POSTED IN Helse, Virkelighetsforståelse, Økonomi

Det avsettes store summer til kampen mot Covid-19.

Hvem får alle helsemilliardene?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vestlige verdier

Hvem er det egentlig som får alle de milliardene som EU bruker på kampen mot Covid-19?

EU har bevilget milliarder til den verdensomspennende kampen mot Covid-19. Har du noen gang lurt på hvem som faktisk får disse pengene? Her finner du svaret.

Av Thomas Röper (Anti-Spiegel)

Thomas Röper | steigan.no

EU avholdt i mai 2020 en giverkonferanse for å skaffe midler til å bekjempe Covid-19. Jeg skrev allerede den gang hvem som sannsynligvis ville komme til å få pengene, og vi kan nå slå fast at jeg ikke traff så aller verst med min antagelse.

Målet om å samle inn 7,4 milliarder euro til kampen mot Covid-19 ble til og med overskredet. EU rapporterte senere at organisasjonen faktisk hadde «mobilisert» 9,8 milliarder, og om bruken av midlene skrev EU-kommisjonen i slutten av mai 2020:

«Følgende beløp er blitt tildelt globale helseorganisasjoner»

Før jeg kommer til fordelingen av midlene, vil jeg dvele litt ved det begrepet som EU har brukt. EU snakker om «globale helseorganisasjoner», som har mottatt midlene.

Hva er «globale helseorganisasjoner»?

EU forstår begrepet «globale helseorganisasjoner» som stiftelser. Pengene går altså til organisasjoner som har blitt grunnlagt av (svært, svært rike) privatpersoner. Det er praktisk for «filantropene», som så sjenerøst donerer pengene sine for å redde verden. De får tilgang til alle de milliardene som skal brukes i bekjempelsen av Covid-19. Dette gjør de selvsagt helt uten tanke på egen vinning. 

Men la oss nå se nærmere på hvem som har blitt tildelt disse pengene. EU skrev tilbake i mai 2020 om bruken av over 5 milliarder:

 • Cirka 1,1 milliarder til «Coalition for Epidemic Preparedness Innovation» (Koalisjonen for utvikling av epidemiforberedelser) for utvikling og distribusjon av vaksiner.
 • Cirka 488 millioner euro til GAVI, vaksinealliansen. Dette beløpet inkluderer ikke de bredere bevilgningene som vil bli gjort på det globale vaksinasjonstoppmøtet den 4. juni.
 • Nesten 257 millioner euro til «Covid-19-Therapeutics-Accelerator» – et initiativ som er ment å forbedre utviklingen og implementeringen av nye behandlingsmuligheter.
 • Mer enn 60 millioner euro til «Foundation for Innovative New Diagnostics» (Stiftelse for utvikling og bruk av ny diagnostikk).
 • 2,6 milliarder euro til Verdens helseorganisasjon (WHO) for å styrke helsesystemene.
 • 15,7 millioner euro til The Global Fund for å bekjempe aids, tuberkulose og malaria.
 • Minst 700 millioner euro til nasjonale forskningsprosjekter på Covid-19.

Så la oss nå se nærmere på hva slags organisasjoner dette er, og hvem det er som kontrollerer dem.

CEPI og GAVI

Denne er kontrollert av B. Gates

Disse organisasjonene ble som kjent grunnlagt av Bill Gates, og det er også han som kontrollerer dem. Det betyr at Gates avgjør hva CEPI og GAVI skal bruke pengene sine på. Da Gates er en strategisk investor i BionTech og Pfizer, er det ikke overraskende at CEPI og GAVI hovedsakelig satser på vaksiner fra disse to selskapene.

Forresten gjelder det samme prinsippet for Covid-tester, men det kommer vi til senere.

Covid-19-Therapeutics-Accelerator

Du har kanskje aldri hørt om Covid-19-Therapeutics-Accelerator? Vel, det skal vi nå endre på.

