POSTED IN Demokrati, USA, Ytringsfrihet

Demokratisk senator:

Ikke kritiser Biden. Da kan du være et russisk troll.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I USA må Demokratene være spesielt glade for at Russland finnes. Hvem skulle de ellers skremme med? Galskapen kommer tydelig frem i artikkelen under hvor det hevdes at alle meninger som kan hjelpe Trump til 4 nye år som president kan egentlig være en del av en russisk kampanje for å få han valgt.

Gode USA-borgere må derfor passe seg for hva de sier og skriver for de kan uforvarende risikere å bli en del av den hemmelige russiske kampanjen som Trump er avhengig av.

Egentlig driver vi med det samme i Norge, men ikke så åpenlyst. Alle de store mediene ønsker Trump vekk selv om alternativet er kanskje verre slik det nå ser ut. En risikerer å velge en til president som ikke kan fylle vervet på grunn av alderens forfall. 

Koronakrisen er en krise som er forårsaket av tiltakene mot Korona.

Men ingen av mediene i Norge har videreformidlet at Russiagate egentlig ikke er bevist og aldri vil bli det. Saken er henlagt og fremtrer mer og mer som en langsiktig strategi fra Demokratenes side for å få Trump bort.

I denne kampanjen inngår også «Black lives matter» og det som kalles Koronakrisen, hvor tiltakene mot Korona har utløst en økonomisk krise i USA. Den er gull verdt for Demokratene og er deres sikreste valgkort akkurat nå.

Slik jeg ser det blir det mer og mer irrelevant hvem som vinner. USA kommer dårlig ut uansett og beveger seg mot borgerkrigslignende tilstander uansett hvem som velges om 2 måneder. Demokratenes valgprogram vil ikke føre til en vesentlig kursendring hverken for USAs innbyggere eller i utenrikspolitikken. Makan til svada i Biden tale da han mottok nominasjonen skal en leite lenge etter.

Valgflesk glir lett ned gjennom halsen men inneholder lite næring. Det smører sjelen et øyeblikk før virkeligheten innhenter oss.

Knut Lindtner

Amerikanere som kritiserer Biden kan «uforvarende» spre «desinformasjon fra Kreml». En topp-«pusher» om Russiagate advarer. 

Personer i USA kan «uforvarende» bli russiske agenter og spre «desinformasjon» om Joe Biden. Senator Mark Warner har advart mot dette. Han bønnfaller etterretningsvesenet å si mer ifra, og fortelle folket hva de skal gjøre.

Mark Robert Warner er en amerikansk politiker. Han er en senator og representerer Virginia og Det demokratiske parti. Warner holdt hovedtalen under Demokratenes landsmøte i 2008.  (Fra Wikipedia)

Ifølge denne topp demokraten, som sitter i senatets Intelligence Committee (Etterretningskomite, red.), må man være spesielt årvåkne mot russiske «troll» som lurer rundt i sosiale medier, slik Kreml er påstått å ha gjort, og nå igjen vil prøve på for å støtte president Donald Trump og hjelpe han til å sikre gjenvalg i november.

I NBC NEWs sitt program «Meet the Press», advarte senatoren om at om man ikke er forsiktig nok kan man ved et uhell bli en russisk «agent» som deltar i påståtte svertekampanjer mot Biden.

«Min frykt er at det kan være amerikanere som uforvarende reklamerer for russiske desinformasjons-kampanjer. Jeg mener de må bli orientert om dette slik at de ikke, rett ut, blir agenter for disse desinformasjons-kampanjene.» 

Videre sier senatoren at etterretningsvesenet skulle være mer åpne og i utgangspunktet instruere offentligheten hvordan de skal behandle informasjon.

«Det påhviler etterretningsvesenet å legge ut flere fakta om hva vi vet om denne desinformasjons-kampanjen», sa han.

Russiagate-sagaen har blitt skjemmet av kontroverser under hele Donald Trumps tid som president. Etter at skattebetalernes penger har blitt brukt til undersøkelser har etterforskerne mislyktes i å bevise det som de opprinnelig skulle etterforske  – nemlig en sammensvergelse mellom Trump og Russland.

Bilde v/ Jørgen Håland

Selv om det har manglet mange fakta hadde det ingen innflytelse på de stadig oftere og nye sanksjonene mot Russland. Dessuten ble det produsert stadig flere grunnløse beskyldninger.

De siste beskyldningene kom tidligere i august, da senatets Intelligence Committee utga sin femte og siste rapport om Russlands antatte innblanding. I en 1000 siders rapport forekommer ordet «sannsynlig» bortimot 140 ganger, mens «nesten sikkert» forekom 21 ganger. 

I nesten ethvert tilfelle ble det brukt ord som antakelser i stedet for faktiske bevis. 

Senator Warner har bønnfalt amerikanerne om å lese den langdryge rapporten selv.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/usa/498839-russiagate-disinformation-biden-warner/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Det som er skremmende, selv om det vil ha lite/ingenting med valgresultatet i USA å gjøre; er at norsk media så unisont støtter en president som samarbeider med «sumpen»/bakmennennene i USA/Israel. Og demoniserer/latterliggjør alt det USA sin nåværende president forfekter. Enten det er økonomien ( som går bedre), pandemi-foretak ( som media har vanskeligheter med å avkrefte, fordi pandemien er konstruert og «løsningen» usikker), eller uttrekking av styrker fra invasjoner i frie land som tidligere (bejublede i Norge) presidenter har startet.
    Det skremmende er er at det tydligvis er «noe» som styrer norsk media og norsk utenrikspolitikk.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kina:

Landet er nå i tet.

Forrige innlegg

Spartakus:

Intervju med Arne Treholt om situasjonen i Hviterussland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.