POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Den norske venstresiden er ikke opptatt av krigsfaren:

I Norge ruster USA til krig men ingen protesterer.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Komikerparet Braanen og Folkvord

Av Jan Hårstad

På engelsk heter fenomenet «pseudo-leftism» og på norsk blir det best omtalt som «lissom-venstre».

Egentlig burde det skrives en større bok om hvordan den norske maoismen forvandlet seg til gjennom årene til statsloyale og statsfinansierte småborgere som bedrev kulturmarxisme og identitetspolitikk. Naturligvis vil det i forkant av tredje verdenskrig bli laget studier i dette, men det er jeg for gammel (78) til å delta i skjønt jeg kunne ha vært bidragsyter.

I Klassekampen i dag opptrer veteranene Braanen og Folkvord begge som et slags fabulerende og komisk brødrepar i lissom-venstre. (8 april 2021).

Krigsforberedelsene går for fullt i Norge

USA har jo definitivt i de senere år overtatt all styring av det «norske» forsvaret og driver kontinuerlig å bygger det om med fjellhaller, landbaser og utvidete flyplasser til ekstreme summer. Bare den nå tre kilometer lange rullebanen på Evenes vil koste 6 milliarder kroner. Naturligvis for B-52 bombefly. Ingen debatt noe sted og i den grad Klassekampen har interessert seg har det vært intervjuet Nato-offiserer i en felles oppfatning at det er Russland som skal okkupere Norge og ikke omvendt som alle USAs tenketanker redegjør for gjennom de siste tre årene.

Det som da opptar redaktør Braanen på lederplass i dag er naturligvis ikke at den amerikanske militære okkupasjonen av NordNorge må vekk, langt ifra. Det han som en slags Bør Børson regner på er at USAs pålagte salg/bruk av F-35-flyet er så ekstremt dyrt, men at det svenske hverdagsflyet Jas Gripen hadde utgjort en billigere imperialisme! Som om det eksistensielle valget mellom flytyper skulle endre på Natos planer om tredje verdenskrig! Hallo Karl Kautsky nr.2.

Det som skjer er faktisk en slags reprise på Norge i 1939. De offisielle i AP skjønte ingenting. En bitteliten gruppe av Mot Dagister og NKPere skrev at Norge er i ytterste fare for å bli kamparena i den andre verdenskrig som definitivt startet i Spania i 1936.

De offisielle «venstresidene» har blitt høyborgerlige og setter opp fyrtårn fra EU-imperialismen.

Kjemper de for demokrati og kvinnefrigjøring eller er de USAs bakkestyrker i regionen?

Og veteranen Erling Folkvord fortsetter å bedrive privat dikting om utviklingen rundt Kurdistan. Til Kurdernes ros skal sies at de holder seg med en fem-seks webber som leverer masse nyttig informasjon om hva som foregår i Midtøsten nå. Faktisk meget belærende og godt fordi de befinner seg i krig.

Heller ikke i dagens eventyrfortelling av Folkvord kommer det ett eneste sitat fra noen av disse bloggene, bare masse lissom-venstre om «makt til kvinner» og «demokrati» som skremmer presidentene i Syria-Tyrkia og USA.

Fortsatt kommer det bare en slags kulturmarxistisk identitetspolitikk i eventyrform fra Folkvord.

Da Nato/Israel innstiller seg på å føre en storkrig mot Iran bruker de nå enorme resurser på å omdanne 30 000 kurdiske Peshmergas til en profesjonell hær som står til Natos tjeneste. Og tar du deg inn på disse bloggene: kurderlederne skryter hemningsløst av det, skjønt det tyrkiske venstre har advart mot dette i tykke skrifter gjennom årene.

Resultatet er at Tyrkia-Syria-Iran befinner seg i KRIG mot Natos kurdiske bakkestyrker ut fra ulike motiver. Det er faktisk ikke mye å overraske seg over. Så nå jamrer Kurderne om at forstedene til Aleppo er blitt utsatt for blokade og sult – også av Syria! Hvordan forventet man at det skulle gå annerledes etter at USA-Kurdistan okkuperte de syriske oljekildene og laget et helvete for den syriske samfunnsmaskinen? Den nødvendige oljen kommer nå sjøveien fra Iran hvor Israel saboterer så godt de kan, naturligvis.

Bygges Evenes ut for bl.a. å huse disse flyene?

Ikke hør på meg, ikke hør på Folkvord-Braanen. Dette må leserne sjekke selv for dette hører også med til bildet om den tredje verdenskrig. I atomrakettenes epoke vil det ikke finnes noen pereferi. Hele området rundt det nordlige Norge militariseres i rasende fart av alle stormakter.

Og av en eller annen merkelig grunn meldes det ikke i «venstresida» at Kina setter opp en militærbase på 5000 kinesiske soldater i Iran og at Tsjetsjenske soldater ombygges til vinterkrigere i Murmansk. Den tredje verdenskrig er i gang den, men ingen vil ta i den – som 1939.

Forsidebilde:Pablo García Saldaña

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  10 april 2021 7:35

  I Norge er sædkvaliteten hos menn redusert med rundt 60% i forhold til 1970 tallet. Dette ser ut til å ha en direkte sammenheng med hjerneaktiviteten som etter å ha observert den over like lang tid virker å være tilsvarende redusert. Her må det forskning til, men man bør foreløpig kunne konkludere med at her til lands tenker man med k..en også når det gjelder sikkerhetspolitikk.

  Svar
 • I mars 1946 holdt Churchill den berømte Fulton talen der han i nærvær av President Truman erklærte sin allierte mot Hitler at nå var Sovjet en fiende. Den kalde krigen hadde begynt. Project New Amerikan Century (PNAC) sa i 2000 at USA verdens hegemoni ville utvikle seg sakte såfremt ikke en spektakulær hendelse som Pearl Harbor ville skje. Det vil det vi har hatt 9/11 og neste hendelse kan russerne få skylda for. Spørsmålet er om Norge har noen glede og nytte av å støtte USAs verdens hegemoni?

  Svar
 • Ottar Lystad
  14 april 2021 18:00

  Venstresiden er mest av alt en parodi på seg selv der generasjonsoverføringen har ødelagt ethvert kompass i prosessen.
  Tidligere generasjon trøblet også til tider med dette der de ofte insiterte på å tilpasse terrenget etter kartet.
  Ikke minst med tilblivelsen av 2. verdenskrig som de av ideologiske og tilsvarende sperremekanismer aldri har vært villig til å relatere til opprettelsen av Versaillestraktaten, sommeren 1919.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stortinget —

regjeringas sekretariat, en enstemmig duknakka forsamling

Forrige innlegg

Tidligere presidentkandidat skal redde klimaet:

Sykler til jobben med følgebil.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.