne:
    https://derimot.no/john-pilger-vestens-ledere-og-store-medier-hyklere-pa-rekke-og-rad/

    Men jeg fant ikke noe om biovåpen- fabrikker der.?

   • Politikk og krig er ikke mitt fagfelt men for ordens skyld kan det nevnes at både Biden, falske media og Pharma-infiltrerte Big Tech-giganter med deres vaksinepropaganda har faktisk drept flere mennesker enn Putin kan makte alene !

    Jeg tror vi alle forstår at opphavet til krigshandlingene vi nå bevitner har sitt opphav i hva som skjedde i Ukraina i 2014. Det som skjedde den gang var at Ukraina erstattet sin demokratisk valgte nøytrale regjering med en heller rabiat Anti-Russisk regjering !
    I Vesten ble/blir dette fremstilt som en revolusjon, – men fakta er at dette faktisk var et politisk kupp og USA`s regjeringen var involvert – «Det kan faktisk bevises» !

    Vi kan vel bare tenke oss konsekvensene av et Ukrainsk Nato-medlemskap ! – Utplassering av atomraketter i Ukraina mindre enn ti minutters flytid fra Moskva. «Herregud» – Dette vil være katastrofalt !

    Det så mye vi ikke forstår i dette stor-politiske spillet og Stoltenberg er faktisk en Dust !
    Hva med USA`s invasjoner, angrep og militær vold begått mot land som Syria , Jemen, Libya, Irak, Somalia, Afghanistan, og mange andre land – Vi glemmer så fort gjør vi ikke ?

    Usa egget til det som kunne utviklet seg til en 3dje verdenskrig under Cubakrisen i 1962. Den gang fryktet Amerikanerne Sovjetiske Atomraketter 163 mil fra USAs grense !
    Hva nå? – Selv om krigshandlinger er dypt tragisk for både sivile og militære er jeg sikker på at Putin slettes ikke er det monsteret vi i vesten ønsker å fremstille han som !

  • Ukraina innledet massive angrep mot Donbass i dagene før anerkjennelsen. Det var opplagt for å provosere, men retningen var å overvinne selvstyret. Dette mens Amerikanerne og allierte ropte «Nå kommer Putin». Og Putin har sagt at hn ikke vil tolerere folkemord på Russerne i Donbass.

   Svar
 • «Lurer» på hva USA /Obiden hadde gjort hvis regjeringen i Mexico hadde begynt å vise interesse for å bli en del av den russiske føderasjon – med dertil hørende russiske flåtestyrker ankret opp i havner i Mexico – for ikke å snakke om russiske jagerfly. Eller hva hadde EU / USA / NATO foretatt seg hvis den italienske regjeringen besluttet å melde Italia ut av EU, og heller satse på å bli en del av det kinesiske, kommunistiske, ideologiske samarbeidet, med tilhørende kinesiske krigsskip liggende i italienske havner? Ville da EU / USA / NATO latt det skje? Ville Jensegutten /NATO da ha sagt at alle land står fritt til å velge sin egen kurs?

  Nei – i slike tilfeller ville selvsagt USA / NATO / EU reagert resolutt, og sørget for å få fjernet den «ulydige» regjeringen – enten ved hjelp av invasjon, drap, eller andre metoder.

  Jeg mener selvfølgelig ikke det er greit at Putin har invadert Ukraina – men blir likevel nokså uvel av det falske moralske hykleriet fra USA / EU / NATO / stikke-av-fra-parkering-bulking -Jens sin side.

  Svar
 • Nato og vesten brukte falsk folkemordspropagandakampanje mot serberne på slutten av 1990 tallet. Bondevikregjeringen gikk til krig sammen med Nato og bombet serberne. Russland sier det er nazistene som nå skal knuses. Russland bruker nå tsjetschenske soldater mot Ukraina. I 1945 ble tsjetschenerne tvangsforvist til Sibir fordi Sovjet påstod at de var nazister. USA gikk til krig mot Irak på grunn av falske anklager om masseødeleggelsesvåpen. Lista er uendelig lang.

  Svar
 • Ny ytre fiende som erstating for corona og klima...
  27 februar 2022 8:58

  Mulig hele påenget med Putins angrep på Ukraina var rett å slett skape en samlende ytre fiende som verden kan samles om?….Vi bør ikke glemme at Putin er del i milliardær klubben WEF og også Davos gjengen som møtes regelmessig får å planlegge hele verdens skjebne… Corona og klima hysteriet var ment å fungere samlende mot en felles ytre «fiende» men hadde motsatt effekt og fungerte splittende og førte tvert imot til mer motstand mot milliarderene og deres planer om nytt øknomisk system hvor «du vil eie ingenting og være lykkelig»… Nå fungerer Putins krig i Ukraina samlende igjen og hele «vesten» med både nøytrale Sverige og Finland vurderer NATO medlemskap etter press fra folket. ,.

  Svar
  • Joda, propaganda apparatet er nå rettet mot Russland.
   Men det er syltynne greier de serverer, og om man leser russia today (rt dot com) så vil man få kjapt avkreftet Natos mytespinning. Australia, tyrannstaten har allerede bannlyst rt, mens EU planlegger det.
   Heldigvis kan man lese russisk med translator, selv om det er og blir formuleringer som ikke går bra.
   Selv synes jeg Rt er veldig mildt og altfor avpasset den syke parlamentariske virkelighet.

   Jeg synes ikke det ser ut som skuespill. Putin er bare ikke noen syk britisk agent som Adolf og Mussolini. Det er så vanskelig å bruke hans forsiktige uttalelser mot ham. Og om Monopolistene i den «Vestlige» verden trengte en fiende for teateret sitt, ville de faktisk ha valgt en som ser ut til å ha militæret i god behold og som allierer seg med den største oppadgående makt på kloden?
   Dette ser ikke helt bra ut for Nato.
   I tillegg så er klodens folketall blitt ganske ujevn. Om du tegner en stor sirkel rundt vietnam som inkluderer kina India og Indonesia så er det her jordas befolkning befinner seg, resten er noe tillegg.

   Poenget med at Nato er udugelig burde brukes for hva det er verdt og overalt rundt omkring. De taper krigene sine. Finland og Sverige burde ikke la seg forsvare av disse ufattelige idiotene. Selvfølgelig ikke Nordmenn heller. Og kjenner du en Sv’er så spør og grav om hvordan de har begynt å støtte største og kapitalistiske krigsaggressor på kloden

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norge deltok:

Ødeleggelsen av Jugoslavia (del 2)

Forrige innlegg

Russlands krigføring i Ukraina:

Verden og Europa på vei inn i ny epoke. Ingenting blir som før.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.