POSTED IN Rasisme

De store mediene i USA omskriver virkeligheten i anti-rasismens navn:

Bilen er morderen, ikke sjåføren.

0
Print Friendly, PDF & Email

Kan det være slik at de store mediene sørger for å unngå å nevne det nå er svart mann dreper mange i en juleparade i USA ved å kjøre på dem med bil, mens det motsatte er tilfelle når det er hvite som gjøre det.

Da har vi en form for rasisme i antirasismens navn. Reportasjen under kan tyde på det. Det er påfallende at en henviser til at det var bilen som drepte og ikke sjåføren. Det er som om en sier at det var en pistol som drepte en annen og ikke den som holdt pistolen og trykket av.

Denne type reportasjer tror jeg bidrar til å forsterke rasistiske holdninger fordi den antyder at mediene gjør forskjell på folk alt etter hudfarge.

Knut Lindtner
Redaktør

CNN insisterer på at det var «en bil» som drepte seks mennesker i juleparaden i Wisconsin.

Til tross for at flerfoldige mediaoppslag har slått fast at de skylder på at det var et kjøretøy som var skyld i massakren ved juleparaden i Waukesha, og ikke den svarte sjåføren – som nå er mistenkt for mord-, så fortsetter CNN å skylde på at det var «en bil»  som sto for massedrapet.

Den flere ganger dømte forbryteren Darrell Brooks drepte seks personer og skadet mer enn 60 da han pløyde sin SUV gjennom juleparaden i Waukesha i Wisconsin forrige uke.

Selv om Brooks nå er arrestert og tiltalt for seks tilfeller av mord, så ser det ut som om medieoppslagene som dekker massakren poengterer de at de unngår å navngi den mistenkte.

I stedet legger de skylden på kjøretøyet, og kaller drapsorgien et «kræsj» eller en «ulykke».

Rasende konservative førte til at Washington Post forrige uke måtte fjerne en tweet som kalte hendelsen «en tragedie utført av en SUV», mens CNN står fast på sitt utsagn.

I en tweet på minnehøytiden i Wukesha på søndag skrev et liberalt nettverk at byen «markerte at det var én uke siden en bil kjørte gjennom juleparaden».

Kjøretøy pløyde inn i juleparaden og drepte flere mennesker

«Waukesha vil avholde et minutts stillhet på søndag, en uke etter at en bil pløyde seg gjennom juleparaden».

«Byen Waukesha i Wisconsin vil avholde et minutts stillhet og lyse opp byen i blått på søndag som markering av at det er en uke siden en bil kjørte gjennom byens juleparade og drepte seks mennesker».

Inne i artikkelen er det bare én setning som nevner Brooks som den «mistenkte sjåføren».

Denne tweeten førte til en øyeblikkelig respons av hån og latter fra høyresiden. 

«Vil vi noen gang få vite hva slags motivasjon bilen hadde? Hva skrev bilen i sosiale medier? Hva slags bakgrunn hadde bilen?», skrev tidligere USA-diplomat Alberto Migues Fernandez sarkastisk.

«En Waukesha SUV er mistenkt for seks tilfeller av mord», het det i en overskrift i en artikkel i Babylon Bee, i en konservativ satirisk kronikk.

Her er tre Twittermeldinger»

«Dere gutter vet vel av biler på film ikke er virkelige, hva? Biler er ikke levende ting.»

«Var det en selvkjørende bil?»

«De vet hva de gjør. De bryr seg ikke. De er onde.»

Waukesha parade attack - Wikipedia
Waukesha er en amerikansk by som ligger i Waukesha County i Wisconsin. Den har 70 718 innbyggere og dekker et areal på 66,56 km². Wikipedia

Waukesha vil avholde et minutts stillhet i dag, til minne om at det er en uke siden en bil kjørte gjennom byens juleparade, drepte seks mennesker og såret snesevise av andre.

Myndighetene i Wisconsin etterforsker fortsatt drapene. Men både politikerne og medieoppslagene har allerede blitt beskyldt for å prøve å få fokus vekk fra Waukesha.

Wisconsin-senatorene Tammy Baldwin fra Demokratene og Ron Johnson fra Republikanerne kom med en felles uttalelse på lørdag, der de bønnfaller «grupper på utsiden» ikke å «utnytte tragedien» til politiske formål.

Ingen flere kommetarer ble nevnt.

Oversatt og bearbeidet av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/usa/541581-cnn-car-waukesha-christmas-parade/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi skal slå inn en stift:

Knuser hele veggen fordi vi bruker slegge.

Forrige innlegg

«Nei til EU» gir seg ikke:

Innsamling for å forsvare den norske Grunnloven etter dommen i Oslo Tingrett.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.