POSTED IN Krig-fred, Russland, Virkelighetsforståelse

Samtale mellom to som nettopp har vært i krigssonen.

Derimot.no i krigssonen på russisk side av grensen.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi var de første norske journalistene som besøkte Donbas. Vi var i krigssonen og intervjuet mange mannesker. Vi repeterer noen av inntrykkene våre som ingen norske medier var interessert i. Det sier mer om dem enn om oss.

I denne videoen snakker mine to reisekamerater til krigssonen på russisk side kort sammen om noen av de inntrykk de har fra denne reisen. Vi var på reisen alle tre med alle våre forutsetninger og ulike erfaringer, men førsteinntrykket fra denne reisen tror jeg var stort sett det samme.

Vi har sikkert ulike synspunkter på den krigen som pågår, men vi er alle tre helt enige i at det vi opplevde ikke kan karakteriseres som annet enn terrorvirksomhet. Å skyte vilkårlig inn i en millionby med sivile i 9 år er ikke noe annet enn det.

Dette er en første smak på våre erfaringer. Mer vil følge.

Jeg må få føye til: Vi har gjort litt av den jobben som alle store norske medier skulle ha gjort for lenge siden. Vi er ganske stolte av det vi har gjort i denne saken

Knut Lindtner
Redaktør

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Takk.

  Godt å få alternativ innside-informasjon.
  Det blir bra å høre/se fortsettelsen.

  Svar
 • I mellomtiden får vi holde oss til informasjonen fra politikere og media i Norge, som holdt HELT kjeft om Norges/Nato-Stoltenberg sin bombing & ødeleggelse av Libya.
  Et land som ikke truet noe annet land, ihvertfall ikke Norge eller andre Nato-land.
  ( Bortsett fra FED/amerikanske banker sin valutakontroll i det afrikanske kontinentet. )

  I demokratiske Norge får vi som kjent etterettelig ‘informasjon’ i media .
  Bare den dekker til realitetene, og skjuler våre egne og USA sine, overgrep.
  – Og partier som begår overgrepene blir, utrolig nok, valgt på ny.

  Svar
 • Svar
 • Takk Gutter! Den delen av historien er mangelvare!

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  6 august 2023 9:09

  Flott initiativ. Har dessverre ikke sett noe slikt i norske media. Men det må da finnes trediepart observasjoner i utlandet?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 august 2023 9:22

  Ja, me treng meir slikt. Noreg er no like reinska for alt russisk som det var for alt jødisk i 1945. Finst det éin russisk butikk i Oslo?

  Korleis ville det gå om det hadde vore mogeleg å starta ein russisk butikk i Noreg no?

  Svar
  • Godt poengtert T.S.
   Det hele er så innsauset i løgner og dobbeltmoral ( dvs. norsk politikk/Løvebakken) at de som skal skape revy i årene framover har allverden å ta av.
   Men det er selvfølgelig trist at norsk kultur er blitt en komedie-revy.

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  6 august 2023 9:48

  Dette er bra !!! NRK sine dekninger i MANGE saker, er nå så ensidig underlagt MSM i USA at det er direkte pinlig. Jeg forstår godt at myndighetene er bekymret for «alternative medier», for det er her vi får HELE debatten rundt det som skjer.

  Ukraina og Libya er nevnt ovenfor, skandalen rundt president Joe Biden og bevis for korrupsjon hos presidenten i USA er en annen. Mangelen på vilje til å kritisere norske myndigheter for systematisk og bevisst å bidra til høy inflasjon er et tredje. Og listen blir bare lengre og lengre.

  Gleder meg til å høre mer fra «gutta på tur» :-)

  Hilsen Reidar Kaarbø, redaktør hvamenerpartiene dot com

  Svar
  • Folket er i ferd med å våkne til realiteten av at våre korrupte politikere kun er nikkedokker og danser etter helt andre skjulte krefter/elitefamilier som aldri er i media. De har forrådt sitt folk og solgt oss ut. Sviket er åpenbart! Vi har ennå et gjennomkorrupt rettsvesen som er grunnen til at de ennå ikke er stilt til ansvar for sine forbrytelser mot menneskeheten. Det er rystende og iakta hvor gjennomsyret våre institusjoner er av disse onde krefter. Pandemien hadde vært ugjennomførbar uten hypen fra pressen. Hysteriet rundt «global oppvarming» likeså. Husk at kan de skape «kriser» så får de hurtig gjennomført sine syke agendaer som til slutt fratar oss all frihet!

   Svar
 • Stor takk til Hendrik og Bjørn for det uvurderlige initiativet de har utvist ved å besøke og rapportere fra disse krigsherjede områdene i USA’s pågående stedfortrederkrig mot russland, en stedfortrederkrig der norges politiske etablissement entusiastisk og villig [via norske skattebetalere] har bidratt til å pøse ytterligere mengder bensin på dette sinnssyke bålet! . . .

