POSTED IN Helse, Norge

Demonstrasjon i Bergen:

Nå må tiltakene oppheves. Globalt dreper de flere enn de redder.

0
Print Friendly, PDF & Email

DEMONSTRERTE MOT RESTRIKSJONENE:

– TILTAKENE SKADER MER ENN KORONA 

Så fantastisk å se så mange våkne mennesker i Bergen!

Appellant Margrethe Salvesen Zivcic møtte applaus fra de rundt 200 personene som hadde møtt opp på Torgallmenningen lørdag. Der fant demonstrasjonen «Markering mot regjeringens håndtering av covid-19» sted denne ettermiddagen. Den har vært mye omtalt i BA i forkant.

Demonstrasjonens arrangør og ansikt utad, Erlend Bolstad Raa, var forventningsfull før markeringens oppstart.

Det var dårlig være under demonstrasjonen. Regn- og haggelbyger.

– Vi tror det kommer til å bli bra med oppmøte. Etterpå skal vi gå i gatene og demonstrere der. Vi kommer til å holde på til vi ikke orker mer, sier han.

Arrangørene beskriver demonstrasjonen som en protest mot lovligheten rundt det de mener er de mest inngripende tiltakene i fredstiden.

– Hva skjer med våre ledere som avfeier kritiske spørsmål? Skal vi ha en ledelse som hele tiden vrir seg unna?, spør appellant Natalie Glavær.

– Erna Solberg og Bent Høie har styrt Norge som en ettpartistat i ni måneder. De vil ikke gi makten tilbake til folket og Stortinget, sier Margrethe Salvesen Zivcic.

Det ble etter hvert et godt oppmøte på Torgallmenningen. Flere sto tett og fåtallet hadde på seg munnbind. Politiet sa i forkant at de kom til å være på stedet under demonstrasjonen.

– Vi kommer ikke til å slå ned på demonstrasjonen, for den er tillatt. Politiet er en nøytral aktør, og er der mest for trygghet og for å berolige folk i sentrum. Vi vil først og fremst sørge for at det ikke blir noen ordensproblemer. Vi vil ikke gripe inn og måle opp avstand, det må de som deltar ta høyde for selv, sa operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit, lørdag formiddag.

Alina Jula var en av dem som hadde med seg en egen plakat, med blant annet ordene «frihet» og «grunnlov».

– Vi er her på grunn av ytringsfriheten. Vi er frie mennesker, og grunnlov og menneskerettigheter kommer først! Tiltakene skader mer enn korona. Folk mister jobben, flere sulter, og det går utover den psykiske helsen til mange, mener Jula.

Det ble holdt god avstand både av hensyn til folk som er redd og for å unngå bøter.

Også appellant Salvesen Zivcic trekker frem disse gruppene.

– Vi kan vente at selvmordraten vil øke, hevder hun, og får støtte fra demonstrantene på uttalelsen.

Maria Grønn-Nielsen og moren Bente Grønn-Nielsen var også blant de som deltok på demonstrasjonen. De er enige om at det er viktig å vise at det er flere som har spørsmål til koronahåndteringen.

– Vi er her for å vise at vi er imot de restriksjonene som blir tredd ned over hodet på oss, sier Maria.

– Det er viktig å vise at det er flere som er i tvil og som lurer på om det ikke er noe av dette som har gått alt for langt, legger moren til.

– Hvilke tiltak er det dere reagerer mest på?

– Den veldige isoleringen, og at folk blir tvunget til det. Vi kjenner flere som har kommet til Norge for å jobbe, og de blir behandlet utrolig dårlig og skremmes med trusler om å ikke få reise inn i landet igjen, hevder Maria.

De håper at lørdagens demonstrasjon kan være med på at flere tør å snakke om og diskutere disse tingene. Og selv om de er imot regjeringens restriksjoner, respekterer de at andre mener noe annet.

– Vi skal holde avstand i dag. Det handler om respekt for dem som er redde, for det er mange som er redde, og det er jo reelt, sier Maria.

Innlegget er hentet fra et facebook-innlegg til Margrethe Salvesen Zivcic

https://www.ba.no/demonstrerte-mot…/s/5-8-1486469…

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter valgseieren:

Evo Morales tilbake i triumf

Forrige innlegg

Starten på Stillehavs-Nato?

Australia og Japan inngår avtale.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.