COVAX (Covid-19 Vaccines Global Access) ble grunnlagt for å kunne gi vaksiner til fattige land som ikke har råd til de dyre vaksinene. COVAX er en del av det såkalte Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator, som ble grunnlagt i april 2020, som en reaksjon på Covid-19 pandemien. WHO skriver om ACT: 

«Access to COVID-19 Tools (ACT) Accelerator ble lansert i slutten av april 2020 på et felles arrangement av generaldirektøren i WHO, den franske presidenten, presidentene i Den europeiske kommisjon og i Bill & Melinda Gates Foundation, og inkluderer regjeringer, forskere, bedrifter, sivilsamfunnet, filantroper, (Bill & Melinda Gates Foundation, CEPI, FIND, Gavi, The Global Fund, Unitaid, Wellcome, WHO og Verdensbanken). Etter lanseringen av ACT-Accelerator ble UNICEF og PAHO partnere for COVAX, vaksinenes grunnpilar.»

Foxes in the Henhouse? Here's How to Protect Your Chickens from Foxes
Er Bill Gates reven i hønsegården?

De som har lest min bok «Inside Corona», kjenner til alle de nevnte stiftelsene som var med på å grunnlegge ACT. CEPI og GAVI «tilhører» Gates, dessuten er Gates en av de viktigste sponsorene av Global Fund og av WHO. Frankrike og EU var med på det da ACT ble grunnlagt i slutten av april 2020, for de skulle skaffe skattepengene som skulle overføres til ACT og dermed også komme under Gates’ kontroll.

Bare to uker senere fant EUs giverkonferanse sted, og bare en måned senere delte EU ut midlene. Hvor praktisk.

FIND og The Global Fund

Stiftelsene FIND og Global Fund fikk bare «småpenger», til sammen cirka 76 millioner. Men Gates kontrollerer også disse pengene, for han er den største bidragsyteren til begge disse stiftelsene og har dermed avgjørende innflytelse der.

I «Inside Corona» viser jeg hvordan Gates har «kapret» andre organisasjoner idet han har blitt deres største økonomiske bidragsyter og dermed nå kan bestemme kursen deres. Gates har da gått veldig målrettet til verks, for han har konsentrert seg om de viktigste organisasjonene, for eksempel WHO. Men også The Global Fund, som knapt noen i Tyskland har hørt om, er en veldig mektig aktør internasjonalt, som sørger for at dens økonomiske bidragsyteres – det vil i første rekke si Gates’- vilje får gjennomslag.

Hvor viktig The Global Fund er for Gates, ser man på tallene. De tre organisasjonene som han har gitt mest penger, er 1.GAVI: 5 milliarder 2. WHO: 3,4 milliarder 3.The Global Fund: 3 milliarder.

WHO

Ifølge WHO er USA denne organisasjonens største økonomiske bidragsyter. USA gav WHO 853 millioner dollar i 2018/2019. Riktignok gav Gates organisasjonen 455 millioner gjennom Bill & Melinda Gates Foundation og 389 millioner gjennom GAVI og ytte dermed i praksis et like stort økonomisk bidrag til WHO som USA gjorde. Gates kontrollerer de facto WHO.

Meet the Fox — Fox in the Hen House Wines
Hvor er de kritiske mediene. Reven Bill Gates dukker opp over alt.

Det er jo praktisk at Gates er en verdensmester når det handler om å hente penger hos de vestlige landene. GAVI samler inn sine midler i 5 års-budsjetter. For perioden fra 2016 til 2020 var organisasjonens budsjett på 8,8 milliarder dollar, men Gates bidro bare med 1,5 milliarder. Resten sørget han for å få tilført fra Vestens stater, og med disse skattepengene kjøper han seg blant annet innflytelse i WHO.

WHO og Gates

Hvor stor og også lukrativ Gates’ innflytelse i WHO er for ham, vil jeg vise ved et eksempel.

I september 2020 gikk Bill & Melinda Gates Foundation inn som en strategisk investor i firmaet Abbott, som hadde utviklet en hurtigtest for Covid-19. I samme måned gikk denne stiftelsen også inn som en strategisk investor i firmaet Biosensor, som også hadde kommet på markedet med en hurtigtest for Covid-19.