  Jeg innrømmer – uten forbehold – at det å høre Bjørn Nistad og Hendrik Weber innledningsvis beskrive bakgrunnen for, og formålet med besøket, denne videoen [og etterfølgende] virket som en genuin katarsis – spesielt sett i lys av hva den norske allmenheten daglig har blitt presentert som ‘sannhet’ fra de ulike ukrainske og russiske krigsområdene fra dag én – og som har fortonet seg som noe man bare kunne forvente seg av bona fide quislinger – norske sådanne, der høyt gasjerte spindoctors har ropt ut den erklærte »sannheten» fra sin skattebetalerfinansierte lame stream media høyborg på Marienlyst! . . .

  Det »fredselskende» Norge har utviklet seg til å bli en patetisk quisling vassalstat underlagt jerUSAlem, og der den norske befolkning via en svikefull, statlig politisk mental massasje [les: manipulasjon] har blitt ledet inn i en kognitiv dissonans uten sidestykke, på eksakt samme måte som da folket av norske myndigheter (og et assortert utvalg av »eksperter») ble lurt trill rundt i f.m. Gates’, Fauci’s og WEF’s iscenesatte globale plandemic! . . .

  For å si det på godt ny-norsk; You just can’t make this shit up!

  Svar
  • «en patetisk quisling vassalstat underlagt jerUSAlem».

   Feil uttrykk. Riktigere:
   «en patetisk Stoltenberg vassalstat underlagt jerUSAlem».

   Quisling uttalte, og handlet etter :

   “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres ordning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.
   Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.’

   Svar
 • .Jan Zörlie
  6 august 2023 13:53

  Watch the water.En kjempestor marin militärövelse skal holdes fra 9 til 18 august.Navnet på övelsen er ukjent.Det ryktene sier er at USA med denne övelsen skal vise seg frem på alle verdenshavene.Alt de har av marine fartöy skal aktiveres.Noe er på gang.
  Imens så fortsetter demoraliseringen av folk,ja demoraliseringen går på höygir og politi,militäre og politikere kappes om å väre mest pridevennlige.En russisk tidligere kgb mann sier at det tar 20 til 30 år å demoralisere et land,Pride er nå 20 år.
  Jeg tenker at denne demoraliseringen har värt igang i minst hundre år og har sitt arnested i den klikken som drev på med etableringen av kvinnekamp,planned parenthood,rfsu-l.Uansett hva andre måtte mene om det,human trafficcing,child trafficking og organhandel er tett knyttet til de tre ovenstående organisasjonene.Regnbue logoen eller flagget om dere vil, eies av RFSU.Tenk at eieren av logoen står i spissen for umoral og nedbrytning av hele samfunn.Jeg lurer også på hvorfor det ikke finnes interesse for å sette fokus på hva dette medförer av umoral og apati i en befolkning.Vi kan da ikke lukke öynene for dette uvesenet,gjör vi det,da er vi medskyldige.
  Og til slutt,mens disse Priderne toger gjennom byen din og demonstrerer sin mangel på kjärlighet ved å vise at pisking,underkastelse mm er den nye normen mens byfolkene applauderer samtidig som sexologer forklarer hver dag om hvor bra det er å benytte substitutter for å oppnå sexsuell frigjöring eller hva nå budskapet er,så forstår jeg at jamen passer denne agendaen bra med depopulasjon.
  Så,hvem er det som sponser Pridebevegelsen ?.Jomen er ikke sponsorene de vi ofte kaller globalistforetak,ja sikkert er det at staten som er folket bidrar med sine tvangs skattepenger.
  Jeg lurer egentlig på når folk skal våkne,hvor lenge skal galskpen få rå ?

  Svar
 • Arno Mong Daaastøl
  8 august 2023 18:19

  Quisling – hva er det?
  Folk flest, merner det er en lands-forræder.
  Er det korrekt?
  Nei, det er ikke så enkelt.
  Historie er komplisert.
  Norge var i 1939 alliert med «Vestmaktene» MOT Tyskland.
  Enkelt fortalt, Tyskland hadde ifølge Folkeretten (5) gode grunner til å angripe Norge.
  Derom tier det offisielle Norge.

  Svar
  • Quisling ble seierherren i forsvars- og utenrikspolitikken.

   Svar
  • A.M.D:

   » Enkelt fortalt, Tyskland hadde ifølge Folkeretten (5) gode grunner til å angripe Norge.
   Derom tier det offisielle Norge.»

   Og nå VET vi. – Som Tyskland visste i 1939, at England/de allierte hadde planer om å innvadere Norge 11 april.
   -Som et område å angripe Tyskland fra ?
   ( Hvordan hadde Norge da sett ut i 1945?)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimapenger spylt i dass:

Det er av sine egne man får høre det!

Forrige innlegg

FN-rådgiver og professor Jeffery Sachs:

«USA og NATO tvang frem krigen i Ukraina»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.