POSTED IN religion, Ukraina

Den er angivelig for russisk-vennlig.

Ukraina forbyr den ortodokse kirken.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Offisielt er den norske regjeringen for religionsfrihet. Og den er for demokrati – unntatt i ett land – Ukraina. I dette landet synes den norske regjeringen at et statskupp mot landets lovlig valgte myndigheter og forbud av nesten alle politiske partier i landet er demokratisk nok.

Ikke nok med det. Når er den ortodokse kirken i Ukraina også blitt forbudt. Den er for Russland-vennlig. Dermed er religionsfriheten en saga blott.

Det er utrolig hva de ukrainske myndighetene må få kunne gjøre for å redde demokratiet og religionsfriheten til stilltiende støtte fra vesten.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina med forbud mot den ortodokse kirken.

Parlamentet i Kiev har kommet med et lovforslag som skal forby den 1000 år gamle institusjonen.

Ukrainas lovgivende forsamling godkjente på torsdag et lovforslag som skal forby en organisasjon med forbindelse til Russland. Lovforslag 8371 handler om den kanoniske ukrainske ortodokse kirken, men uten å si det direkte. Det er for å unngå kritikk fra Vesten.

Parlamentet i Ukraina

Av de 404 medlemmene i Verkhovna Rada (det ukrainske parlamentet, red.) stemte 267 for dette lovforslaget. 15 stemte mot, og to avsto fra å stemme. De som har skrevet dette lovforslaget erklærer at de vil «tillate alle borgere i Ukraina religionsfrihet, garantert av Ukrainas grunnlov». Men offisielt forbyr lovforslaget aktiviteter «der religiøse organisasjoner kan assosieres med Russland».

President Volodymyr Zelenskus regjering betrakter den ukrainske ortodokse kirken (UOC) å passe inn til denne definisjonen fordi de fortsatt opprettholder forbindelsen til patriarken i Moskva, som er leder for den russiske ortodokse kirken.

UOC er den største trosretningen i Ukraina. Selv om de fordømte Russland i februar 2022 da konflikten med Russland eskalerte, har ikke UOC erklært seg uavhengige av den russiske ortodokse kirken.

I mellomtiden har regjeringen i Kiev dannet en rivaliserende organisasjon- Den Ortodokse Kirken i Ukraina (OCU) Den skal ligge under det  USA-støttede  ekumeniske patriarkatet i Istanbul. De regner seg som uavhengig fra 2019.

Ifølge BBC tok det nesten ti måneder å få til en parlamentarisk agenda om dette på grunn av opposisjon fra Zelenskyz styrende parti, «Folkets tjenere».

Vassily Malyuk

Blant de som presset Radaen (det ukrainske parlamentet, red.) til å komme med dette lovforslaget var Vassily Malyuk, sjef for Security service i Ukraina (SBU). Han argumenterte med  at det var nødvendig å slå ned på «kollaboratører» som han påsto opererte innenfor menighetene.

I mellomtiden har flere biskoper i UOC bønnfalt lovgiverne «å tenke på sjelene» før de stemte. Det vil være en utfordring for dem dersom lovforslaget blir vedtatt, selv om  alle protester så langt har blitt avslått.

«Politikerne lar den religiøse troen til millioner av ukrainere bli ødelagt på grunn av intriger», fortalte en talsmann for UOC, Kliment, til BBC.

Kliment argumenterer med at lovforslaget er ledd i «avkristning» av Ukraina. Han legger til at hele folket går mot det. Og OCU «vil i morgen stemme for likekjønnede ekteskap i Ukraina. Og etter i morgen kan vi bare vente oss hva som helst».

Lovforslag 8371 vil opprette et regjeringskontor «Etnisk politikk og frihet for samvittigheten» for at visse religiøse organisasjoner basert i Russland kan bli «korrigert». Om dette ikke skjer kan regjeringen foreslå at en rettsinstans kan forby disse.

Men UOC er ikke noen enkel enhet. Regjeringen vil måtte gå etter erkebispedømmet i Kiev, mot 50 bispedømmet og rundt 9000 individuelle menigheter. En slik lovlig prosess kan i teorien ta år å gjennomføre. I praksis kan loven sammenlignes med et Damokles-sverd som henger over hodene på lederne i UOC, og tvinge dem til «samarbeid».

Eller loven kan brukes som en anledning for lokale og regionale myndigheter til å konfiskere kirkens eiendom, sier BBCs kilder. Slik konfiskering har vært i gang i månedsvis.

Syv av Ukrainas regioner har så langt forbudt UOC. I mars gikk Zelenskjys regjering mot Kiev-Pechersk Lavra, et av landets eldste klostre. De stormet klosteret i august, etter at  UOC-munkene nektet å forlate det. Myndighetene i Kiev beordret konfiskering av eiendelene til 74 kirker i Ukrainas hovedstad forrige måned. 

