POSTED IN USA

Demokrati?

Det kryr av politiske fanger i USA.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USA har mange politiske fanger. Her er en liste

Av Stansfield Smith

Global Research, 12. august 2022

Multipolarista 9. august 2022

Den amerikanske regjeringen holder mange politiske fanger, inkludert journalister; statlige varslere innen nasjonal sikkerhet; revolusjonære Svarte, urfolk og latinos; utenlandske diplomater; muslimer varetektsfengslet uten rettssak; kvinner som har forsvart seg mot angrep; og miljøaktivister.

Bare noe få av de politiske fangene til USA (fra øverst til venstre til nedert til høyre): Mumia Abu-Jamal, Julian Assange, Alex Saab, Leonard Peltier, Joy Powell, Veronza Bowers

USA anklager stadig sine motstandere for å holde politiske fanger, mens de insisterer på at de ikke har noen selv. Men i hele sin historie har den amerikanske regjeringen brukt fengsling av sine politiske motstandere som et verktøy for å knuse dissens og fremme interessene til økonomiske eliter.

Velkjente saker er de som har blitt lokket i en felle eller fengslet etter falsk anklage under USAs nasjonale sikkerhetsoperasjoner , eller fengslet med ekstreme dommer for en mindre lovovertredelse på grunn av deres politiske aktivisme, for eksempel den svarte revolusjonæren George Jackson .

Hver periode med kamp fra arbeiderklassen og undertrykte folk mot herskerklassenes kontroll resulterer i at noen aktivister blir låst inne for sitt revolusjonære arbeid. «Politisk fange» har ofte betydd de revolusjonære som blir fengslet for kamp mot sine nasjonale undertrykkere, slik tilfellet er med et stort antall medlemmer av Black Panthers .

I kontrast, for et århundre siden, var de fleste politiske fanger i USA marxister, arbeiderorganisatorer og antikrigsaktivister, som Joe Hill, Eugene Debs og Big Bill Haywood.

I dag anser den amerikanske nasjonale sikkerhetsstaten sine farligste fiender som de som avslører dens forbrytelser hjemme og i utlandet.

Der er også mange tusen fengslede mennesker som aldri fikk en rettferdig rettergang, eller som var uskyldige i forbrytelsene de har blitt fengslet for. En høy prosentandel av dem er ikke-hvite, folk underlagt annenrangs statsborgerskap i USA. En rekke blir henrettet, for eksempel Troy Davis , eller tilbringer hele livet i fengsel.

Mens USA representerer litt over 4% av verdens befolkning, har landet omtrent 20% av verdensfanger . Svarte nordamerikanere blir fengslet fem ganger så ofte som hvite.

Følgende liste over politiske fanger som for øyeblikket er internert av den amerikanske regjeringen, kategoriserer dem i syv grupper:

 1. statsansatte innen nasjonal sikkerhet og journalister innelåst for å offentliggjøre åpenbar statlig kriminalitet
 2. representanter for utenlandske regjeringer som Washington forsøker å styrte, som ble fengslet for å ha «krenket» ulovlige, ensidige amerikanske sanksjoner
 3. Svarte, indianere og latino-revolusjonære som kjemper for sine folks rettigheter
 4. Arabere og muslimer, som har komt i siktet etter 9/11
 5. fanger internert i tortursenteret på Guantánamo uten siktelser
 6. kvinner innesperret for å ha forsvart seg mot voldelige angrep
 7. miljøaktivister

1. Journalister og statsansatte innen nasjonal sikkerhet som har avslørt ulovlige US-amerikanske overvåkingsoperasjoner og krigsforbrytelser

En rekke varslere i USA har tidligere vært fengslet eller er etterlyst. Disse har inkludert:

 • US Army etterretningsanalytiker Chelsea Manning
 • NSA-kontraktør Edward Snowden
 • US Air Force etterretningsspesialist Reality Winner
 • CIA-analytiker John Kiriakou
 • hacktivist Jeremy Hammond
 • CIA-offiser Jeffrey Sterling
 • NSA-sjef Thomas Drake
 • hacktivist Aaron Swartz
 • Air National Guards etterretningsanalytiker Matt DeHart
 • journalist Barrett Brown
 • FBI-agent Terry Albury

Blant de som er fengslet i dag er følgende:

Julian Assange er en anerkjent journalist og redaktør av WikiLeaks, som ble arrestert i 2019 i den ecuadorianske ambassaden i London, hvor han hadde hatt politisk asyl siden 2012. I april 2022 beordret en britisk dommer Assange utlevert til USA, der han risikerer opptil 175 år i fengsel for å ha publisert sannferdig informasjon om krigene i Irak og Afghanistan. USA har tiltalt Assange under spionasjeloven, selv om han publiserte samme informasjon som New York Times og Washington Post.

