POSTED IN Media

Den vestlige mediedekningen av krigen i Ukraina:

Sannheten har tatt en lang ferie.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Connor O’Keeffe

Mens ukrainske styrker fortsetter sin mye hypede motoffensiv for å ta tilbake omstridte territorier i landets østlige og sørlige regioner, står vi overfor en motstridende dekning av krigen.

Mange rapporter sier at Ukrainas styrker sliter med å bryte gjennom minefeltene som befester Russlands linjer. Og mange innrømmer at selv det plutselige og dramatiske Wagner-mytteriet ikke så ut til å gi Ukraina fordeler på fronten.

For noen dager siden, i et grep som ser ut som skadebegrensning, kunngjorde Ukrainas forsvarsminister til og med at Kiev ikke lenger ville måle sin suksess i gjenerobret territorium, men i stedet bare ville sikte på å ødelegge så mye russisk militær infrastruktur som mulig. Likevel, ifølge noen vestlige journalister, er alt dette en del av Ukrainas plan.

De tester bare russisk motstand for å finne svake punkter slik at de bedre kan allokere ressurser i neste fase av motoffensiven, og det er da de store gevinstene komme. Kanskje det er sant, men likevel, annen mediedekning om Ukrainas tap sier at motoffensiven har vært en forferdelig katastrofe.

Det viktig å huske at all dekning av denne krigen bør sees på med en viss grad av skepsis. Dette er fordi mange parter – både i regjeringer og media – arbeider hardt for å dreie den amerikanske befolkningens oppfatning av krigen til deres fordel. Det er selvsagt ikke noe nytt. I 1941 – siste gang en europeisk krig ble global – sendte britene en etterretningsoffiser ved navn William Stephenson til USA, og ga ham i oppgave å drive en informasjonsoperasjon for å vende den amerikanske opinionen bort fra de som ikke ville intervenere.

Hovedtilnærmingen Stephensons team brukte, var å i hemmelighet plante nøye utformede – og noen ganger direkte falske – historier i de største amerikanske avisene og magasinene. Disse historiene fremstilte britiske styrker som å ha mer enn nok mot til å slå tyskerne, men manglet nok militære ressurser.

Det var strategien som Storbritannias Secret Intelligence Service (MI6) mente hadde den beste sjansen til å overbevise den amerikanske offentligheten om å bli med i kampen. Siden den gang har alle konflikter som det amerikanske politiske etablissementet ønsket å støtte militært, blitt presentert for det amerikanske folket på en lignende måte – fra Mujahideen til de syriske kurderne til det nåværende ukrainske regimet.

Selv om vi kanskje ikke vet om hemmelige informasjonsoperasjoner nå, forteller et par historier publisert forrige måned om mer åpenlyse forsøk på å forme vår oppfatning av krigen i Ukraina. Først skrev Thomas Gibbons-Neff, en Ukraina-korrespondent for New York Times, en viral historie om hvordan ukrainske presseansvarlige og noen vestlige journalister har forsøkt å bagatellisere, rettferdiggjøre eller dekke over bruken av nazistiske symboler av ukrainske soldater.

En spesifikk passasje forteller om vestlige fotojournalister som ber soldatene om å fjerne nazistiske emblemer før de tar bilder. Ved å gjøre det gikk disse journalistene over grensen fra å dokumentere til å iscenesette.

Samme dag publiserte tidligere New York Times spaltisten Ben Smith en artikkel om at mange vestlige journalister har blitt frustrerte over hvordan det ukrainske regimet bruker oppholdstillatelse og akkreditering for å forme pressedekningen av krigen. For eksempel reiste NBC New til Krim for å intervjue innbyggere om krigen. Etter å ha rapportert at de fleste de snakket med foretrakk at Krim tilhørte Russland, tilbakekalte den ukrainske regjeringen NBCs akkreditering. Thomas Gibbons-Neff fikk sin oppholdstillatelse og akkreditering opphevet etter å ha rapportert om Ukrainas bruk av forbudt klaseammunisjon.

Dette er ikke noe nytt. Den amerikanske regjeringen brukte lignende taktikker for å forme mediedekningen om krigene i Afghanistan og Irak. De fleste profesjonelle journalister sliter med å finne kilder. Så ved å gi oppholdstillatelse som alltid kan tilbakekalles, har regimene en effektiv gulrot-taktikk for å kontrollere mediedekningen.

