POSTED IN Balkan, Krig-fred

Det er 25 år siden:

Da Norge deltok i gruppevoldtekten av Jugoslavia.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi sakser denne korte kommentaren fra Andrei Martyanov sin nettside. Din inneholder to helt sentrale poenger som det er vel verdt å merke seg:

 1. Nato gjennomførte i 1999 det han kaller «en gruppevoldtekt» av den suveren staten Jugoslavia. Norge deltok. Det er et lite men egentlig uviktig poeng at vår regjering som deltok i denne «gruppevoldtekten» var ledet av Kjell Magne Bondevik fra Kristelig Folkeparti. Å bombe et annet land er noe helt annet og langt mer moralsk enn å voldta et menneske, eller…
 2. Hendelsen fortale folk i Russland hva de hadde i vente. Resultatet ser vi i dag i Ukraina.

Begge deler forties i dag. I Norge skal vi ikke snakke om det den norske regjeringen var med på og som hadde bred støtte i Stortinget.

Som alle overgripere skryter vi ikke av slikt i ettertid. Vi unnlater å snakke om det.

Knut Lindtner
Redaktør

La oss ikke glemme…


… Gruppevoldtekten av Jugoslavia for 25 år siden

NATOs bombing av Jugoslavia startet 24. mars 1999. Selvfølgelig spilte USA nøkkelrollen i operasjonen, men totalt 13 land var involvert i den. (også Norge, red.) Alliansen planla ikke å gjennomføre en bakkeoperasjon, men gjorde utstrakt bruk av sitt luftvåpen og kryssermissiler for å angripe landet. Styrkene var uforlignelige: NATO brukte over 1000 fly og helikoptre, hovedsakelig fra militærbaser i Italia og hangarskipet USS Theodore Roosevelt. KLA (Kosovos frigjøringshær, red.) hadde flere tusen mann, men kampevnen til disse enhetene var ganske lav.

Det var en kritisk hendelse som ansporet til fjerningen av alkoholiserte Jeltsin og fremveksten av Vladimir Putin og gruppen av «siloviki» – folk fra etterretnings- og militærkretser som forsto alt allerede da, at Russland og Vesten gikk hver sin vei og konflikt var uunngåelig. Jugoslavia var en advarsel. På veldig mange måter var det et vannskille. La oss huske de uskyldige sivile som har blitt «demokratisk bombet» av NATO-feiginger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 mars 2024 13:18

  Det er typisk norsk å delta i militære angrep mot land som aldri har gjort oss noko.

  I går: Jugoslavia, Afghanistan, Libya, Syria.
  I dag: Russland
  I morgon: Kina. Kviterussland?

  Svar
  • Ja, T.S.
   Hva er det Russland/Putin var så redd for med Nato-militæroppbyggingen i Ukraina?
   Nato er jo en forsvars-organisasjon! 😉

   «NATO brukte over 1000 fly og helikoptre, hovedsakelig fra militærbaser i Italia og hangarskipet USS Theodore Roosevelt. KLA «

   Svar
 • Olav Sæther
  25 mars 2024 16:27

  NATO-angrepet på Serbia i 1999 var antakelig begynnelsen på slutten til det vestlige verdenshegemoniet, de krysset sitt Rubicon. Det jødestyrte USA skal ikke herske over alt og alle på planeten. Det er bedre med en multipolar verden.

  Svar
  • Øyvind Aarsnes
   25 mars 2024 17:10

   En av de tingene jeg er mer enn overbevist om er at i dødsøyeblikket blir både Bondesvik og resten av Europabevegelsens lakeier å få møte han som er løgnens far og som er kommet bare for å stjele myrde og ødelegge, hans navn er Satan.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 mars 2024 21:08

  Sputnik har ei meir truverdig og logisk forklaring på angrepet enn det me fekk servert i norske aviser:

  https://sputnikglobe.com/20240325/nato-split-up-yugoslavia-to-expand-towards-russia–gen-mladics-son-1117537345.html

  NATO har aldri drive med noko anna enn utviding av NATO-imperiet.

  Svar
 • Ulf Ayirtahsk Berg
  27 mars 2024 0:50

  Men når selve apparatet bak forblir en sånn elefant i rommet, da er det også begrenset hvor grundig og relevant samtalen tillates å være. Norge er faktisk ikke med i NATO. Akkurat som tomten din ikke er med i idrettslaget. Skal vi snakke om dette?

  Det er Staten som er med i NATO. Vi kan ikke peke på aktørene, hvis vi fortsetter å bruke eufemismer og omskrivelser hver gang Staten er temaet. Da sitter vi alle ved barnebordet. Da sitter vi INNE i The Matrix, og koser oss så mye der at vi ikke VIL vite.

  Svar
 • Norvald Aasen
  30 mars 2024 9:14

  På Dagsrevyen den 21/5, 1999, uttalte Håkon Blankenborg, AP seg slik: «Enig og tro til Milosevic faller». Så kan en spørre: Er det Blankenborgs og andre norske politiske værhaner og værhøner sin oppgave å avsette et annet land sin folkevalgte leder? Om jeg ikke tar feil så er Blankenborg blitt norsk ambassadør i Serbia. Snakk om å håne et folk!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Folkemordet blir bare verre og verre.

Israel dreper nå palestinere i Gaza med sult som våpen.

Forrige innlegg

Militær etterretningstjeneste i USA:

Særlig vesten står overfor en stor avfolkning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.