Forsker Mark Weisbrot forklarte i 2017 at » Julian Assange er en politisk fange . … Hans forbrytelse, og WikiLeaks, har vært journalistikk, og spesielt i forsvar av menneskerettigheter og sivile friheter. … Assange og WikiLeaks’ egentlige lovbrudd var å avsløre forbrytelsene til de mektigste menneskene i verden.»

Assange-saken dreier seg i stor grad om media og ytringsfrihet

Å utlevere Assange, journalist og australsk statsborger, til USA ville ha enda mer negative konsekvenser for våre nåværende rester av fri presse og demokratiske rettigheter. Ingen sak legemliggjør bedre det gamle IWW-banneret for «klassekrigsfanger» : «Husk! Vi er her inne for dere, dere er der ute for oss.» [Industrial Workers of the World, IWW, («Wobblies» på folkemunne) er industriarbeidernes internasjonale fagforbund, som ble grunnlagt i Chicago i 1905 av blant andre Eugene Debs og Bill Haywood, mrk].  Roger Waters og Noam Chomsky har også snakket om viktigheten av Assange-saken.

Daniel Hale har sittet fengslet siden 2019. Han ble dømt til 45 måneder for å ha utgitt dokumenter som viser at amerikanske militære droneangrep i Afghanistan i stor grad drepte uskyldige mennesker. Hale deltok i droneprogrammet mens han var i luftforsvaret og NSA fra 2009 til 2013, og ble senere en frittalende kritiker og en forsvarer av varslere.

Hale antas å ha vært kilden til The Drone Papers . Dokumentaren National Bird dokumenterer varslere i det amerikanske droneattentatprogrammet. For sin sannhetsfortelling mottok Hale prisene Sam Adams Award for Integrity in Intelligence og Blueprint for Free Speech International Whistleblowing PrizeChris Hedges har skrevet om hans sak.

Joshua Schulte , en tidligere hacker ansatt av CIA, ble beskyldt for å ha frigitt to milliarder sider med hemmelige CIA-data, kjent som Vault 7, til WikiLeaks. Vault 7-programmer var CIA-teknikker som ble brukt til å kompromittere Wifi-nettverk, hacke seg inn i Skype, ødelegge antivirusprogramvare, hacke Apple- og Android-smarttelefoner iinterkontinentale spionasjeoperasjoner, gjøre internett-tilkoblede TV-er til lytteenheter og overstyrestyresystemene i biler.

Schulte har sittet fengslet siden 2018 og risikerer opptil 80 år, under brutale forhold som ligner på de som Assange har i dag.

Ana Belén Montes er en tidligere analytiker hos Defense Intelligence Agency (DIA) som varslet Cuba om amerikanske angrepsplaner . Hun ble arrestert i 2001, erkjente seg skyldig i konspirasjon for å begå spionasje, og ble holdt i isolasjon i Fort Worth, Texas i de fleste av sine 21 år bak murene.

Montes sa til dommeren : «Jeg anser at politikken til vår regjering overfor Cuba er grusom og urettferdig, dypt uvennlig; Jeg anså meg selv som moralsk forpliktet til å hjelpe øya med å forsvare seg mot vår innsats for å påtvinge den våre verdier og vårt politiske system. Vi har vist intoleranse og forakt for Cuba i fire tiår. Vi har aldri respektert Cubas rett til å definere sin egen skjebne, sine egne idealer om likhet og rettferdighet. Jeg forstår ikke hvordan vi kan fortsette å prøve å diktere […] hvordan Cuba bør velge sine ledere, hvem dets ledere ikke bør være og hvilke lover som er mest passende for nasjonen. Hvorfor lar vi ikke dem bestemme hvordan de vil behandle sine interne anliggender.»

