POSTED IN Norge

Det alltid greit å skylde på andre:

Biden: Det er Russland sin skyld!

0
Print Friendly, PDF & Email

Med Biden ved roret kan vi forvente mer kald krig overfor Russland og som før uten konkrete bevis. Men det trengs ikke så lenge det finnes villige medier som følger opp slike saker. Det er åpenbart at USA trenger en fiende for å holde sammen landet som er i ferd med å gå opp i limingen. Og Russland (tidligere Sovjet) har vært en «bankers» i å måte.

Og gjør ikke Russland noe beviselig får vi finne på noe slik at det kan fungere som påskudd til ny kald krig og dermed til fortsatt opprustning.

Noen sier at Bidens folk har et nærmere og vennligere forhold til Kina og at Trumps konflikt med det landet vil dempes med Biden. Det kan hende, det vil evt. vise seg. Problemet er i virkeligheten ikke Russland eller Kina, men USAs rustningsindustri. De trenger en ytre trussel for å kunne fortsette opprustningen.

Men på den måten skaffer de seg et indre problem som nå truer landets eksistens. Og i stedet for å bruke pengene til sosial utvikling og velferd for å dempe indre sosiale konflikter, skal opprustningskruen får enda en omdreining.

Resultatet er at landet går mot borgerkrig som vi nå ser nærmer seg dag for dag.

Knut Lindtner

Bidens stabssjef sier at reaksjonen på hacking vil gå enda lenger enn sanksjonene.

Kilder sier til Reuters at Bidens administrasjon vurderer økonomiske straffer og cyberangrep mot Russlands infrastruktur.

Av Dave DeCamp

Den kommende stabssjefen for Joe Biden i Det Hvite Hus sa på søndag at den nye administrasjonens svar på de nylig oppdagede cyberangrep som traff flere regjeringskontorer vil bli mer enn «bare sanksjoner».

De nye russiske våpensystemene gjør en krig med Russland til selvmord. Svaret på dette dilemmaet er sanksjoner som i liten grad rammer landet på grunn av minimal økonomisk utveksling.

« Bidens administrasjon vil, når det gjelder dette, svare på angrepet slik – og jeg vil være svært klar – at det blir ikke bare sanksjoner», fortale Ron Klain til CBS. «Det vil bli opptrapping og ting vi kan gjøre for å degradere kapasiteten til utenlandske aktører for å hindre dem i å gjenta denne slags angrep».

Etter at hackingen mot software-selskapet SolarWinds første gang ble rapportert var mange i mediene og i Kongressen raske med å beskylde Russland.

Til tross for mangel på bevis for at Moskva var innblandet, rapporteres det at Biden-administrasjonen vurderer gjengjeldelse mot Russland.

Kilder forteller Reuters at det vurderes alternativer som økonomiske straffer og hacking mot Russlands infrastruktur.

Da vi spurte om han trodde at Russland sto bak dette cyberangrepet, svarte ikke Klain direkte, Han sa at det er den nåværende administrasjonen som skal behandle saken.

På lørdag kommenterte Trump for første gang  hackingen på twitter, og det ser ut som om han nedprioriterer denne hendelsen.

«Dette cyber-angrepet er slått mye mer opp i Fake News Medier enn det faktisk var. Jeg har blitt helt og fullt orientert, og alt er nå under kontroll», skrev han.

Syndebukker har alltid vært nyttige å lesse egen synder over på.

Presidenten nedprioriterte også ideen om at Russland var ansvarlig, at det alltid var hans favoritt-busemann som skulle få skylden.

«Russland, Russland, Russland, det er det første som nevnes når noe skjer, fordi disse lamme mediene, for det meste av økonomiske grunner er lamslått. De vil ikke diskutere muligheten for at det like godt kan være Kina».

Cyber-sikkerhets-firmaet FireEye rapporterte om hackingen først. FireEye, Microsoft og USAs regjering etterforsker nå hendelsen, og har ennå igjen å´ skylde på noen bestemt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Nikolay Vorobyev

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Pål Veiden om rasisme:

Intellektuell konkurs

Forrige innlegg

Forbereder Styrelederen i WEF oss på en mørk vinter?

Hva skjer hvis el-kraften forsvinner?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.