POSTED IN Helse

Den britiske helseministeren:

Full granskning av hvordan covid-dødsfall registreres.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Den britiske helseministeren Matt Hancock har beordret en full og høyt prioritert granskning av hvordan Public Health England (PHE) beregner dødsfall fra covid-19 i sine daglige rapporter. Dette skriver den britiske avisa The Independent.

Nyhetsmedier over hele verden bringer daglige bulletiner om hvor mange covid-19 dødfall det har vært siste døgn og siste 30 døgn. Disse tallene påvirker folkeopinionen og de påvirker de politiske beslutningsprosessene. Derfor vil man jo forutsette at tallene er korrekte og at de kan etterprøves.

____________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
____________________________________________________________

Men så enkelt er det ikke. Professor Yoon K Loke, ved University of East Anglia og Carl Heneghan, professor i evidensbasert medisin ved Nuffield Department of Primary Care skrev i en artikkel 16. juli 2020 at PHEs måte å registrere covid-dødsfall på er slik at «enhver som noensinne har blitt registrert med viruset vil bli registrert som å ha dødd av det.»

De skriver at PHE tilsynelatende ikke vurderer hvor lenge det er siden testresultatet, eller om personen har fått vellykket behandling og blitt friskmeldt. «Enhver som har blitt testet som covid-positiv og så har dødd på et seinere tidspunkt, uansett dødsårsak, vil bli inkludert i PHE-statistikken over covid-dødsfall.»

Dette betyr, sa de to forfatterne i en kommentar at «en pasient som har testet positivt, men har fått vellykket behandling og blitt utskrevet fra sjukehuset, vil bli regnet som covid-død hvis pasienten dør av hjerteslag eller blir overkjørt av bussen tre måneder seinere.»

Dette gjelder England. I Wales, Nord-Irland og Skottland setter de en sluttstrek 28 dager etter positiv covid-test for å regne et dødsfall som et covid-dødsfall. Men også der teller man folk som har dødd med covid som å ha dødd av covid.

Dr Susan Hopkins

Dr Susan Hopkins fra PHE sier i en kommentar at det ikke finnes noen WHO-sertifisert måte å telle covid-dødfall på, så «I England regner vi med alle døde som på noe tidspunkt har testet positivt for covid-19, for å være sikre på at dataene er så komplette som mulig.»

Dette utsagnet synes å bekrefte det Loke og Heneghan sier i sin artikkel. Og når det telles på denne måten, er det ikke til å unngå at tallene for covid-dødsfall må være overvurderte. Det gjenstår å finne ut hvor mye tallene er blåst opp på denne måten.

Det er ikke bare i Storbritannia det er problemer med covid-statistikken. I USA hevdet senator Scott Jensen fra republikanerne i april 2020 at sjukehus og delstater fikk større tilskudd fra Medicare hvis et dødsfall ble registrert som covid-dødfall enn om det ikke var det. Påstanden ble sjekket av en rekke såkalte «faktasjekkere» og ble ansett som sann. Det er ikke påvist at det er blitt svindlet med rapporteringene.

Alt dette betyr at man må ta de daglige rapportene om covid-19 dødsfall med flere klyper salt. Tallene er beheftet med så mye statistisk usikkerhet at det kan hevdes at det er uforsvarlig å rapportere dem som om de var sikre som gårsdagens nedbørmålinger. Dette er såpass alvorlige saker, også for samfunnets framtid, at noe mer nøkternhet hadde vært å foretrekke.

Forsidebilde: Morning Brew

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Tor Larsen
    19 juli 2020 10:14

    Den samme metoden for forfalskning anvendes for land som USA og Sveriges del mens publikum grøsser av mangel på rettledende informasjon. Bedraget er komplett; for stort til å forstå som et av tidenes største bevisste bedrag og samtidig så enkelt å gjennomskue at det ikke kan gjennomskues i kraft av sin enkelhet. Folket gjennomskuer de folkelige løgnene, men aldri de overordnede fordi de ikke kan fatte overordnende politikk. Hensikten er som alltid økonomisk strukturering som folket heller aldri forstår fordi de mest heldige blant oss bare forstår sin egen privatøkonomi.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland igjen:

Nå har de stjålet vaksinen vår.

Forrige innlegg

Gassrørledningene til Europa truer USAs opprustning:

Kom dere ut, sier Pompeo!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.