2. Utlendinger fengslet for ‘brudd på’ ulovlige US-amerikanske sanksjoner mot landet sitt

Mun Chol Myong

Mun Chol Myong er en nordkoreaner som ble utlevert til og fengslet i USA den 20. mars 2021. Mun ble arrestert i Malaysia i mai 2019 etter at en dommer i Washington, DC utstedte en arrestordre. «Forbrytelsen» han skal ha begått, konspirasjon og hvitvasking av penger, besto faktisk av å levere nødvendige varer til DPRK (Den demokratiske folkerepublikken Korea) ved å omgå amerikanske sanksjoner mot landet.

En av toppene i Justisdepartementet hevdet at utlendinger som aldri har vært i USA kan bli utlevert dit for brudd på landets nasjonale lover. USA har håndhevet en blokade mot Nord-Korea siden 1950, starten på USAs krig mot Korea, designet for å lamme landets økonomiske og sosiale utvikling.

Alex Saab , en venezuelansk diplomat , ble fengslet den 12. juni 2020 i Kapp Verde [øygruppe-republikk utenfor kysten av Vest-Afrika, mrk.] etter ordre fra USA. Han ble deretter pågrepet av amerikanske agenter og bragt til et fengsel i Miami 16. oktober 2021.

Brev fra London: The Surreal US Case Against Assange. Saab ble arrestert mens han var på et diplomatisk oppdrag for å skaffe mat og energi for å lindre den humanitære krisen i Venezuela , som i stor grad var forårsaket av USAs ulovlige blokade av nasjonen.

Som diplomat har Saab immunitet mot internering basert på FNs Wien-konvensjon av 1961. FNs menneskerettighetskommisjon og andre internasjonale menneskerettighetsforkjempere har fordømt utleveringen. National Lawyers Guild krever at Saab blir løslatt umiddelbart .

Simón Trinidad 

Simón Trinidad  (Ricardo Palmera) var lenge en lederskikkelse i forskjellige massebevegelser for sosial endring i Colombia , og er en toppforhandler for Colombias revolusjonære væpnede styrker (FARC). I 2003 ble han sendt til Ecuador for å komme i kontakt med FN-representant James Lemoyne, som en del av arbeidet med å gjenopplive fredssamtaler med den colombianske regjeringen og starte kommunikasjon om utveksling av krigsfanger.

Han ble tatt til fange i Ecuador i 2004 og deretter utlevert til USA på siktelser for narkotikasmugling og kidnapping, og utsatt for fire separate rettssaker på grunn av gjentatte ’feilrettssaker’ [rettssaker som ble kjent ugyldige pga. prosedyrefeil, mrk.]. Til slutt ble han dømt til 60 år i Florence «Supermax»-fengselet i Colorado.

Meng Wanzhou , finansdirektør og nestleder i styret til den kinesiske teknologigiganten Huawei, ble fengslet i Canada i 2018 etter et krav fra USA om utlevering, etter at Washington anklaget selskapet hennes for å villede den britiske banken HSBC om sine forretningsforbindelser i Iran, og dermed krenke USAs ulovlige, unilateralesanksjoner. Meng ble slipt ut i september 2021.

3. Folk som kjemper mot klassifiseringen som annenrangs statsborgere

Mange svarte [afroamerikanske] politiske fanger i USA var mål for politistatens Counter Intelligence Program (COINTELPRO) på 1960- og 70-tallet, da FBI forsøkte å ødelegge bevegelsen for svartes frihet.

Som journalist Glen Ford forklarte : «Hvis du prøver å lede svarte mennesker på en uavhengig politisk vei, vil den amerikanske staten forsøke å nøytralisere deg, fengsle deg eller drepe deg. Hvis du utøver din rett til å forsvare deg selv, og ditt folk, fra statens undertrykkende arm, gjør de deg til en fredløs og jager deg.»

FBI sa at målene til COINTELPRO var å «avsløre, forstyrre, feildirigere, diskreditere eller på annen måte nøytralisere,» og la til at «ved hjelp av kontraspionasjeteknikker må man ikke la en eneste opportun anledning gå til spille … for maksimal effektivitet … og et endelig mål bør være å forhindre en voksende utbredelse av militante svarte organisasjoner, spesielt blant ungdom.»

Denne politistatsoperasjonen mot Black Liberation resulterte i at minst 38 Black Panther Party-medlemmer ble drept, inkludert Fred Hampton og Mark Clark , med hundrevis flere fengslet på oppdiktede anklager, for sine væpnede selvforsvarsaksjoner, flere i mer enn 45 år.

