POSTED IN Krig-fred, Russland

Den russiske lederen:

Det er ikke Ukraina som er fienden. Det er det eliten i vesten som er.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den nye russiske selvbevisstheten må ikke forundre oss. Det springer ut av det faktum at Russland nå vinner på slagmarken over et samlet vesten som har tømt alt av våpen de har inn på den ukrainske slagmarken uten noen avgjørende militær effekt. Russland tvert imot kjempet med den ene hånden på ryggen. Det at vi har innbilt oss at de snart var slått forteller sitt om den massive virkelighetsfornektningen som har funnet sted over hele vesten

I vesten, også i Norge, må vi begynne å forholde oss til verdens sterkeste militærmakt som vi i Norge har felles grense med. Panikken over denne realiteten, den er uavvendelig, vi ramme mange oppblåste i vest, både forståsegpåere, politiske astrologer og politikere av ulike valører fra det rødeste via det grønne og brune til det blåeste blå.

Vi har skremt oss sjøl med den russiske bjørnen i årtier. Nå kommer den sterkere enn noensinne og hjemsøker oss i fullt dagslys.

De står nå overfor en realitet som ingen i sine villeste drømmer kunne forestille seg. Russland trenger oss ikke, de stiller tvert imot betingelser og er sterkere enn oss. Og det er ingen ting vi kan gjøre med dette.

Sannsynligvis er de tapstallene Putin gir for ukrainsk side i krigen også en realitet. Det sier sitt om den forløyete forståelsen av det som har foregått i to år. En forståelse som våre medier og politiske ledere har klamret seg til.

Krigen har i virkeligheten vært det reine slaktehuset for ukrainske unge gutter og menn. Nå skal gamlinger og krøplinger sendes inn i denne kvernen. Det er en forlengelse av denne tilstanden vi sier vi ønsker når vi sender flere våpen og penger til slagmarken i en tapt krig.

Kanskje det hadde vært en ide å høre på motparten vår, noe vi skulle har gjort for lenge siden. Nå tørker Russland av oss hånfliret på sin egen måte. Da sitter stort sett nesten hele lederskapet i vesten avkledd med nesa i en klut som inkompetente og uansvarlige.

På den andre siden synes jeg at den russiske erkjennelsen fra Putin kommer vel seint. At vestens ledere er Russlands fiender har jeg visst i hele mitt liv så for meg er ikke dette noen nyhet.

Knut Lindtner
Redaktør

Putin nevner hvem som er Russlands virkelige fiender.

Ukraina i seg selv er ingen fiende. Men den vestlige eliten som står bak er det, har den russiske presidenten sagt.

Ukraina er bare et redskap i hendene på et samlet Vesten, som bruker det landet til å bekjempe Russland, sa president Vladimir Putin på mandag. Han talte ved et militærsykehus i Moskva der han møtte sårede soldater fra den stadig pågående konflikten.

Han ble spurt ut om den vedvarende vestlige støtten til Kiev. Presidenten sa at det er eliten i et samlet Vesten som faktisk er Russlands virkelige fiende, heller de enn selve Ukraina.

«Poenget er ikke bare at de hjelper vår fiende, det er de som er våre egentlige fiender. De løser bare sine egne problemer med Ukrainas hjelp. Det er dette det handler om», slår Putin fast.

Konflikten mellom Moskva og Kiev blir styrt av en vestlige elite som prøver å bekjempe Russland, antyder han. Men det samlede Vesten har ikke greid  å oppnå målet sitt. De feilgrep som er gjort ser vi i hvordan deres retorikk rundt konflikten har forandret seg, forklarer presidenten.

De som i går bare snakket om nødvendigheten av å få til «et strategisk nederlag» mot Russland, bruker nå ord om hvordan de så snart som mulig kan få slutt på konflikten.

«Vi vil også få slutt på konflikten så snart som mulig. Men bare på våre betingelser. 

Vi har ikken noe ønske om å kjempe for alltid. Men vi gir heller ikke opp våre posisjoner», sier Putin.

Situasjonen på slagmarken er nå endret, og det til tross for all hjelpen Kiev har fått fra Vesten, har presidenten lagt merke til.

Russland har effektivt greid å produsere mer våpen enn hele den samlede Vestens militære, antyder han. Og Russlands produksjon skal bare vokse videre.

