POSTED IN NATO, Terrorisme, Tyrkia

Det brenner i rosenes leir:

Tyrkias ambisjoner i Nord-Syria og splittelsen i NATO.

0
Print Friendly, PDF & Email

 Putin ville ha mindre Nato. Nå får han mer Nato.

Av Eva Thomassen.

«Ingen Nato-land har opplevd flere terrorangrep enn Tyrkia. Samtidig står han og staben i tett kontakt med både Tyrkia og søkerlandene for å snakke om Tyrkias bekymringer», sier Stoltenberg

Videre

«Tyrkias bekymringer for egen sikkerhet er  legitime. Vi må sette oss ned og ta dem alvorlig. Det sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, som er på besøk i Finland søndag.

NATO-Erdogan

Finland og Sverige søker medlemskap i NATO. Det trodde både de to landene og Stoltenberg ville være en smal sak. De ble nærmest innrullert som medlemmer på walkover.

Nå er det imidlertid slik at alle medlemslandene må være enige før nye land får plass i bomberommet. Et medlem kom inn fra siden og hadde noen ønsker i ermet. Tyrkias president Erdogan kom på banen og stilte krav til Sverige og Finland. De måtte bedyre at de ikke støtter terrorister.

Stoltenberg forstår Erdogan. Ikke noe NATO land har vært utsatt for mer terror enn Tyrkia, sier Stoltenberg mens han ser alle ofrene etter Erdogans terror rett inn i øynene. På sosialdemokratisk vis. Stoltenberg blir omtalt som «kompromissenes mann». Dette skal han løse.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er erdogan-i-nato-696x390.jpg

NATO er verdens desidert største terrororganisasjon, men det er de andre som er terrorister. De NATO angriper, det være seg land eller folk. Stoltenbergs 588 bomber over Libya er som konfetti å regne.

En ting er at Stoltenberg  fikk jobben i NATO etter de 588 bombene han slapp over Libya i 2011. Noe annet er at Sverige og Finland er så kåte på å bli en del av verdens største terrorgruppe at de kompromisser med den tyrkiske  diktatoren Erdogan.

PKK- PYD- YPG

PYD er en søsterorganisasjon til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som er terrorstemplet i Tyrkia, EU og USA. Erdogan forlanger at Sverige må slutte med det han betegner som en støtte til terrorister. PKK har lenge kjempet for en egen kurdisk stat.

Norge har, som en del av den USA-ledede internasjonale koalisjonen mot terrorgruppen IS, støttet YPG. Den kurdiske militsen nordøst i Syria er den væpnede grenen av det kurdiske partiet PYD, som er en søsterorganisasjonen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK i Tyrkia.

PKKs talsmann Hiwi til VG

– Jeg er informert om debatten som pågår i Europa nå, sier Zagros Hiwa til VG på telefon fra en geriljabase i Qandil-fjellene i nordlige Irak.

– Vi oppfordrer alle i nordiske land, både statene og folket, til ikke å la Erdogan påvirke deres nasjonale stolthet og politiske og territoriale integritet. Ikke bukk under for Erdogans press.

«Erdogan vil skape et nytt ottomansk rike»

I skyggen av Ukraina-krigen har Tyrkia siden midten av april startet en tung militæroffensiv mot PKK, som er kategorisert som en terrorgruppe i Tyrkia, EU og USA. 

Tyrkiske jagerfly, helikoptre og væpnede droner bomber gruppens gjemmesteder, tunneler og ammunisjonslagre i fjellregionene i Nord-Irak.

De tyrkiske væpnede styrkene startet operasjonen for å rydde områdene okkupert i Nord-Irak for terrorister, har Erdogan sagt.

 Den pågående NATO-debatten sier PKK-talsmann Hiwa til VG at europeiske land, og nordiske land spesielt, ikke må la seg presse for å løse Nato-komplikasjonen som Tyrkias innblanding har skapt.

– I de nordiske landene er det mange kurdiske folk som har flyktet fra det de totalitære, teokratiske og autoritære regimene i Irak, Syria, Iran og Tyrkia. De søker tilflukt hos dere og gjør sine egne sosiale aktiviteter. De respekterer menneskerettigheter, sier han, før han legger ekstra vekt på sine neste ord:

– Dere må ikke bukke under for Erdogan, bare for å gjøre ham mer medgjørlig. Erdogan representerer en ekspansjonistisk, ottomansk mentalitet.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/G3EgqJ/geriljaen-i-sentrum-av-nato-braaket-har-en-oppfordring-til-norden

Islamist i slips

Erdogan er en luring. Han er farlig.