Kreml gjør noe lignende for å kontrollere hvordan det russiske folk ser på krigen, men det ville være absurd å si at Kreml har en innflytelse over hva den amerikanske befolkningen skal tro, og at det kan sammenlignes med amerikanske eller ukrainske myndigheters handlinger.

Til tross for hva media og regjeringene i vesten vil at vi skal tenke, trenger vi ikke febrilsk følge med i utviklingen for hver time i Øst-Europa for å være gode borgere. Men hvis vi velger å følge med på denne krigen, så ,å vi prøv å forstå hvem som gir oss nyhetene, fordi ikke alle medier og myndigheter prøver å fortelle oss sannheten.


Fra The Mises Institute, publisert 19 juli 2023.
O’Keefee skriver for The Mises Institute, han har en grad i økonomi og geologi.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og noe forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: The Media and Ukraine War Coverage: Where Truth Takes a Holiday.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Vi glemmer ikke :The Nayirah testimony was false testimony given before the United States Congressional Human Rights Caucus on October 10, 1990, by a 15-year-old girl who was publicly identified at the time by her first name, Nayirah. The testimony was widely publicized and was cited numerous times by U.S. senators and President George H. W. Bush in their rationale to support Kuwait in the Gulf War. Nayirah al-Ṣabaḥ during her testimony. It was later revealed that she was the daughter of the Kuwaiti ambassador to the United States and that her testimony was false.
  Hun gråt i FN og fortalte tåredryppende om de grusomme handlingene til de Irakiske soldatene. In 1992, it was revealed that Nayirah’s last name was Al-Ṣabaḥ (Arabic: نيرة الصباح) and that she was the daughter of Saud Al-Sabah, the Kuwaiti ambassador to the United States. Furthermore, it was revealed that her testimony was organized as part of the Citizens for a Free Kuwait public relations campaign, which was run by the American public relations firm Hill & Knowlton for the Kuwaiti Government. Following this, al-Sabah’s testimony has come to be regarded as a classic example of modern atrocity propaganda.[1][2]

  In her testimony, Nayirah claimed that after the Iraqi invasion of Kuwait she had witnessed Iraqi soldiers take babies out of incubators in a Kuwaiti hospital, remove the incubators and leave the babies to die.
  Vi husker Greta og: How dare you!? To destroy my childhood!?

  Svar
 • PRESStitutes, msm-«journalister», må skrive det de får beskjed om hvis de vil beholde jobben, og redaktøren/pimpen/horemammaen får også ordren fra oven, der de store pengene sitter. Kun alternativ-media er verdt å lytte til, og særlig åpenbart blir det når «faktasjekkerne» kommer inn i bildet for å «debunke» og fortelle «saannheten».
  MSM-artikler jeg leser, særlig i statens NRK, vekker min dypeste forakt for dem som jobber der. Makthavernes lydige bikkjer og dansende bjørner.

  Svar
 • Nå handler det for det meste om «historiens varmeste juli» og hvordan klimaendringer tar livet av oss alle, i hele verdens synkroniserte msm-«info». Hvis flere dør i sommer enn ellers er det fordi de vaksineskada tåler langt mindre enn de gjorde før de ble forgifta. Et svekket hjerte klapper lettere sammen enn et friskt. Regn med å se mannefall og drukninger på sydens strender.
  Ellers tviler jeg ikke et øyeblikk på at geoengineering tas i bruk for å gjøre «klimakrisen» riktig ille. Skogbranner I Canada viser tydelige tegn på at de ikke er oppstått naturlig, men ved u-menneskelig intervensjon. Globalistenes destruksjonstrang har ingen grenser.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 juli 2023 11:30

  Jens Stoltenberg nyttar 22. juli til å posera i Regjeringskvartalet under markeringa etter terroren i 2011.

  Fint for Stoltenberg at ingen norsk journalist kjem til å konfrontera han med at han 22. juli 2011 var godt i gang med bombinga av Libya. Den terroren vert ikkje markert.

