POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Demokrati?

I Ukraina forbys nå alle partier som er anti-ukrainske.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Zelensky forbyr nå ukrainske opposisjonspartier.

Kiev har vedtatt en lov som gjør det enklere å forby politiske partier som de påstår er «anti-ukrainske».

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky undertegnet på lørdag et lovforslag som skal ha til hensikt å utestenge politiske partier som går mot hans politikk om vestlig integrasjon.

Lovforslaget er rettet mot politiske parter han anser engasjerer seg i «anti-ukrainske» aktiviteter. 

oval brown wooden conference table and chairs inside conference room
Er forhandlinger om en fredsavtale med Russland en anti-ukrainsk aktivitet?

Listen over hva slags forseelser de står bak kan brukes som påskudd for å forby en gruppe han sier utfordrer den offisielle meningen til de ukrainske myndighetene. 

Som følge av den pågående konflikten med Moskva kan dette føre til forbud mot disse partiene. 

Spesielt nevnes «aggresjon mot Ukraina», noe han kaller en intern konflikt, en borgerkrig og så videre.

Positive bemerkninger om gruppene som står for denne «aggresjonen» blir også forbudt. Det inkluderer også referanser til utbryter-republikkene Donetsk og Luhansk -som blir kalt «opprørere». 

Denne nye lovgivningen skal gjøre det lettere å forby et politisk parti. 

Nå kreves det bare en rettsavgjørelse for å gjøre dette, men med de problemer det kan medføre. Det inkludere for eksempel at rettssystemet må flyttes til Vest-Ukraina – til Lviv – så lenge landet er i krig.

En avgjørelse i slike saker er endelig, og kan ikke appelleres.

Ifølge Andrej Sushentsov (russisk politisk analytiker) står Ukraina nå overfor en større krise.

I mars suspenderte Ukrainas nasjonale sikkerhetsråd alle partier de fordømte som «pro-russiske». Denne listen inkluderte forskjellige mindre, stort sett venstreorienterte partier. 

Men det inkluderte også Ukrainas nest største gruppe «Opposition Platform – For Life», ledet av Viktor Medvedchuk, en forretningsmann med påståtte bånd til Russland.

Han satt tidligere i husarrest. I april i fjor endte han opp i varetekt hos landets sikkerhetstjeneste.

Hans første varetekt kom etter at hans fraksjon slo Zelenskys Servant of the People i popularitet i en meningsmåling.

Minsk agreements - Wikipedia
I 7 år hadde regjeringen i Kiev muligheten til å iverksette Minsk-avtalen som de hadde undertegnet, Minsk 1 i 2014 og Minsk 2 i 2015. Da hadde en unngått den nåværende situasjonen. I stedet fortsatte de å beskyte regionene i øst som endte opp i denne krigen.

Russland angrep nabostaten sent i februar etter at Ukraina ikke hadde iverksatt bestemmelsene i Minsk-avtalen fra 2014. Og også etter Moskvas eventuelle godkjennelse av Donbas-republikkene Donetsk og Luhansk.

Den tysk-franske Minsk-protokollen var ment å gi utbryter-regionene spesiell status innenfor Ukraina.

Kreml har siden forlangt at Ukraina offisielt erklærer seg som et nøytralt land som aldri vil slutte seg til den USA-ledete NATO-blokken. 

Kiev insisterer på av den russiske offensiven var totalt uprovosert. De nekter også for påstander om at de har planer om å ta tilbake de to utbryter-republikkene med makt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Aleksandr Ledogorov

https://www.rt.com/russia/555493-ukraine-parties-ban-law/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Preben Aslaksen
  20 mai 2022 9:14

  Dette er ingen nyhet, Ukraina har innført mange udemokratiske og fascistiske lover som dette helt siden 2014… Når det er sagt så blir Ukraina ofret og grovt utnyttet i et skittent politisk internasjonalt makt spill for å svekke Russland og de bruker som nyttige idioter i denne sammenhengen, lurt in i en krig hverken de eller Russland har NOE å vinne på (eneste vinnerne her er USA / NATO).

  Svar
 • «Støtter bombingen av Ukraina
  Lederen for Stortingets forsvarskomité, Hans J. Røsjorde, sier at Fremskrittspartiets stortingsgruppe har forståelse for de tiltak Russland har funnet det nødvendig å ta overfor Ukraina og predident Zelenski.
  – Zelenski er en trussel overfor sin egen befolkning, som for verden forøvrig. Siden Zelenski dessverre ikke ble fjernet […] må en fortsatt være forberedt på at dette kan føre til nye militære operasjoner,sier Røsjorde i en kommentar til den siste ukens hendelser.»

  Men dette kan da ikke være riktig, sier du. Og det stemmer, men sitatet er ordrett gjengitt, bortsett fra at «USA» er byttet ut med «Russland», og «Irak» er byttet ut med «Ukraina».
  Legg merke til at den fanatiske Israel-vennen, Røsjorde, her benyttet ordet som USA og Israel alltid benytter når de bomber andre land, det er ikke «krig», men «militære operasjoner».

  Sitatet er fra den 7. september 1996. «7. september 1996? – Bombet USA Irak da?», spør du kanskje. – Jada, USA hadde flyforbudsone over Irak, og bombet landet nådeløst gjennom hele 1990-tallet, fra Gulf-krigens begynnelse, og helt til USA bombet Irak sønder og sammen i 2003. Det var en totalt ulovlig krig, basert på bevisste løgner framlagt for FN. Irak skulle ødelegges som en potensiell fiende til Israhell. Det var det det dreide seg om, pluss at president Sadam Hussein hadde begynt å selge oljen sin i Euro, i stedet for i dollar…

  Svar
  • «Irak skulle ødelegges som en potensiell fiende til Israhell. Det var det det dreide seg om, pluss at president Sadam Hussein hadde begynt å selge oljen sin i Euro, i stedet for i dollar… »

   En viktig påminnelse til våre dobbeltmoralske politikere og media.

   Svar
 • Og Saddam som först var UNAITENS bestevenn ,ble UNAITEN fiende når han hadde gjort nytten sin,det samme med Sjahen av Iran,Gadaffi,ja den lista blir lang,men brukt og misbrukt av de vennene som ikke var venner.
  Når Vesten forbereder statskupp,da tryller de frem en ny leder som har blitt hjernevasket i USA,ENGLAND,FRANKRIKE eller SVERIGE.Denne Gebrejesus fra Etiopia ble lärt opp i UMEÅ.
  Hvor hadde IDI AMIN fått sin utdannelse fra ?.Khomeini ?.
  Splitt og hersk,splitt og hersk.

  Svar
 • Når et land er i krig er det vel ingen som tror at normale demokratiske forhold er mulig ?

  Svar
  • Desverre Utopenec,de fleste tror fortsatrt på sin «GUD»,det er litt uklart hva slags Gud de tror på,men ett godt tips er at de tror på det de blir fortalt,da slipper de tenke selv.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs enorme økonomiske hjelpepakke vil krympes kraftig av villige hender både i Ukraina og i USA:

Vi kaller det korrupsjon.

Forrige innlegg

Moxnes tar feil:

Trygdeetaten/NAV har fulgt Stortingets lovvedtak

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.