Nettstedet  Members of the Black Panther Party Still Imprisoned registrerte antallet fengslede i 2014, selv om flere har dødd siden den gang. Filmene » FBIs krig mot Black America » og » Cointelpro 101 » dokumenterer politistatens skitne arbeid.

De som for tiden er fengslet inkluderer:

Mumia Abu-Jamal 

Mumia Abu-Jamal er den mest fremtredende tidligere Black Panther politiske fangen. I 1981, i ekteCOINTELPRO-stil, ble han dømt til døden for drapet på en politimann i Philadelphia. Dommer Albert Sabo, som dømte i saken hans og ankene hans, ble overhørt av en rettsreporter da han uttalte «Jeg skal hjelpe dem med å steke den ni**eren». Svarte jurymedlemmer ble ekskludert. Vitner ble bestukket og truet til å lyve i vitneboksen. Dokumenter var gjemt unna på statsadvokatens kontor.

Mumiaorganiserte og drev kampanjer mot politiovergrep i det svarte samfunnet, og han var president for Association of Black Journalists. Under fengslingen, nå omgjort til livstid, har han gitt ut flere bøker. Mer informasjon finner du i filmene » Mumia Abu Jamal: A Case For Reasonable Doubt ?» og » Mumia: Long Distance Revolutionary » eller nettstedene freemumia.com og bringmumiahome.com .

Leonard Peltier  var aktivist i American Indian Movement (AIM, USAs indianerbevegelse), hvis mål var å organisere urfolkssamfunn til å stå opp for sine rettigheter. Han ble dømt til livstid som følge av en COINTELPRO-operasjon, og har vært fengslet i 46 år for å ha drept to FBI-agenter. Peltier deltok i AIM-leirene på Pine Ridge-reservatet, der det i 1975 var en skuddveksling startet av FBI.

Cointelpro, FBI sitt program for å knuse all motstand (opposisjon)

Rundt 64 indianere, de fleste med tilknytning til AIM, ble myrdet. Dødsfallene deres ble ikke etterforsket av FBI. Bevis som frikjenner Peltier i FBI-saken ble holdt tilbake av FBI. Under ankesakene hans innrømmet regjeringen at de ikke hadde noen bevis for at han drepte de to FBI-agentene, og de undertrykte bevismateriale som beviste denne mangelen og fabrikkerte andre «bevis».

De andre AIM-medlemmene som ble stilt for retten for drapene ble frikjent på grunn av selvforsvar. En aktor innrømmet: «Ærede dommer, vi vet ikke hvem som drepte disse agentene. Videre vet vi ikke hvilken deltagelse, om noen, Mr. Peltier hadde i det.»

Amnesty International, Nelson Mandela, Desmond Tutu, American Association of Jurists og 54 medlemmer av Kongressen, blant mange andre , har bedt om at han må slippes fri. Filmen « Incident at Ogala », produsert av Robert Redford, og den bestselgende boken « In the Spirit of Crazy Horse : The Story of Leonard Peltier and the FBI’s War on the American Indian Movement» gjorde saken allment kjent. Mer informasjon finnes på nettsidene whoisleonardpeltier.info og Peltier’s Prison Writings .

Mutulu Shakur , fra bevegelsen Republic of New Afrika, deltok i presentasjoner for FN om diskriminering opplevd av svarte samfunn, og ble før 1970 utpekt som mål for FBIs COINTELPRO- infiltrasjon. Han hjalp til med å frigjøre Assata Shakur fra fengsel i 1979, og hun har nå en ’skuddpremie’ hengende over seg.

Mutulu Shakur

I 1988 ble han dømt for konspirasjon knyttet til et ran i 1981 der en vakt og to politifolk ble drept, og dømt til 60 år. Ikke på noe tidspunkt viste bevisene at Mutulu Shakur drepte noen.

Han ble også dømt for å ha hjulpet til under fengselsflukten til Assata Shakur, som har asyl på Cuba.

Ved to rettssaker indikerte bevisene at andre var ansvarlige for dødsfallene (én av dem vitnet senere forregjeringen i retur for en straffeutmålingsavtale). De resterende tiltalte ble frifunnet for drapsanklagene. Mer informasjon finner du på mutulushakur.com og Jericho Movement .