  Svar
  • Libyske liv eller norske liv er likegyldige og verdiløse for globalistene hvis massemord og plyndring av land og folk tjener deres formål.
   Søsteren, fra samme satanistiske slekt, tar liv med gift, på en måte som dreper sakte og unnselig, og de svikefulle legene som følger hennes ordre nekter for det meste å ta ansvar for hva de har gjort seg skyldige i. Og hvem betaler de få som tilgodesees med en liten sum for å ha fått sine liv ødelagt av BigPharma og Rockefeller-grunnlagte FHI? Skattebetalerne.
   Siden har Jens og hans medsammensvorne brukt Utøya-tragedien ved enhver anledning til å hevde at Norge har et stort problem med høyreekstreme.
   I et intervju forsnakket Jens Stoltenberg seg med ordene «før DE begynte skytingen». Flertall. Pluralis. Skudd gikk av fra flere hold samtidig. Gro Harlem Brundtland forlot Utøya før skytingen begynte, og det samme gjorde Eskil Pdersen.

   Svar
 • Steindumme «helse»-vesener har ikke tatt ferie i sin tjeneste for menneskehetens undergang; tross varmen danser de nå i keitete koreografi for klimaet inspirert av Saturday Night Fevers «Staying alive», åpenbart kognitivt skada av «medisinen»:

  https://www.bitchute.com/video/tlmYihXtOztM/

  Svar
  • Hvis bichute sier «404 page not found» er videoen å finne under

   «dancing nurses»

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 juli 2023 20:12

  NRK Dagsrevyen 22. juli vart akkurat so ille som venta.

  To Libya-terroristar, Stoltenberg og Støre, får stå fram som uskuldige offer og demokrati-kjemparar. Ikkje eitt ord om krigsbrotsverka deira i Libya i 2011.

  Eit interessant spørsmål til Stoltenberg kunne vera kva han tenkte før røyken hadde lagt seg i Oslo 22. juli 2011. Fall det han inn at smellen kunne vera utløyst av libyarar?

  Svar
 • NRK er ikke helt på ferie, sjekk en av deres pissepreikere Joakim Reigstads åndssvake artikkel om deres helt Zelensky:

  «Ekte ledere går ikke i dress. De går i militærgrønne skjorter.»

  Som despoter det er naturlig å sammenligne med? Castro da i så fall;
  Franco, Hitler og Mussolini bar i det minste stramme uniformer med stil.

  Gullkorn i fleng: «Superstjernen på NATO-toppmøtet.» og: «Den lille, store mannen fra Ukraina.»

  Et rørende foto av klemmen han får av Litauens president må med: «Øyeblikket er spesielt.»

  Tipper Joakim Reigstad er sommervikar i agurktiden og håper på fast stilling i NRK.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 juli 2023 9:23

  Eg kan diverre ikkje russisk, men får via omvegar inntrykk av at det er større spennvidd og takhøgd i diskusjonane om Ukraina i russisk tv enn det er på norsk tv.

  Svar
 • Northern Light.
  23 juli 2023 16:22

  Putin: Det er snart ikke flere ukrainske soldater igjen – og den vestlige eliten er klar til å ofre andre.

  Av Swebbtv.
  Regimet i Ukraina er kontrollert av «forrædere» som er klare til å selge seg ut, og ofre omtrent alt deres «formyndere» i Vesten krever. Det sier Russlands president Vladimir Putin. Men det er én grense som Russland ikke vil godta, og det er Hviterussland. Et angrep på Hviterussland vil bli sett på som et angrep på Russland.

  Makteliten i Vesten er klare til å ofre flere mennesker i sin kamp for å knuse Russland. Det hevder Russlands president Vladimir Putin. Ukraina begynner å gå tom for soldater, hundretusener har allerede dødd i proxy-krigen.

  – Når det gjelder de polske lederne, håper de nok å danne en koalisjon under NATO, for å gripe direkte inn i konflikten i Ukraina, og «ta tilbake» så mye som mulig– slik de ser det – av deres historiske territorier, det vil si dagens vestlige Ukraina. Det er også allment kjent at de drømmer om hviterussisk land.

  Ifølge Putin er Ukraina styrt av «forrædere», som er «klare til å selge hva som helst, inkludert mennesker og land». – I dag ser vi at det forræderiske regimet i Kiev er klare til å strekke seg langt for å redde seg selv og forlenge tiden ved makten. De bryr seg ikke om folket i Ukraina eller ukrainsk suverenitet eller nasjonale interesser, fortsetter han.