Terroristen Erdogan

Hva er forskjellen på Erdogan og en islamist? Slipset.

Hva er det som gjør Erdogan til en terrorist? Uten Erdogan hadde ikke krigen i Syria funnet sted. Det er gjennom Tyrkia terrorister, våpen, penger, NGOer, mat etc. har kommet inn i Syria. Selv nå etter 11 år slipper Erdogan både terrorister og våpen inn i Idlib. Der han støtter terrorgruppa Free Syria Army (FSA).

USA støtter den andre terrorgruppa  Al-Nusra/ HTS/Al-Qaida i Idlib. En slags arbeidsdeling.

Erdogan har en rekke ganger gått direkte til angrep på den kurdiske befolkningen i Syria og i Irak.

Proxy-soldater/ leiemordere

På samme måte som i Ukraina har ikke NATO egne boots on the ground i Syria. NATO bruker proxysoldater/leiesoldater. I Syria jihadister affiliert med Al-Qaida. I Ukraina nazister,  blant annet Azov-bataljonen. Erdogan har sågar holdt grensene åpne slik at terrorister fra Idlib har valfartet til Ukraina. Det foregår våpenhandel på det svarte markedet i Tyrkia med våpen fra Ukraina.

NGOer som utgjør den sivile infrastrukturen til terrorgruppene i Syria benytter også Tyrkia som smuglerrute, varmestue og banker i Gaziantep i Tyrkia. Derfra smugles penger inn i Syria. Det koster å drive med terror. Bare spør president Zelenskyj i Ukraina. Eller Erdogan. Eller Norge som hittil har brukt 17 milliarder på regimeskiftekrigen i Syria.

White Helmets

har fri passasje tur/retur Tyrkia. WH tilhører terrorgruppa Al-Nusra og er del av USAs og vestens  propagandaapparat.

IS

Som vi vet sitter det 65 000 IS-kvinner og barn deres i interneringsleiren Al-Hol i Syria. Disse er fra over 60 land. På spørsmål fra en rekke journalister om hvordan de kom seg inn i Syria svarer alle at det var gjennom Tyrkia. Nå vil verken hjemlandet eller Tyrkia ha dem tilbake. De mannlige medlemmene av IS bruker også Tyrkia som transittland.

«Floke»

Nå har kurderne i YPG fått et problem. Erdogan har opplyst at han vil invadere de nordøstlige områdene i Syria. I de områdene USA kontrollerer  sammen med nettopp SDF og YPG.

Hva er det USA/Erdogan «pønsker» på i Syria nå? USA okkuperer 30% av landet i samarbeid med den kurdiske militsen SDF. Det er i disse områdene kurderne i YPG  oppholder seg. Som han vil presse Sverige og Finland til å samtykke i er terrorister.

USA vil ikke gi kurderne støtte siden Tyrkia er USAs allierte. Samtidig som USA og kurderne er gjensidig avhengig av hverandre. Damaskus ser på SDF som en terrorgruppe.

Resten av NATO vil heller ikke gi kurderne støtte. Blir man med i NATO havner man så og si på USAs «terrorliste».

Damaskus

Men, hvor skal kurderne nå finne støtte? Kurderne er forrædere av den staten de sier de vil være en del av. Det eneste stedet de kan finne støtte nå er hos sine egne i Damaskus og den syriske hæren. Med hjelp fra Russland.

Russland har vært i Syria siden 2015 på invitasjon fra den syriske regjeringen. Russland har kjempet sammen med den syriske hæren mot vestlig-støttede terrorgrupper. Altså mot blant annet Erdogans terrorgrupper i Idlib.

Men, hvorfor går  Erdogan til angrep på Syria nå? Kan det være fordi Russland er opptatt andre steder? Opptatt av at Erdogan ikke må åpne Bosporosstredet for krigsskip inn i Svartehavet? Husk Erdogan er medlem av NATO! Men, han er avhengig av Russland. Men, det Erdogan gjør når han angriper og okkuperer områder i Syria som verken Damaskus eller Moskva har tenkt å la han, lager han flere problemer for Russland.

Erdogan sitter også på den ene siden av bordet i fredsforhandlinger om Syria.