Jamil Abdullah al-Amin (alias H. Rap Brown) var leder av Student Nonvolent Coordinating Committee (SNCC) og leder for Black Panther. FBI-sjef J. Edgar Hoover utpekte selv H. Rap Brown – sammen med Stokely Carmichael, Elijah Muhammad og Maxwell Stanford – som mål for COINTELPRO.

I en kamp med politiet i oktober 1971 ble han skutt og tatt til fange, og tilbrakte fem år i Attica fengsel. Fra 1992 til 1997 overvåket FBI Al-Amin nøye, og genererte 44 000 dokumenter. I 2000 kom to lensmenn til Al-Amins butikk med en arrestordre for manglende oppmøte i retten for en sak som senere ble henlagt. Begge ble skutt og en drept. Al-Amin ble dømt til livstid uten prøveløslatelse, selv om Otis Jackson tilsto skytingen. Mer informasjon er tilgjengelig på whathappened2rap.com .

Veronza Bowers var en organisator i Black Panther Party på slutten av 1960-tallet. Han har sittet fengslet i 49 år for drapet på en amerikansk parkvakt, etter ord fra to statlige informanter. Det fantes ingen øyenvitner og ingen andre uavhengige bevis. Se mer på veronza.org og prisonersolidarity.com .

Ed Poindexter  og  Mondo we Langa (som døde i fengsel i 2016) var ledere for Black Panthers i Omaha, Nebraska på 1960-tallet, og mål for COINTELPRO . Begge mennene ble dømt til livstidsdommer for å ha drept en politimann. De ble dømt etter vitnesbyrdet til en tenåring som ble slått av politiet og truet med den elektriske stolen hvis han ikke inkriminerte Poindexter og Mondo.

Amnesty International har identifisert dem som «samvittighetsfanger». Poindexter har sittet fengslet i 52 år. Boken » RAMMEDE : J. Edgar Hoover, Cointelpro and the Omaha Two story» og dokumentaren » Ed Poindexter & Mondo We Langa » gir mer informasjon.

Kamau Sadiki 

Kamau Sadiki (Freddie Hilton), var medlem av Black Panther Party og Black Liberation Army, og nær Assata Shakur. Han har vært fengslet siden 2002, for et drap på en politimann i 1971. Tilbake i 1971 klarte ikke to vitner å identifisere Kamau fra en line-up [oppstilling hos politiet av personer som passer til signalementet av den mistenkte gjerningsmannen/-kvinnen, slik at den krenkede kan peke ut den skyldige. (Metoden har vist seg å ha ført til svært mange urettmessige fengslinger). Mrk.], og det var ingen fysiske bevis som impliserte Sadiki, så saken ble avsluttet.

I 2002 ble Kamau arrestert på nytt og dømt til livsvarig fengsel for drapet – først etter at han nektet å samarbeide med regjeringen for å få Assata Shakur til å forlate Cuba til et annet land, hvor de kunne gripe henne. Se mer på freekamau.com .

Joy Powell  organiserte protester mot politiets brutalitet og korrupsjon, og krevde ansvarlighet for ofrene, noe som førte til at hun kom i målsiktet til Rochester Police Department. I 2006 ble Powell erklært skyldig av en helhvit jury og dømt til 16 år for innbrudd og overfall. Ingen bevis eller øyenvitner knyttet henne til forbrytelsen.

Så, i 2007, mens han satt i fengsel, ble Powell falskt siktet for drap, en kald sak fra 1992, og gitt en ny 25-års dom, som skulle starte etter fullføringen av hennes 16-årige dom. Se freejoypowell.org , og artikkelen » America is Still Locking People Up for their Activism, Inclusive Black Women .»

Alvaro Luna Hernandez (Xinachtli) er en Texas-aktivist for Chicano-rettigheter og mot politibrutalitet. Han ble kontinuerlig et mål for politiet, som i 1996 forsøkte å arrestere ham på en falsk ransanklage som senere ble avvist. Politiet brukte vold for å arrestere ham, og Hernandez ble dømt til 50 års fengsel på oppdiktede anklager for å ha truet en sheriff da han motsatte seg arrest. Mer informasjon finnes på freealvaro.net og prisonersolidarity.com .

Andre politiske fanger inkluderer  Ruchell Cinque Magee ,  Fred «Muhammad» Burton ,  Ronald Reed ,  Kenny Zulu Whitmore .