  Forrædere som dem er klare til å åpne portene for sine utenlandske beskyttere og selge Ukraina. Men uansett hva Ukraina, Polen eller vestmaktene nå planlegger som neste steg i krigen, er det en grense, påpeker den russiske lederen.

  Når det gjelder politikken til det ukrainske regimet, er det ikke vår sak. Hvis de ønsker å gi opp eller selge noe for å betale herskerne sine, slik forrædere pleier å gjøre, er det deres sak. Vi vil ikke blande oss inn i det, sier Vladimir Putin. Men Hviterussland er en del av unionstaten, og å starte aggresjon mot Hviterussland vil bety et angrep på den russiske føderasjonen. Vi vil svare med alle tilgjengelige ressurser.

  De polske myndighetene med sine ambisjoner om revansje, skjuler sannheten for sitt folk. Sannheten er at det ukrainske kanonfôret ikke lenger er nok for Vesten. Derfor planlegger de å bruke andre som kan ofres – polakker, litauere og alle andre de ikke bryr seg om. Jeg kan si at dette er et ekstremt farlig spill, og de som står bak slike planer bør tenke på konsekvensene.

  Fra Swebbtv, publisert 21 juli 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Putin: ”Ukrainska kanonmaten” snart slut – västeliten redo offra fler folk.

  Svar
 • Northern Light.
  23 juli 2023 17:13

  Den russiske dumaens talsmann: Vestens plan for Ukraina er folkemord.

  Av Swebbtv.
  Bak kulissene av krigen i Ukraina foregår det noe helt annet enn det bildet som presenteres av vestlige medier. Deler av Ukraina blir bevisst utslettet. «Hundretusenvis av ukrainere må dø» for å oppfylle «ideologien» som driver makteliten i Vesten, ifølge den russiske statsdumaens talsmann Vyacheslav Volodin, melder nyhetsbyrået Tass.

  Hva skjer egentlig i Ukraina? Hvorfor gir Vesten bare næring til krigen og nekter å prøve diplomatiske løsninger, selv om Ukraina mislykkes fatalt i den militære konflikten?

  Det handler ikke bare om å knuse Russland. Nå prøver de også å utslette Ukraina, påstår han.
  Ifølge taleren for den russiske statsdumaen, Vyacheslav Volodin, gjennomfører Washington og Brussel et «folkemord» mot det ukrainske folket.

  «I henhold til deres ideologi må hundretusener av ukrainere dø ved fronten, derfor leveres flere og flere våpen til Kiev-regimet, og resten må miste sin nasjonale identitet», skriver han i et innlegg på Telegram. For å gjennomføre dette brukes «Polens imperialistiske ambisjoner», fortsetter han.

  Han hevder at Ukrainas president Zelenskij for tiden gjennomfører en «polenisering» av Ukraina. Dette i håp om at hans «hersker» i Washington og Brussel lar ham bli ved makten.

  Blant annet må det vedtas en lov som i praksis sidestiller polakker med ukrainere og gir dem samme rettigheter når det gjelder opphold, arbeid, utdanning, helsetjenester og visse goder. Han sier også at det foregår en organisert forfølgelse av den ortodokse Kristne troen.

  Videre hevder Vyacheslav Volodin at ukrainere blir drevet fra hjemmene sine i Sumy- og Chernigov-regionene og erstattet av polakker. Samtidig blir ukrainske statsborgere tvunget til å bruke polsk i stedet for russisk.

  «På bakgrunn av dette er det opprettet en militærenhet med 25 000 soldater, hovedsakelig bestående av polske og litauiske væpnede soldater, klar til å okkupere det vestlige Ukraina. Polakkene ønsker å ta tilbake det de anser som sitt historiske land – de østlige grenselandene. De vil ikke ha ukrainske statsborgere i disse territoriene», skriver han.

  I løpet av fredagen advarte også Russlands president Vladimir Putin om hva Polen og enkelte NATO-land gjør angående Ukraina og Hviterussland.

  Fra Swebbtv, publisert 22 juli 2023.
  Oversatt fra svensk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Västs planer för Ukraina, enligt Ryssland: ”Folkmord”.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De lettkrenkede prøvde å kansellere:

I USA har en country-sang skapt bølger, og kom på topp av musikklister, trolig pga bråket.

Forrige innlegg

Vesten overholdt ikke sin del av den.

Russland stanser kornavtalen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.