Men, siden Erdogan er avhengig av Russland har han overlatt til de andre NATO landene å føre proxykrig mot Russland i Ukraina.

Kreml

Kremls pressetalsmann Dmitry Peskov uttalelser om Erdogans planer

Russland tror ikke en potensiell militær operasjon fra Tyrkia mot kurdiske militser i Nord-Syria vil «bidra til stabilitet og sikkerhet» i Syria, sa Kreml-talsperson Dmitry Peskov til journalister onsdag.

President Vladimir Putins spesialutsending til Syria, Alexander Lavrentjev, bemerket at i Moskvas øyne, ville et slikt angrep fra Ankaras side «være et uoversiktlig skritt som kan føre til destabilisering av situasjonen». Russland planlegger å oppfordre Tyrkia til å prøve å løse eventuelle problemer fredelig, la tjenestemannen til, som talte onsdag i begynnelsen av et internasjonalt møte om Syria i Kasakhstans Nur Sultan.

Tilbake til Sverige og Finland

 Vil virkelig Sverige og Finland bli med i NATO på Erdogans premisser? Kjøper Sverige og Finland Stoltenbergs «bekymringer» for Tyrkia? Selger de sjela si i pant mot «faren fra øst»? Vil Sverige og Finland være med på en varslet massakre på kurdere fordi Erdogan mener disse kurderne er terrorister?

Statsminister Magdalena Andersson sa at Sverige tar Tyrkias bekymringer alvorlig og at samtalene med Tyrkia, delvis sammen med Finland, fortsetter:

– Vi har endret våre lover mot terror de siste årene, og vi har nå sterkere lovbestemmelser. Og fra 1.juli vil vi ha enda sterkere terrorlovgivning, sa den svenske statsministeren.

Serieløgner

De som støtter NATO fordi Russland har invadert Ukraina bør tenke seg om. NATO er ikke annet enn en terrorgruppe som lever av fiender. Serieløgneren Stoltenberg får seg til å si ved høylys dag at Erdogan har rett i at Tyrkia har opplevd flere terroranslag enn andre land….Andre NATO land, må han vel mene?

Det finnes ikke en eneste leder i noe NATO- land som noen gang har protestert mot NATOs terror mot uskyldige mennesker i land som ikke truer medlemslandene i NATO. Ikke mot de dødbringende sanksjonene heller. Men, nå bekymringer de seg for en «terror» som ikke finnes annet enn i ermet til Erdogan.

Stoltenberg smiler der han sitter i robåten sammen med Sveriges statsminister og sier:
«Putin vil ha mindre NATO. Nå får han mer NATO». Samtidig har Stoltenberg invitert Zelensky til neste NATO-møte.

– Ukrainas president vil bli invitert til å snakke til Natos stats- og regjeringssjefer. Han er velkommen om han kommer i egen person. Om det ikke er mulig, vil han snakke til dem på video, sa Stoltenberg.

Motet, motstandsdyktigheten og besluttsomheten til det ukrainske folket fortsetter å inspirere verden. Og USA, sammen med våre allierte og partnere, vil ikke vakle i vår forpliktelse til det ukrainske folket mens de kjemper for sin frihet, sier Biden. Taleskriveren til Stoltenberg. Som om noen bryr seg om det ukrainske folket. De bryr seg like lite om det ukrainske folket som det kurdiske folket eller oss alle egentlig.

En av gangene jeg var i Syria nå under krigen spurte jeg om hva vi kunne bringe tilbake til Europa. Gjøre noe med sanksjonene eller liknende. Svaret var ingenting. Det eneste dere bør gjøre i Europa er å etablere en fredsbevegelse. For det som skjer i Syria vil også skje i Europa…

Aldri har noen hatt så rett. Man må kanskje ha opplevd amerikansk imperialisme på kroppen for å forstå at USA slutter aldri.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/g6M3Mk/stoltenberg-stor-forstaaelse-for-tyrkias-krav-til-finland-og-sverige

Innlegget er henter fra Steigan.no

Forsidebilde: Kamil Szumotalski

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når penger og politikk styrer den medisinske vitenskapen:

Resultatet rammer folkehelsen i form av dårlige råd og dårlige medisiner.

Forrige innlegg

Et helt annet perspektiv og en helt annen forståelse:

Vesten vil tape fordi de ikke setter seg inn i motstanderens tenkning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.