Mer informasjon er tilgjengelig på Prison Activist Resource Center ,  Jericho Movement ,  freedomarchives.org ,  spiritofmandela.org og prisonersolidarity.com .

4. Arabere og muslimer mål for politistats-angrep på deres lokalsamfunn

Coalition for Civil Freedoms publiserte i 2021 en rapport med tittelen The Terror Trap: The Impact of the War on Terror on Muslim Communities. Den forklarer:

«mer enn halvparten av alle påståtte terrorsaker involverte bruk av betalte informanter som vanligvis var ansvarlige for å lage planene i samarbeid med FBI. Sensasjonspreget mediedekning av de mest høyprofilerte sakene nevnte nesten aldri det faktum at disse terroristkonspirasjonene var FBI-informantenes verk.

[…]

FBI har bygget et nettverk av mer enn 15 000 registrerte informanter hvis primære formål er å infiltrere muslimske samfunn for å skape og legge til rette for falske terrorkomplott slik at byrået deretter kan hevde at det vinner krigen mot terror … FBI engasjerte seg i en heksejakt, og dømte hundrevis av muslimer under påskudd av terroranklager, selv om regjeringen visste at de tiltalte ikke var i kommunikasjon med internasjonale terrorister, ikke hadde skadet en eneste person eller eiendom og ikke hadde noen midler til å utføre et terrorangrep, selv om de hadde villet.

For myndighetene å fortelle sannheten om domfellelsene ville ha undergravd deres egne påtalemyndigheter, og avslørt hundrevis av muslimske domfellelser som de falske dommene de var. Uansett hvor uskyldig myndighetene visste at de tiltalte var, bestemte de tydeligvis at de offentlig måtte behandle de tiltalte som de verste av de verste, for å unngå å miste fryktfaktoren som de hadde brukt så effektivt til å vedta strengere lover.»

Newburgh Four,  Libertyville  Seven og  Romeo Langhorne  er eksempler på denne FBI-fangsten.

Her er flere aktuelle politiske fanger:

Holy Land 5 : Shukri Abu-Baker  og  Ghassan Elashi  fra  Holy Land Foundation  ble hver dømt i 2008 til 65 års fengsel. Tre andre ble dømt til 13–20 år:  Mufid Abdulqader , Mohammad El-Mezain (løslatt og deportert til Tyrkia i 2022) og Abdulrahman Odeh (løslatt i 2020). Alle ble fengslet for å ha gitt mer enn 12 millioner dollar til veldedige grupper i Palestina som finansierte sykehus og skoler og matet de fattige og foreldreløse.

Den USAs myndigheter sa at disse gruppene ble kontrollert av Hamas, som var på listen over terrororganisasjoner, selv om det er den valgte regjeringen i Gaza. Noen av disse veldedige gruppene mottok fortsatt amerikanske midler gjennom USAID så sent som i 2006.

Vitnesbyrd ble gitt i saken av en israelsk regjeringsagent hvis identitet og bevis ble holdt hemmelig for forsvaret. Dette markerte for første gang i US-amerikansk rettshistorie at vitnesbyrd er tillatt fra et ekspertvitne uten identitet, noe som gjør dem immune mot mened. Boken » Injustice: The Story of the Holy Land Foundation Five » beskriver saken.

Aafia Siddiqui

Aafia Siddiqui er en amerikansk-utdannet pakistansk nevroforsker som kom til USA i 1990, og returnerte til Pakistan med familien i 2002. I 2003 ble hun kidnappet av amerikanske og pakistanske agenter og holdt på Bagram Air Base til ut 2008. Hun ble dømt for forsøk på drap på sine amerikanske avhørere i Afghanistan i 2008 – selv om hun var personen som ble skutt – og dømt til 86 års fengsel i Fort Worth, Texas. Våpenet hun skal ha skutt med i avhørsrommet hadde ikke fingeravtrykkene hennes, og det fantes heller ikke bevis for at pistolen ble avfyrt.

Fire britiske parlamentarikere skrev til president Barack Obama at «det var en fullstendig mangel på konkrete bevis som knyttet Dr Siddiqui til våpenet hun angivelig avfyrte mot en amerikansk offiser,» og at hun burde løslates umiddelbart. Tidligere statsadvokat Ramsey Clark beskrev Aafias situasjon som det «verste tilfellet av individuell urettferdighet jeg noen gang har vært vitne til.» Mer informasjon er tilgjengelig på aafia.org og aafiamovement.com .