Og tilfeldigvis kunngjorde WHO den 28. september 2020 at de ville starte et program som ville gjøre store midler tilgjengelig for å stille hurtigtester for Covid-19 til disposisjon for fattige land. Det finnes dusinvis av produsenter av slike hurtigtester på verdensbasis.  Så nå kan du jo prøve å gjette hvem som var så heldig å få en stor bestilling fra WHO. Klarte du å gjette det? WHO skrev:

«Avtaler mellom Bill & Melinda Gates Foundation og testprodusentene Abbott og SD Biosensor gjør innovative tester til en maksimal pris av 5 amerikanske dollar tilgjengelig for lav- og mellominntektsland.»

Og nå kan du jo gjette: Hvor kom de pengene fra som WHO så generøst, via Abbott og Biosensor, sendte rett i Bill Gates’ lommer?

Riktig: Pengene kom fra Covid-19 Tools (ACT) Accelerator, som ble finansiert av EU med midler fra giverkonferansen i mai 2020. Dermed er ringen sluttet: Gates grunnlegger sammen med noen andre ACT, som får EUs penger, og som da via WHO overfører dem til selskaper som Bill Gates har en eierandel i.

Det er forresten det «kvalitetsmediene» kaller filantropi.

BionTech

I begynnelsen av september 2019 investerte Gates Foundation i BionTech, denne stiftelsen ble altså aksjonær i selskapet. En måned senere, i begynnelsen av oktober 2019, ble BionTech børsnotert i USA. Bill Gates har en fin nese for investeringer, for aksjekursen til BionTech steg som en rakett fra 13 dollar i oktober 2019 til nesten 400 dollar da den var på det høyeste. Bill Gates fikk i løpet av denne tiden de bortimot 100 millioner dollar som han investerte i BioNTech til å vokse til 3 milliarder, eller altså 3000 millioner dollar.

What is the psychological or economic root cause of greed? - Quora
Når en blander veldedighet med investeringer (grådighet) blir resultatet helt galt.

Det er slik det fungerer med «filantropene», som angivelig gir bort pengene sine for å redde verden. De gir ikke bort pengene sine, de investerer dem i selskaper, og utnytter så sin politiske innflytelse til å sørge for at skattemidler, som utgjør det mangedobbelte av deres investeringer, finner veien til deres egne lommer. Det jeg her har beskrevet, er ikke enkelttilfeller, for det er slik systemet fungerer. Og dermed blir «filantropene» stadig rikere, og ingen i de angivelig så kritiske «kvalitetsmediene» spør hvordan det kan ha seg at milliardærene, som så uselvisk donerer pengene sine, stadig blir rikere

Kan det kanskje være slik at «kvalitetsmedienes» taushet skyldes at «kvalitetsmediene» selv tilhører stiftelser (Axel Springer-stiftelsen Bertelsmann-stiftelsen etc.), altså at de selv profitterer på dette?

Denne informasjonen er hentet fra min bok «Inside Corona» og dette er bare et bitte lite utdrag av det som vi har funnet ut i våre omfattende undersøkelser, og som jeg har beskrevet i boken. Boken er på over 340 sider og er fullspekket med slike eksempler, som er belagt med nesten 500 kilder.

Oversatt av Rune G.

Redaksjonen har lagt til bilder m/kommentarer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  13 februar 2022 12:06

  «– Det er store forbedringsmuligheter når det gjelder både overvåkingen og responsen, som vi kommer til å jobbe med nå», seier Camilla Stoltenberg no. At det er rom for forbetring, har ho heilt rett i. Men ikkje i den retninga ho ser for seg. Etter flausane med covid-handteringa og smitte-appen er FHI på offensiven. Dei burde heller skjelva i buksene etter all vill-leiinga.

  Både FHI og helsedirektoratet er mogne for nedbudsjettering. Bruk heller helsekronene på sjukehus og fotfolket i helsevesenet. Overvaking, direktørar og overbetalte byråkratar har me meir enn nok av.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Makten skjult i kulissene

DEN GRÅ STATEN

Forrige innlegg

NRK missleder opinionen:

10000-15000 reduseres av statskanalen til noen hundre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.