POSTED IN Media, Sensur

De store mediegigantene:

Kjemper for de rikeste sin sannhet. Derfor sensur.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget republiserer vi ikke minst fordi derimo.no opplever at stadig flere av våre innlegg ikke lenger lar seg fremme gjennom Facebook sitt annonsesystem. Det er ikke i samsvar med Facebook sine retningslinjer for annonsering. I et vanlig språk betyr det at Facebook ikke liker meningene våre og derfor ikke vil at de skal formidles gjennom deres system. Med et vanlig språk kalles dette sensur.

På Derimot.no merkes dette nå i økende grad og det forteller om et system under press som er i ferd med å miste kontrollen over hvilke meninger som skal være de rådende.

Enda mer gledelig er at vår oppslutning nå er sterkt økende. Det er stadig flere mennesker som opplever at bare en mening slipper til i de store mediene og derfor oppsøker alternative stemme som en motvekt.

Knut Lindtner (redaktør Derimot.no)

Jack Dorsey sensurerer også regjeringer.

Fra Voltaire Network.

I 2019 sensurerte Twitter kontoer i Iran, Saudi-Arabia, Russland, Bangladesh og Spania for å kunne blokkere formidling av «stats-støttete nyheter».

Jack Patrick Dorsey er en amerikansk teknologientreprenør og filantrop som er medgründer og administrerende direktør for Twitter, og grunnlegger og administrerende direktør for Square, et finansielt betalingsselskap. Wikipedia 

Twitter begynte også å blokkere institusjoners kontoer i 2019, i Venezuela for eksempel, der de blokkerte Sentralbanken, de væpnede styrker, pressekontoret til presidenten, og finansdepartementets konto.

Twitter har inngått en avtale med den britiske regjeringen for å bekjempe «løgner».

Snart etter var han med på presidentkampanjen i USA ved å fjerne alle poster som hadde med korrupsjonen som involverte Hunter Biden og hans far Joe ,(inkludert de som kom fra New York Post)

Etter stormingen av Capitol den 6. januar 2021, sensurerte han ikke bare 70 000 kontoer som tilhørte Donald Trump og han tilhengere, men også kontoen som Trump brukte som sittende president i De Forente Stater.

På samme måte har Twitter nylig sensurert kontoen til det venezuelanske parlamentet, de var nemlig ikke enige med den nylige valgresultatet. 

Sekretariatet til Twitters administrerende direktør Jack Dorsey påstår at alle de avgjørelsene ble gjort av hans underordnede, at han selv ikke var med på dem, og at han angrer på dem. 

Vi må også legge til at Mr. Dorsey ikke er tilgjengelig for kommentarer.

Truth Is Full Of Lies Icons PNG - Free PNG and Icons Downloads
Den offisielle sannheten består av tusenvis løgner under forstørrelsesglasset

Jack Dorsey er registrert i Det Republikanske Partiet, og han streber etter å bli borgermester i New York.

Han er allerede, indirekte, involvert i offentlig liv i California, men også rundt omrking i verden.

Han er styremedlem i Berggruen Institute, og gjennom denne kanalen, kjemper han for frihandel med Kina.

Han har adgang til de franske og tyske regjeringene, og har aktivt argumentert for den nylige avtalen mellom Den Europeiske Union og Kina.

Twitter – som Facebook – begynte med å sensurere personer som ble merket  som ekstremister, uten at det ble ansett som opprørende.

I dag er dette transnasjonale selskapet mektigere enn de mektigste regjeringer.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.voltairenet.org/article212016.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  24 januar 2021 16:03
  Svar
 • […] Den här artikeln Jack Dorsey censors governments too. publicerades ursprungligen på Voltairenet, och sedan på Derimot.no med titeln De stora mediegiganterna: Kämpar för de rikastes sanning. Därför censur. […]

  Svar
 • Folket reagerte ikke på at fiffen kjøpte opp pressen og har bare seg selv å takke.

  Svar
 • Spør dere selv,hvorfor advarer ikke etterretningstjenesten/organisasjone sitt eget folk om hva som foregår,hvorfor advares det ikke om ett pengesystem som er så gjeldstynget at det ramler overende hvilken dag som helst,Hvorfor advarer ikke etteretningstjenestene om banker som spiller på begge sider i en konflikt de selv har skapt ?.Hvorfor advarer ikke etterretningstjenestene om telecom og kraftindustri ?.Hvorfor er nyhetsmedia tyst om NGO og hjelpeorganisasjoners fremferd ?.Hvorfor blir varslere fengslet ?.
  Lista blir lang,men dere har kanskje forstått poenget,etterretningen jobber ikke for folket eller befolkningen,de jobber for 1 prosenten.Det har de alltid gjort.
  Vi fores med brød og sirkus i mengder så at jeg blir kvalm.
  Still dere de rette spørsmålene og begynn på nytt,ja altså dere som er oppriktige.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 januar 2022 11:05

  Kvifor trur folk at dei må ha Twitter og Fjasbok? Sjølvsagt sensurer slike selskap alt og alle dei mislikar.

  Kva med å droppa denslags totalt? Det går fint an å leva utan «smart» telefon. Folk har vore naive under digitaliseringsofsen. Styresmakter rår no over registrerings- og overvakingsmekanismar som gjer overvakinga i det gamle DDR til hjelpelause speidargutfakter.

  Erna Solberg har vist seg som ekte illiberalar i saka om vaksinepass. Like illiberal er ho når ho ivrar for det kontantlause samfunnet. Dersom ikkje folk står opp og insisterer på bruk av kontantar, har Solberg, it-gigantane og overvakingssamfunnet vunne. Men det hastar. Kontantar er snart utrydda. I Noreg er folk reddare for å verta oppfatta som umoderne, enn for total overvaking.

  Svar
  • Tvitter har jeg så vidt vært innom – sluttet fort med det. FB har jeg brukt noen år, og hatt mye moro og menge venner. Kuttet ut i 2016 og lever godt med det. Sagt det før; orker/orket ikke tanken på at Zukkergutten skulle styre livet mit. Hva Erna angår vil jeg ikke uttale meg, for da blir jeg «sensurert» av redaksjonen, ikke sikkert jeg slipper til flere ganger heller. Sånn er det med den saken. Bruker kontanter storet sett hele tiden og blir ofte sett rart på av butikkbetjeningen (har nok noe med å ikke ville la seg kontrollere. Jeg er en bohem: https://no.wikipedia.org/wiki/Bohem) Så er det det å si om alle produkter det står «smart» foran: smartTV, smartKjøleskap, smartTelefon, osv osv … smart meg her og smart meg der … Den eneste dette er smart for er de som vil overvåke oss! Og den «kampen» er de i ferd med å vinne. VÅKN OPP FOLKENS ….

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Realisme er et forstyrrende element, for noen

Gorbatsjov, den romantiske idealist

Forrige innlegg

EØS er hovedproblemet:

Markedet kan ikke løse problemet. Det kan bare politikerne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.