5. Arabiske/muslimske fanger torturert og innestengt uten rettssak på Guantanamo

Siden 2002 har totalt 779 muslimske menn og gutter så unge som 10 år blitt tatt til fange og holdt på Guantánamo, en militærbase på cubansk territorium som er ulovlig okkupert av USA.

Washington hevdet at fangene er utenfor amerikansk og internasjonal lov, og dermed ikke har rettighetene til krigsfanger. Nesten alle fangene ble holdt uten siktelse eller rettssak. Mange ble torturert for å produsere en ettergivende «lært hjelpeløshet» – målet for tidligere amerikansk slaveknusing.

Fra Guantanamo-basen. Foto: HWR

Noen fanger ble til og med torturert til døde. I 2003 forsøkte 23 fanger å ta selvmord i en masseprotest mot overgrepene.

Torturen ble regissert av to psykologer, James E Mitchell og Bruce Jessen.

Uansett hvilken definisjon man bruker på ’politisk fange’, befinner de fleste politiske fanger på Cuba seg ved det amerikanske militærtortursenteret i Guantanamo.

I dag er det fortsatt 36 fanger  der, bare 11 av dem er siktet for krigsforbrytelser, mens bare to er dømt – av «militærdomstoler», som Amnesty International har erklært ikke oppfyller standardene for rettferdig rettergang.

Ytterligere 20 har blitt godkjent for løslatelse, men forblir innelåst. Fem fanger er «evige fanger», holdt uten siktelse eller rettssak, men ikke planlagtløslatt. Nettstedene closeguantanamo.org og witnessagainsttorture.com  og filmene  The Report  og The Mauritanian  gir mer informasjon.

6. Kvinner som kjemper mot patriarkalsk sexistisk vold

Nesten tre av ti kvinner i USA har vært utsatt for fysisk vold av menn eller forfølgelse av en partner. Nesten én av fem kvinner blir voldtatt i løpet av livet. Nesten fire kvinner blir drept om dagen av en mannlig partner.

Halvparten av alle drepte kvinner blir drept av menn de kjenner godt, men hundrevis av kvinner sitter i fengsel for å ha drept overgriperen sin i selvforsvar.

Det amerikanske rettssystemet behandler disse som enkeltsaker, ikke for hva det er: den systematiske patriarkalske volden mot kvinner som en undertrykt gruppe.

Nettstedet  Survived and Punished  and  Defend Survivors gir mer informasjon om dette problemet.

Marissa Alexander

Marissa Alexander, en svart kvinne fra Florida, ble dømt til 20 år i 2013 for å ha avfyrt et varselskudd inne i hjemmet sitt for å avverge sin brutale ektemann, som hun hadde en beskyttelsesordre mot. Hennes forsikring om at Floridas «Stand Your Ground»-lov gjaldt henne fordi hun forsvarte seg selv, ble avvist. Samme år ble George Zimmerman funnet ikke skyldig i drap på Trayvon Martin basert på den samme loven. Landsomfattende protester fikk henne til slutt frigitt i 2017.

Fran Thompson var en miljøaktivist i Nebraska. Hun har sittet i fengsel i 30 år for drap, dømt til livstid uten prøveløslatelse. Hun hadde forsvart seg og drept en mann som truet med å overfalle henne seksuelt etter at han brøt seg inn i hjemmet hennes. Hun ble også et mål på grunn av sitt miljøarbeid, og fikk ikke lov til å påberope seg selvforsvar.

Thompson hadde eglet på seg aktor og lokale myndigheter under sin aktivisme, da hun organiserte motstand mot to store prosjekter, en eggefabrikk og et atomavfallsanlegg, som ville ha gitt fylket stor profitt.

Maddesyn George har sittet fengslet siden juli 2020. Hun ble dømt til 6,5 år for å ha forsvart seg mot seksuelle overgrep fra en hvit mann. Hun er medlem av Colville Confederated Tribes.

Urfolkskvinner opplever drapstall 10 ganger høyere enn landsgjennomsnittet. Flertallet av disse drapene er begått av  ikke-innfødte mennesker på innfødt eid land . Se:  MMIW USA  og  koalisjonen for å stoppe vold mot innfødte kvinner .