Mange av de konfiskerte gudshusene – inkludert flere kirker inne i klosteret Perchersk Lavra – har blitt overlatt til den regjerings-støttede OCU.Moskva har beskyldt Kiev for å forfølge den kanoniske ortodokse kirken. Og Washington har stilltiende godkjent Ukrainas tiltak.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/585374-ukraine-parliament-ban-orthodox/

Forsidebilde: Kostiantyn Vierkieiev

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  21 oktober 2023 14:25

  Tucker Carlson: «Globalist-eliten hater Kristne, den er kjernen i det som foregår i verden».
  «Ungarn er et av verdens siste kristne land. Det er derfor den regjerende eliten i Vesten hater det, forklarte den amerikanske journalisten Tucker Carlson under sitt besøk i landet. Det samme gjelder Russland. Globalistene hater kristne, av en eller annen grunn. Dette hatet er kjernen i det som foregår i verden», ifølge journalisten.

  Hvordan har det seg at «eliten» i USA og Vesten hater Ungarn og Russland?
  Ifølge journalisten Tucker Carlson er det fordi de er kristne land. Av en eller annen grunn er de ute etter kristne. Uttalt av Tucker Carlson i en av hans taler under hans besøk i Ungarn. Fra Swebbtv.

  Globalist-eliten, Guds motstanders folk, fra et ekte kristent ståsted, hater kristne, men ortodoks Kristne mest av alt. Det var Rus, nå Russere, og Perserne, nå Iranere, som jagde Khazar Mafiaen ut at Khazaria på 1200 tallet. For dette lovet den Khazarske kongen og hans hoffmafia evig hevn mot Russland og Iran.

  «1200 e.Kr. – Russland og de omkringliggende nasjonene har fått nok og tar grep.
  Omtrent 1200 e.Kr. ledet russerne en gruppe nasjoner rundt Khazaria og invaderte det, for å stoppe de khazariske forbrytelsene mot deres folk, som inkluderte kidnapping av deres små barn og spedbarn for deres blodtapping-seremonier til Baal. Den khazariske kongen og hans indre krets av kriminelle og mordere, ble kjent som den khazariske mafiaen av nabolandene.

  De khazariske lederne hadde et velutviklet spionnettverk og fikk et forhåndsvarsel, og rømte fra Khazaria til europeiske nasjoner i vest, og tok med seg sin enorme formue i gull og sølv. De la seg lavt og omgrupperte seg mens de antok nye identiteter. I hemmelighet fortsatte de sitt sataniske barneblod og offerritualer og stolte på at Baal ville gi dem hele verden og all dens rikdom, slik de hevdet at han hadde lovet dem, så lenge de fortsatte å ofre barn og spedbarn for ham. Den khazariske kongen og hans hoffmafia planla evig hevn mot russerne og de omkringliggende nasjonene som invaderte Khazaria og drev dem fra makten».
  Fra: Den skjulte historien til den utrolig onde khazariske mafiaen. Av Preston James Ph.D.

  «for å stoppe de khazariske forbrytelsene mot deres folk, som inkluderte kidnapping av deres små barn og spedbarn for deres blodtapping-seremonier til Baal».

  Hva er det Mel Gibson og andre ekte kristne rapporter om fra Hollywood? De forteller om hemmelige selskaper som ofrer barn, og drikker blodet deres etter å ha forlystet seg med dem. Og hvorfor «forsvinner» det så mange unge jenter og barn i Nord-Amerika og Europa, spesielt hvite kristne jenter? Sex-trafficking med kidnappede barn og unge jenter er en enorm forbrytelse av den organiserte kriminaliteten, og Epstein og Maxwell var en del av det.

  «Verdens bolverk og siste skanse mot den kommende stormflod er Russland. Det sanne tro lever ennå og dets salvede keiser står ennå som dets sikre beskytter. Alle ødeleggelsens anslag fra Antikrists truende og øyensynlige tjenere, fra dem som bevisst eller ubevisst gjør hans verk, er rettet mot Russland. Grunnene er forståelige, hensikten er kjent, de må være kjent av det troende og trofaste Russland. Jo mer truende de kommende historiske begivenheter er, jo mer fryktinngytende de opptrekkende mørke skyer synes, desto taprere og mer tillitsfulle må de modige og standhaftige russerhjerter banke. Modig bør de slå ring om sin Kirkes hellige banner og om sin Tsars trone». Fra Zions Lærde Eldstes Protokoller, (1897). Nasjonalbibliotekets utgave 1920.

  En kan spekulere om det er Khazar Mafiaens etterkommere har tatt den monetære makten, den politiske makten, presse og media makten og den militære makten i Vesten, hovedsakelig for å angripe og knuse Russland med landets 80 millioner ortodoks Kristne.

  «Spørsmålet er: hva skal Putin gjøre? Kommer han til å la trusselen mot Russland eskalere, eller vil han bestemme seg for å beskytte Russland mot den sataniske ondskapen i Washington? På et tidspunkt vil Kreml innse at det ikke er noen gjensidig sikkerhet i å ha med et land som er forpliktet til Russlands ødeleggelse».
  Fra Dr. Paul Craig Roberts blogg, artikkel: Washington is begging for a preemtive attack from Russia.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det spørsmålet er ikke lett å svare på:

Er den norske regjeringen den verste vi har hatt?

Forrige innlegg

Hvorfor opplever mange at maten blir dyrere?

Er det bøndene som er skurkene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.