POSTED IN NATO

Den nye finlandiseringa:

Sverige og Finland på full fart til ny underkasting

5 kommentarer

Av Edvard Mogstad, historikar,

Hangö, Finland

Den nye finlandiseringa kom raskare enn venta. Sverige og Finland spring som lydige hundar når Nato, dvs. USA, blæs i fløyta: Dei reserverer seg ikkje mot atomvåpen på eiga jord, dei inviterer amerikanske troppar til eige territorium, og dei utleverer kurdiske opposisjonelle til Tyrkia. Humanistiske prinsipp må vike for å bli medlem av «den store, kvite flokk».

Skund dykk, Finland og Sverige! Onkel Sam blæs i fløyta! Norge er alt på plass i kennelen.

Skilnaden frå den førre finlandiseringa, fram til 1990, da Finland lydde Sovjetunionen i utanrikspolitikken, var at sambandet med Sovjet gav finnane store økonomiske fordelar. Denne nye finlandiseringa gjer det motsette: Den gunstige eksporten til Russland blir stogga, og saman med resten av Europa blir Finland straffa økonomisk av dei nye sanksjonane – fremst av den vestlege boikotten av russisk energi. Som blir framstilt i vestlege media som om det er russarane som har skrudd igjen gasskranene, t.d. journalisten Eirik Grasaas-Stavenes i Klassekampen 25. november. Dei må tru at lesarane har svært dårleg minne; vi kjem jo i hau korleis amerikanarane pressa Tyskland på å stogge gassimporten sist vinter. For sikkerheits skuld fekk dei sprengt Nord Stream II, noko Biden hadde varsla på førehand.

Tusen bilar som skulle till den ryska marknaden väntar i limbo i Finland – ”Vi följer och står bakom sanktionerna” (frå Hufvudstadsbladet). Frå Hangö frihamn.

Her i Hangö har over tusen bilar, meint for den russiske marknaden,

stått i månadsvis og snødd ned på hamna. Det må igjen strekast under at det ikkje er russarane som nektar å importere bilane. Det er seljarane sjølve som vil vera (tvungne) «solidariske» med Ukraina, det vil seia USA. Som om russarane elles ikkje vil få tak i bilar! No blir russisk, kinesisk og indisk etc. bilindustri stimulert. Men det er nok eit døme på vestleg sjølvskott, eller rettare; amerikansk skott på Europa.

Den nye finske underkastinga har gitt absurde utslag. 28. november hadde Helsingin Sanomat ein stort oppslått og berykta leiarartikkel, der dei oppmoda finnane til ikkje å kritisere Tyrkia eller Erdogan. Sitat: «Det gjeld å bita saman tennene så det gjer vondt»! (Hammasta on purtava niin että sattuu.)

Den berykta leiarartikkelen i Helsingin Sanomat 28. november

Det svenskspråklege Hufvudstadsbladet, som er meir uavhengig, siterte Veronika Honkasalo frå Vänsterförbundet (9. desember), som i Riksdagen kravde svar frå Regjeringa på kvifor Helsingfors-politiet forbaud kurdiske flagg(!) under demonstrasjonane på sjølvstendedagen 6. desember. Dei var tillatne i andre finske byar, og i Helsingfors året før..

Hufvudstadsbladet hadde tidlegare eit langt intervju med leiaren for den finske fredsrørsla, Laura Lodenius (22. mai), som m.a. sa:

Ingen analys har lyfts fram som viser att Ryssland trugar Finland eller Sverige. Det er en bild som er skapt i fryktens atmosfär! –

Men det gjeld å smi mens jarnet er varmt, noko Naomi Klein har vist i Sjokkdoktrinen. Korfor vil kapitalpartia i heile Vesten inn i Nato? Fordi dei ser på USA som ein politisk og militær garanti for fortsatt plutokrati (rikmannsvelde), sjølvsagt. Men «sosialistane» i Norden kan skremmast opp, og da må ein slå raskt til, helst utan val eller folkerøysting.

Dette er ein forlenga versjon av «Finlandisering i full fart», som sto i Klassekampen 21. desember.



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 851 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Finland er kuppet av en elite. En jentunge ingen hadde hørt om skar gjennom det sosialdemokratiske partiet til topps på et øyeblikk. Nå viser det seg hun var en av Klaus Schwarbs disipler. Samme i andre vestlige land. Det finnes ingen fredelig vei ut av hjørnet globalistene har satt menneskeheten i. Media, akademia, nasjonal politisk makt og juridisk struktur, -alt må endres. I en overgangsperiode må lojalister og patrioter samle seg å overta ledelsen i landene til ny demokratisk struktur er på plass.

  Svar
 • «– fremst av den vestlege boikotten av russisk energi.»

  Er det hele bare fake? Hvem lurer hvem? Hva foregår? :

  ‘Gassen fra Russland strømmer til Europa – via Norskehavet
  Eksporten av LNG-gass fra Russland til Europa har økt kraftig i 2022, til tross for sanksjonene etter Ukraina-krigen.
  Til tross for at EU og Vesten har sagt at de skal gjøre seg uavhengige av olje og gass fra Russland, viser oversikten at land som Frankrike, Belgia og Spania har økt importen av russisk LNG-gass kraftig. ‘

  nrk.no/urix/gassen-fra-russland-strommer-til-europa-_-via-norskehavet-1.16236224

  Svar
 • I 1976 utgav en professor Carlo M. Cipolla et essay om dumskapen som han anså som den største eksistensielle trusselen mot menneskeheten. Dumme mennesker, argumenterte Cipolla, deler noen felles trekk i at det er en sann overflod av dem, de er irrasjonelle, de skaper problemer for andre uten synlige fordeler for seg selv og slik senker de levestandarden i samfunnet. Der finnes intet forsvar mot dumskap og det eneste motmiddelet er at de som ikke er slike idioter tvinges til å arbeide enda hardere enn før mot dumheten som eksistensiell trussel. Utvilsomt er både Sverige og Finland kuppet av idioter. Om de virkelig er idioter i følge Cipollas fem grunnregler for idioti kan en selv undersøke:
  https://qz.com/967554/the-five-universal-laws-of-human-stupidity

  Svar
 • Hva med denne nyheten om russisk trussel med å bombe Sverige og Finland med atomvåpen?
  https://www.dagbladet.no/nyheter/vil-true-sverige-med-atomvapen/78139177

  Svar
  • Nå er jo Dagbladet kun tullerier etterhvert. Men mange leser jo dette tullet, SHO. :

   ‘Det er absolutt mulig at Russland vil kunne true med dette i fasen hvor Sverige og Finland søker om medlemskap i Nato. Det kan være i Russlands interesse å skremme befolkningene i Finland og Sverige for å gjøre dem usikre om valget om å bli Nato-medlem, sier Røseth til Dagbladet….»‘

   Men når annet media også lyver og fordreier sier jo dette også mye om norsk media- ‘informasjon’.
   Så får vi håpe at enda flere skjønner at media i Norge kun er en styrt propagandasentral som kollektivt vil dø ut etterhvert, etter kunstig ånderett med skattepenger over flere år.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Paul Craig Roberts:

En gang for lenge siden var USA et godt land å leve i.

Previous Post

Er han en budbringer for USAs etterretningstjeneste?

Tor Bukkvoll desinformerer Norges befolkning om Ukrainakrigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.