POSTED IN Norge, Sensur

Scenenekt fjerner ikke virkeligheten

Den jødiske lobby finnes og er bred

16 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

av Trond Ali Linstad

Den jødiske lobby finnes, og den er bred. Peder Martin Lysestøl skriver mot dette i Klassekampen 8. januar. Lysestøl tar feil.

Lysestøl skriver: «Verdens jøder er i dag i hovedsak delt i to leire: de som støtter staten Israel og de som er imot staten Israel.» Dette er en overflatisk betraktning. Det er i høy grad flytende overganger mellom de to.

De fleste jøder i verden i dag støtter på en eller annen måte Israel. Det ligger dypt i «jødisk identitet»; nærhet til staten Israel. Jøder kan være mot okkupasjon, eller kritisk til fordriving. Og betenkt over den rasisme som utvises i staten Israel. Men Israel som «jødisk stat» er for mange et hjertensbarn.

«Man kan ikke skille staten Israel fra folket Israel», skrev Elie Wiesel, jødisk, sionistisk Nobelpris-vinner. Da blir det bred «jødisk lobby»! Videre: «Israel er blitt et sentralt fokus for jødisk identitet,» ifølge de to amerikanske professorer Mearsheimer og Walt i boka: «The Israel Lobby and US Foreign Policy». (Et «must» å lese.)

Jøders holdning til Israel bør bli debattert! Det fins så visst en bred og samlende «jødisk lobby». Lysestøl avviser dette, han vil ikke diskutere den lobby, men la den i fred. Han vil diskutere den «sionistiske» lobby, kan han klargjøre hvor skillet går?

Jødedom inneholder elementer som kan understøtte sionisme, jødedom må kunne diskuteres. Det samme med kristendom. Jøder er blitt diskriminert og forfulgt, påpeker Lysestøl og tilskriver det «kapitalgrupper». Vi blir ikke kloke av det. Antisemittisme vil – under kapitalismen – fortsette, Lysestøl? Vi vil bekjempe antisemittisme! Kan årsak i en viss betydning, ligge også på jøder?

Da må vi også se på dette, som Lysestøl avviser, men humanistiske jøder og troende jøder etterlyser: feiltokninger og sekteriske tanker om «jødiskhet» som det må ryddes opp i (Neturei Karta). Men som gir næring til «jødisk ideologi». (Israel Shahak)

«Jødisk tribalisme kan aldri leve i fred med humanisme og universalisme», skrev Gilad Atzmon, kritisk jøde. Jødisk identitet må kritisk kunne tas opp.

Det inkludert handlinger gjort av jøder! Og jøders stilling til politiske spørsmål. Skal jødiske særinteresser hatt forrang for universelle verdier? La Hans Olav Brendberg holde sitt arrangement.


Forfatteren av denne artikkelen, Trond Ali Linstad er tidligere formann i Palestinakomiteen.
Og innehaver av Palestinsk fortjenstmedalje og Jødisk ærespris.

Artikkelen ble refusert av Klassekampen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

16 kommentarer. Leave new

 • Tror det kan være viktig å løfte vekk det religiøse aspektet.
  Jødedom er en religion, på samme måte som kristendom.
  Idag er ca 75% av alle som sverger til jødedom fra folkegruppen askenaser, de kommer opprinnelig fra sentral- og østeuropa.
  Er det derfor riktig å snakke om den jødiske lobby? Burde kanskje ha vært den askenasiske lobby?

  Svar
  • Takk til Rosa Lux for at du ikke kjøper dette jødesporet som alle såkalte alternative synes å trives med.
   Balfour avtalen ble gjort i 1917 ,men av hvem ?.Israel har jo en strategisk betydning,så kan det hende at de som virker uten å synes,syntes det kunne være greit med ett brohode der nede i midtøsten ?.
   Dessuten,landområder i Palestina ble kjøpt opp av den sovende befolkningen i Palestina lenge før 1900 tallet ble påbegynt,men av hvem ?.Kan svaret være de såkalte askenasiene som ingen riktig vet hvem er ?
   Vi kan gjemme oss for virkeligheten ,men ikke for konsekvensene.

   Svar
   • Balfour deklarasjonen var sionistenes avtale med den britiske staten om å trekke USA inn i krigen mot Tyskland mot at britene utstedte en prinsipperklæring om å overlate Palestina til dem etter verdenskrigen. Denne avtalen gav nazistene anledning til å utvikle sin dolkestøtslegende, altså knapt nok noen legende i det hele tatt. Benjamin Freedman fortalte om den store sionistiske delegasjonen til Versailleskonferansen i 1919. I tillegg kom så sionistenes krigserklæring mot Tyskland senvinteren 1933 som gav Tyskland anledningen til å erklære jøder generelt som fiendtlig befolkning etter folkeretten (se: Judea Declares War on Germany). Det hjalp ikke at tyske jøder som skjønte hva konsekvensene ble, protesterte. Deretter kom Ha´ avara samarbeidet om pengeoverføringer fra Tyskland til Palestina 1934-39 da 65% av pengeinvesteringene i Palestina kom fra nazistene. På toppen av alt dette og så mye mere til kom så det ultimate påskuddet som enkelte jøder med stor personlig integritet begynner å protestere mot, men de får ingen plattform og blir ikke hørt.
    https://www.unz.com/pub/jhr__a-jewish-revisionists-visit-to-auschwitz/

   • Her er litt info om hvem de er
    https://www.bitchute.com/video/BRizDPuLs8c4/

   • Her er mye å sette seg inn i . Bra tips !

