POSTED IN USA

Demokratene motsetter seg troppekutt.

Vil fremme lovforslag om å stanse hjemsending fra Tyskland.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Mange som regner seg som progressive i vesten og også i Norge har fortsatt stor sympati for det demokratiske partiet i USA. I flere spørsmål – ikke alle – er dette partiet dessverre i dag mer reaksjonært enn Donald Trumps regjering.

Mange har tatt til seg bildet av USAs president som noe av det verste som kunne skje, han representerer ikke de kreftene i USA som liberale og radikale har satt sin lit til.

Men i spørsmålet om om krig og fred er dette snudd på hodet. Demokratene er tilhengere av konfrontasjonspolitikken overfor Russland/Kina og beklager ethvert nedrustningsforslag fra Trump – nå sist hans beslutning om å redusere USAs tropper i Tyskland.

Barack Hussein Obama II er en amerikansk jurist og politiker som var USAs 44. president fra 2009 til 2017. Obama representerer Det demokratiske parti og var den første afroamerikaneren som ble USAs president. Wikipedia

Det er også nødvendig å minne om at han ikke har startet noen større kriger i sin presidentperiode til nå. Obama, fredsprisvinneren som mange ser opp til, drev 7 kriger samtidig som er ny USA-rekord for presidenter.

Slik jeg ser er krig-fred-spørsmålet faktisk  det viktigste i vår tid. Alle andre spørsmålet er underordnet trusselen om fullstendig utslettelse av vår sivilisasjon.

Men praktisk talt ingen – selv ikke på venstresiden – har dette lenger som en fanesak. Tvert imot er det langt nede både til Rødt og SV prioriterte politiske saker. For meg er lakmustesten på radikalitet hvordan partiene stiller seg til dette spørsmålet.

I USA kommer Trump best ut her, demokratene er fullstendig i lommene på USAs krigsindustri. I Norge er mage opphengt i presidentens  offentlige stil og glemmer at vedtakene gjøres på bakrommene hvor påkledning og ytre form har liten eller ingen betydning.

Det er ikke retorikken som er det viktigste, hvordan de ter seg overfor mediene, eller hvordan de er kledt og hvilken hårfrisyre eller hudfarge de har. Det er vedtakene og den politikken de fører som betyr noe. Og Obama var krigerpresidenten fremfor noen, mørk i huden og med en korrupt hvit kvinne som sin utenriksminister. 

Hillary Clinton, USAs utenriksminister for USA fra 2009 til 2013 var en ulykke for USA og verden

Kuppet i Honduras hadde hennes fingeravtrykk og hun var direkte medvirkende i krigen som ødela Afrikas fremste velferdsstat, Libya. Et land som nå er i oppløsning med slavehandel og ekstrem rasisme overfor mørkhudete afrikanere.

Skal vi henge noe på lederne i USA er dette faktisk en del av arven fra Demokratene – ikke pent men det motsatte: grufullt. Og nå er de ute igjen slik artikkelen under forteller: Ingen tropper skal ut av Tyskland. Krigsspenningen skal holdes for enhver pris. 

Det er påfallende at ingen som regner seg som liberale og venstreorienterte kommenterer dette. Og påstandene om at Trump er i lommene på Putin er ikke bare banale, men vitner om en politisk grunn og manglende analyse. Med slike ledere og fordi en stor del av befolkningen sluker noe slikt, da er konklusjonen gitt. 

Det står meget dårlig til med landet og de vil tape overfor Kina og Russland og nesten alle andre. De har ikke lenger kontakt med virkeligheten. Og det vil derfor også gå dårlig med Norge for vi har ledere som stiller seg bak slike folk og en venstreside som ikke klarer å heve stemmen mot denne galskapen.

Knut Lindtner

Demokrater kommer med lovforslag for å blokkere Trumps tilbaketrekning fra Tyskland.

Rep. Engel antyder at Trump gjør dette fordi Putin ønsker det.

Jason Ditz

Den ble uttalt for flere uker siden og gjentatt for bare noe få dager siden. Det dreier seg om den omstridt planen om å kutte USA-tropper fra Tyskland. Demokratene fremmer nå nå et lovforslag i både Representantenes Hus og i Senatet som tar sikte på å blokkere troppereduksjonen.

Bob Menendez er en amerikansk demokratisk senator som representerer delstaten New Jersey. 

Det er foreslått av senator Bob Menendez (D-NJ) (demokrat fra New Jersey) og representanten Eliot Engel (D-NY) (demokratisk representant fra New York). Det gjelder et lovforslag som vil forby enhver tilbaketrekning av styrker i Europa uten at visse betingelser foreligger. Lovforslaget tar spesielt sikte på å stanse den annonserte tilbaketrekningen fra Tyskland.

Representanten kalte det en overveldende tverrpolitiske irettesettelse i forhold til Donald Trumps forslag. Han hevdet at den eneste grunnen til kuttforslaget ble fremmet var at den russiske presidenten Vladimir Putin ønsket disse og at Trump var villig til å gi etter.

En rekker detaljer er ikke klargjort om denne saken. Tyskland har sagt flere ganger at de aldri har vært informert om kuttene fra USA. USAs general Jeffrey Harrigian bekreftet torsdag at han ikke hadde mottatt noen ordre om kutt i Tyskland til tross at han som sjef for USA luftstyrker i Europa måtte forventes å står for mye av dette.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: AbduzeedoSurreal Photo-Manipulations by Norvz Austria

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Antirasismen

Overtas av globalistiske ensrettere

Forrige innlegg

Bolton og Trump:

Hvem er den verste? Hvem lyger mest?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.