«Til tross for det faktum at Vesten har hatt bekjempelse av Russland som mål i uminnelige tider. Men nå ser det ut som vi kommer til å slå dem først», slo Putin fast. Og dett skjer til tross for det faktum at det såkalte siviliserte Vesten slåss mot oss», fortalte Putin til soldatene.

Ifølge russernes siste vurderinger har mer enn 380 000 ukrainske soldater blitt drept eller såret i løpet av konflikten. Ukraina har også hatt store materielle tap, med rundt 14 000 ødelagte tanks og andre væpnede kjøretøyer.

I løpet av Kievs mislykkede motoffensiv, som de satte i gang i juni i fjor, har de mistet 160 000 soldater, hevde Moskva.

Oversatt og noe forkortet av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/590003-putin-names-russia-real-enemies/

Forsidebilde: Dollar Gill

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • For globalarkitektene finnes to dominerende fartsdumper. Russland og religion. Vi bor på en steinklump som beveger seg rundt solen i 107200 km/t og rundt oss selv i 1670 km/t. Skal du hevde din rett på denne kloden må du ha sterkeste muskler. Kvasi-oppgulp fra hylende pikebarn eller religiøse fantaster i demonstrasjonstog er NULL verd i så måte. Heller ikke at den etter hvert svakeste, vestlige parten skriver såkalte lover om at makt skal brukes sånn eller sånn – etter deres ønsker. Makt i dette universet oppnås egentlig bare greit slik: Gjør som jeg sier ellers slår jeg deg i hjel. Det er hva det hele dreier seg om.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 januar 2024 10:17

  Statsministeren i Litauen er ikkje lenger særleg optimistisk på vegner av Ukraina:

  https://www.rt.com/russia/590044-lithuania-ukraine-offensive-disappointed/

  Kanskje Støre treng ei oppdatering?

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  3 januar 2024 10:47

  «Det er ikke Ukraina som er fienden. Det er det eliten i vesten som er.»
  Selvfølgelig, Russland er et enormt land med gass, olje, gull og Gud vet hvilke kostelige materialer som enkelte vestlige ledere sikler etter å få kloen i. Det er også en svart flekk på kartet for USAs baser, og et potensiale for krig verdt mange milliarder kroner for amerikansk våpenindustri.

  I en verden som styres av gale og sykelig grådige mennesker, er det greit nok å fremprovosere krig, å fyre oppunder konflikter til de blir væpnede, å sitte i bakgrunnen og helst forsyne begge sider med våpen og ammunisjon (ref. krigen i Syria der måpende IS-soldater fikk et flydropp med amerikanske våpen rett foran beina sine).

  Så lenge folk finner seg i det de gale lederne gjør, kan allting passere. Da kan vi oppleve at norske ledere ikke utviser diplomater, ikke boikotter, ikke innfører sanksjoner mot Israel som driver folkemord. Vil vi virkelig være et folk underlagt slike politikere????

  Svar
  • Kanskje de samme politikerne heller ikke er så glade i:

   kjønnslemlestelse,

   æresdrap,

   steining,

   tvangsgifte,

   kvinnediskriminering,

   kasting av homo’er fra hustak,

   pisking,

   håndsavhugging,

   selvmordsbombing,

   brenning av folk i jernbur,

   barneekteskap,

   syrekasting

   and counting…

   Islam har vært nyttig for å ødelegge kristenheten og vesten. Men hvem tror at global-eliten vil tilbake til den svarteste middelalderen der europeerne drev med heksebrenning, strekkbenkene i kjelleren i Vatikanet og inkvisisjonen? Poenget er å få verdensreligionene til å ødelegge hverandre. Samt generere akkurat det kaoset i vest som må til for å innføre politistat. Da gjenstår ren firefelts motorvei frem til en ny verdensregjering.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 januar 2024 14:11

  Fekk du med deg gårsdagens godbit frå Lars Birkelund?

  https://steigan.no/2024/01/krigsdagbok-del-90-25-til-30-oktober-2023/

  Birkelund ser skarpare enn dei fleste.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Odd Karten Tveit sin bok om konflikten i Israel er forklarende.

Israel er en settlerstat.

Forrige innlegg

Gaza skal tømmes:

Sionist-jøder og «Israel» i folkemord med «guds» støtte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.