  • Svar
 • drdanielleblumenthal.wordpress.com er selv jødisk og har interessante synspunkter.

  Jeg har lurt på om Zionismen har røtter i Zabbatteisk Frankisme, en jødisk sekt som rabbiene strevde med å utrydde, og kanskje lever den i beste velgående i det skjulte?

  Svar
 • Hva det gjelder askenasene, er det vist (ifølge vedlagte videolink) at akkurat den folkegruppen ikke blir påvirket på samme måte som nesten alle andre av de injeksjoner som nå rir oss som et mareritt. De er genetisk litt forskjellig. Spikerproteinet samles ikke i eggstokkene hos askenasi-kvinner, og akkurat dét er jo noe man kan lure på.
  Dette hevder Lee Merritt i videoen under, og jeg har ikke funnet noen som helst grunn for å hevde at hun ikke er troverdig (hun har en lang og faglig meget tung karriere bak seg).
  https://www.bitchute.com/video/tzSQoWPuSR7q/

  Svar
  • Der finnes en helt annen og mer logisk forklaringsmodell enn eggstokker, den at vaksiner produseres i serienummer, også kalt produksjonsnummer, lotnummer eller batch numbers. Bare vaksineprodusentene vet hvilke som inneholder hva og hvordan de fordeles. Foreløpig har jeg bare sett en direkte bekreftelse på aborfremkallende middel i studien publisert i New England Journal of Medicine. Ni av ti vaksinerte i første trimester aborterte. Ingen fertilitetsstudier ser ut til å gjøres. Goyim må være det aller mest naive som naturen noensinne har kommet på å utvikle.

   Svar
 • Gunnar Saunes
  17 januar 2022 18:16

  Jødane har eit område på storleik med eit norsk fylke og er fleire enn oss. Dei er omringa av arabiske statar som, same kva dei seier idag, har som mål å utslette denne staten. La dei verre i fred!

  Svar
  • Du har neppe oppdatert deg selv siden 1970 tallet, forstår man? Israel samarbeider med en rekke sunnistater med Saudi Arabia fremst av alle. Sioniststaten er aktiv i sunnistatenes krigføring i Jemen og hjalp Aserbajdsjan å vinne krigen om Nagorno Karabakh mot kristne Armenia.

   Svar
  • Israel har aldri vært ett demokrati,alle vet at det er den dype staten som er Israel.Sa Benjamin Netanyahu.
   Israel må stå til rette for det de har gjort,de har selv godtatt sin rolle.

   Svar
 • Holocaust-fortellingen har ingen rot i virkeligheten. Blant de problemer som den møter, er:

  Det er ingen spor av en ‘Hitler-ordre’ for å utrydde Jødene;

  viktige vitner har enten forfalsket eller sterkt overdrevet viktige aspekter i sine historier;

  store dødsleirer-Belzec, Chelmno, Sobibor og Treblinka – har alle forsvunnet;

  vi finner få beviser på at jordlaget er endret i påståtte massegraver;

  vi finner få rester av de millioner av påståtte ofre – verken bein eller aske;

  massegassing med Zyklon-B ville være nesten umulig uten ventilatorer og takhull;

  massegassing med dieseleksos er umulig, gitt det lave nivået av karbonmonoksid;

  krigsbilder fra Auschwitz viser ingen av de påståtte massebrenningene eller kremasjonene;

  ‘6 millioner’ ofre har ingen faktiske grunnlag, og tallet ble brukt under 1ste verdenskrig og faktisk tilbake til 1800-tallet;

  Folketellinger av den jødiske verdens befolkning taler sterkt imot at 6 millioner døde;

  antall Holocaust-overlevende – – over 1 million i år 2000 – tyder på at får jøder døde under krigen.

  Revisjonistene har en annen fortelling. Hitler, sier de, ønsket å utvise Jødene, ikke drepe dem. Ghettoene og konsentrasjonsleirene tjente primært for tvangsarbeid, ikke massemord. Zyklon – gasskamre eksisterte faktisk, men ble brukt til avlusing og sanitære formål. Og viktigst, antall døde jøder under krigen var mye lavere enn vanlig antatt – i størrelsesorden 500.000.

  Boken ”En tom säck kan inte stå” tilbakeviser Holocaust-påstandene:

  https://baixardoc.com/documents/en-tom-sck-kan-inte-st-5c6b15c9e4109

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvor vanlige og alvorlige er bivirkningene?

Overdriver kritikerne?

Forrige innlegg

Et av de svarteste kapitler i norsk historie:

Overfor kommunistene var alt tillatt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.