POSTED IN Syria, Tyrkia

Den russiske forsvarsministeren:

De tyrkiske observasjonspostene er nå legale bombemål siden de huser Al-Qaida.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Møtet mellom Erdogan og Putin den 5. mars blir i stor grad bestemmende for utviklingen i Idlib fremover. Det er vanskelig å si noe om det før den kommer på plass, hvis det kommer noen avtale.

Men meldingen under sier litt om situasjonen og hvor ulikt den vurderes fra de ulike posisjonene. 

Det eneste som er sikkert et at de vestlig mediene systematisk og «en masse» hele tiden omskriver hva konflikten dreier seg om. Hjelpen til Syria er til jihadistene, ikke en flik til den syriske hæren som nedkjemper dem eller til den syriske sivilbefolkningen.

Norsk Folkehjelp, internasjonalt mest kjent under det engelske navnet Norwegian People’s Aid, er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Organisasjonen er medlemsstyrt og har ca. 14 000 medlemmer, og nærmere 2 200 ansatte som jobber i 33 land. Wikipedia

Det er helt åpenbart for alle som vil se at de (de store mediene) fungerer som propagandasentraler for Nato/USA brillenes syn på Syria-konflikten selv om alt som har skjedd de siste årene forteller at dette er en bunnfalsk fortelling. De driver ikke folkeopplysning om krigen i Syria.

De mange milliardene som har gått til hjelp til Syria fra Norge (UD), sluset gjennom frivillige organisasjoner, har havnet hos jihadistene (Al-Qaida) – i dag i Idlib.

De benevnes med den falske benevnelsen «opprørere» av våre medier og konflikten omtales som «borgerkrig» selv om det nå er helt klart at den var planlagt mange år på forhånd i USA/Nato, slik krigene i Irak, Libya også var det.

Heldigvis er det stadig flere som får øynene opp for det omfattende falskspillet mediene bedriver gjennom systematisk informasjons-juks om krigen i Syria.

Knut Lindtner

Den russiske forsvarsministeren: EAQ (Erdogans Al Qaida) slår seg sammen med tyrkiske «observasjonsposter». Nå er de lovlige mål for russiske luftstyrker.

…Erdogans al Qaida….er det Erdogan som er den virkelige «al-Baghdadi»?

Veterans Today (VT) sier: Enhver tyrkisk formasjon eller observasjonspost innen 3000 meter fra en terroristgruppe er et mål. Enhver tyrkisk formasjon som skyter mot Syria eller sender opp fly som angriper Syria eller avfyrer missiler inn i Syria, syriske baser og forsyningslinjer er lovlige mål ifølge Astana-avtalen.

En tyrkisk observasjonspost

Tyrkia er tillatt å sette opp observasjonsposter, ifølge 2018-avtalen med Moskva. Men nå slår de seg sammen med terroristbaser i Idlib, sier den russiske forsvarsmnisteren. Og dette skjer midt i tyrkiske angrep mot de framrykkende syriske styrkene.

Tyrkiske observasjonsposter er samlingssteder, ammunisjonsdepoter og trygge tilholdssteder for terroristangrep mot russiske styrker inne i Syria. 

«De områder der terroristene er blitt forsterket slår seg nå sammen med tyrkiske observasjonsposter, de som ble utplassert etter Sochi-avtalen fra 2018», sier det russiske forsvarsdepartementets talsmann generalmajor Igor Konashenkov tidlig onsdag.

Det foregår angrep og masse-skyting med artilleri mot sivile bosetninger i nabolaget og mot det russiske luftforsvarets base ved Khmeimim. Tidligere var dette sporadisk, nå er det daglig.

Europa og USA har konsekvent oversett Tyrkias mangel på å følge avtalen fra 20198,fortsetter talsmannen. Han slår fast at ingen av sidene «er interessert i den faktiske humanitære situasjonen i og rundt Idlib».

Det er slike folk som har mottatt bl.a humanitær hjelp fra Norge i milliardklassen.

Alle Russlands offisielle anmodninger til FN og vestlige land – som har levert humanitær hjelp på den andre siden av den tyrkiske grensen, sier at ikke noe av dette gikk til flyktningene Det gikk til terroristene. Ingen av henvendelsene er blitt besvart.

Alt vi hørte var jammeren om at man måtte «bevare Sochi-avtalen for enhver pris».

Til tross for gjentatte angrep på sivile, og klare lenker til kjente terroristgrupper, har vestlige medier forvandlet Idlibs væpnede fraksjoner til såkalte «moderate», sier talsmannen.

«Hvor blant de  såkalte «opposisjons»-kjempere i den tyrkisk-kontrollerte sonen finner vi Abu Mohammad al-Julani, lederen for Jabhat al-Nusra, en terroristgruppe offisielt anerkjent av FN – og hans 20 000 strupekuttere?», spør han.

Med et tastetrykk ble alle Idlibs terrorister angivelig «representanter for den moderate opposisjonen» i vestlige medier.

Generalmajor Igor Konashenkov

Men det er ikke klart hvordan IS-sjefen al-Baghdadi, ifølge USA, nylig ble «oppsporet» og drept.

Ankaras pågående angrep på den syriske hæren etter hvert som den avanserer mot terrorist-gruppene er nedskalert til «brudd på internasjonae lover». Og dette har foregått «totalt ubemerket av noen i Vesten», sa Konashenkov.

Dette sier han til tross for hans profesjonelle forpliktelser til «å holde seg til reglene».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Takk for en tydelig, og velrettet innledning her. Klargjørende, og hva vi er i stort behov av; mao – ingen slinger i valsen. Jeg følger bl.a. moa (moonofalabama.org). Denne innledningen toppet rent både moa´s «bar-vert»og besøkende «barflies» ;).

    Tid for oppsummering, og derav offensiv handling på rett grunnlag som det framgår her. Godt å lese/ta inn.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Weimarrepublikken med normoppløsning.

Får vi en ny slik epoke 100 år etter?

Forrige innlegg

Koker jordkloden?

Kloden drukner i snø!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.