7. «Green Scare» miljødemonstranter

En rekke miljøaktivister, dyrerettighetstilhengere og vannbeskyttere har tatt opp kampen mot storselskapers overgrep og blitt fengslet.

Under den opprinnelige såkalte Green Scare , på 1990-tallet og frem til begynnelsen av 2000-tallet, forsøkte den amerikanske regjeringen å knuse aktivismen for dyrs rettigheter og miljø, og handlet i interessen til selskaper som tjener på å skade jorden.

En nyere serie fengslinger har spesifikt rettet seg mot folk som protesterer mot rørledningsbygging.

Følgende er politiske fanger:

Joseph Mahmoud Dibee , et medlem av Earth Liberation Front og Animal Liberation Front ble arrestert i 2018 for sin deltakelse i å sette fyr på et slakteri. Mellom 1995 og 2001 forårsaket en gruppe Earth Liberation Front og Animal Liberation Front-tilhengere skader for mer enn 45 millioner dollar under en rekke brannstiftelser. Dibee er fengslet i påvente av straffeutmåling.

Marius Mason

Marius Mason (tidligere Marie Mason), et medlem av Earth Liberation Front, ble arrestert i 2008 for et angrep på en laboratoriebygning ved Michigan State University som skapte genmodifiserte organismer, med finansiering fra megaselskapet Monsanto, produsenten av Agent Orange [det dioksinholdige herbicidet som USA sprayet vietnamesiske skoger med 1961–1971 for å fjerne løvet, så de bedre kunne se hva som skjulte seg på bakken, mrk.]

Mason ble også dømt for skade på kommersielt hogstutstyr. Ingen ble skadet av disse handlingene. Masons dom på 22 år er den lengste hittil for noen av Green Scare-sakene som omhandler forbrytelser mot selskapers eiendom.

Jessica Reznicek , fra den katolske arbeiderbevegelsen, tok grep i 2016 for å stoppe den miljøødeleggende Dakota Access Pipeline ved å demontere anleggsutstyr og rørledningsventiler og sette fyr på anleggsmaskiner. Hun ville blitt dømt til tre år, men ble dømt til åtte, med tillegg av straff for terrorisme, selv om ingen person ble fysisk skadet.

Rezniceks handlinger mot privat eiendom ble «kalkulert til å innvirke på eller påvirke myndighetenes framferd», noe som betyr at en person som tar direkte aksjon mot et energiselskap kan behandles som en fiende av staten. Reznicek forklarte: «Det vi gjorde var å kjempe mot et privat selskap som har bredt seg ukontrollert utover landet vårt og beslaglagt land og forurenset nasjonens vannforsyning.»

USA har politiske fanger

Denne listen motsier myten om at USA ikke har noen politiske fanger.

Politiske fanger har ingen felles ideologi. Å stå for rettferdighet betyr ikke nødvendigvis at man forsvarer deres politiske synspunkter; det betyr at man krever deres frihet fordi de har vært urettmessig fengslet.

Mange hundre tusen mennesker har blitt urettmessig fengslet i USA, men i disse tilfellene er det klart at de ble varetektsfengslet på grunn av deres politiske tro og aktivisme, og det gjør dem per definisjon til politiske fanger.

*

Merknad til leserne: Vennligst klikk på deleknappene over eller under. Følg oss på Instagram og Twitter og abonner på vår Telegram-kanal. Gjerne repost og del globalt forskningsartikler.

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Multipolarista

Copyright © Stansfield Smith , Multipolarista , 2022

Maskinoversatt tekst bearbeidet av Monica Sortland

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Men det verste er dobbeltmoralen vi ser i vestlig media, Norge ikke utelatt, tvert om.
  Det dobbelt-moralske angrepet på andre nasjoner, -som stort sett ligger langt nede på liste. – Enten det gjelder politisk overvåking og innesperring, overvåking, nasjonalt eller spionasje overfor andre nasjoner. Eller ensretting og propaganda og sensur i media og fra politisk hold.

  Denne dobbeltmoralen er det verste. Det kvalmeste.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Matforsyningskrisen:

WEF-globalister fremmer diett av insekter – og kannibalisme

Forrige innlegg

Presidentkandidat Tulsi Gabbard:

USA-ledelsen har nettopp skapt presedens for at andre kan sprenge vår infrastruktur.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.