POSTED IN Imperialismen, USA

De rikeste av de rikeste:

Det er de som profiterer på den amerikanske imperialismen

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Eric Zuesse

NATO ekspanderer, og USA har nylig opprettet også nye militære allianser for å erobre Kina, slik som AUKUS, som er en begynnende versjon av NATO for Stillehavet og resten av Asia mot Kina, akkurat som den etablerte NATO er for Atlanterhavet og Europa mot Russland. I tillegg har USA og dets europeiske vasaller nylig trappet opp sin innsats for å opprette nye arenaer som Ukraina, men ikke på Russlands vestlige grense slik som Ukraina, disse er i stedet på Russlands sørlige grense. USAs strategi her er å erobre Georgia, Kasakhstan og Usbekistan, for å kunne presse Russland militært også på den sørlige grensen.

Strategien som truer landene er «fargerevolusjoner», slik som det så effektivt ble gjort i Ukraina i tiårene før det amerikanske kuppet i Ukraina i februar 2014, kuppet som faktisk startet krigen i Ukraina. Hvis strategien lykkes, vil nasjonene som blir erobret ta samme vei.

For eksempel sier det amerikanske utenriksdepartementets 5. februar 2020-studie «United States Strategy for Central Asia 2019-2025: Advancing Sovereignity and Economic Prosperity Overview», – at «Sentral-Asia er en geostrategisk region som er viktig for USAs nasjonale sikkerhetsinteresser». Selv om denne regionen faktisk er på motsatt side av verden for USA, og ikke er av noen «nasjonal sikkerhetsinteresse» for USA.

Disse områdene grenser i stedet til Russland – som er den egentlige grunnen til at det amerikanske imperiet nå fokuserer på den regionen: For å til slutt å bli i stand til å invadere over Russlands sørlige grenser og ikke bare fra Russlands vestlige grenser som de nylig utvidede territoriene til NATO.

Å ta Ukraina har vært veldig lønnsomt for amerikanske milliardærer. Salget til deres våpenprodusenter som Raytheon Corporation har steget kraftig. Selv salget til våpenproduserende firmaer i dets vasall-nasjoner øker sterkt – som alle produserer i henhold til standarden som NATO setter. Også USAs produsenter av flytende naturgass (LNG) har fått enorm fortjeneste fordi de amerikanske sanksjonene har fjernet konkurrenten med lavest pris på gass, Russland, som leverte den billige energien som gjorde det mulig for EU-nasjoner å ha høy levestandard.

På grunn av sanksjonene og at USA hadde sprengt de to Nord Stream-rørledningene som skulle forsyne Europa, og spesielt Tyskland med enda lavere priser på gass, signerte Tysklands regjering en 20-års kontrakt for å betale langt høyere priser til amerikanske milliardærer, for å få fraktet nedkjølt flytende «flytende naturgass» (LNG) over Atlanteren fra Louisiana i USA. En enorm kontrakt, som vil låse Tyskland i en økonomisk status med en uopprettelig krympende nasjonal økonomi, og vil bare forbli en tidligere gigant innen produksjon.

Disse fordelene til USA nyter bare de amerikanske internasjonale selskapene godt av – og megainvestorene som kontrollerer dem – men ikke den amerikanske befolkningen. Det den amerikanske befolkningen i stedet opplever, er at 53 % av statsbudsjettet går til USAs militære, og halvparten av disse 53 % (26 %), går til Pentagons våpenselgere og til den amerikanske regjeringens allierte eller vasaller.

Dette er i utgangspunktet en pengestrøm fra USAs befolkning til milliardærene og resten av USAs rikeste 1 prosent av den rikeste 1 prosenten.

Amerikansk «demokrati». Hva skulle uttrykket «fascistisk imperialisme» referere til, hvis ikke til dette?


Fra Kolozeg, publisert 17 juli 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: The Beneficiaries Of US Imperialism – Eric Zuesse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  20 juli 2023 11:48

  Glimrande artikkel. Teksten burde det vera av særleg interesse for Jens Stoltenberg. Han har forklart oss at interesses-sfærer ikkje finst. Det han meiner er sjølvsagt at interesses-sfærer berre er for USA.

  Dominance & projection of power, skriv USA. Vasallar i alle land …

  Tyskland «vil» kjøpa gass frå USA til blodpris i 20 år. Kven skriv under slike avtalar utan ein pistol mot tinningen?

  Svar
  • T. F. :
   » Jens Stoltenberg. Han har forklart oss at interesses-sfærer ikkje finst. Det han meiner er sjølvsagt at interesses-sfærer berre er for USA.»

   Og mest for ‘sitt folk’. ‘Dette uskyldige forfulgte folket. ‘
   – Eller eventuelt bakmennene som bruker denne religionen & denne gruppen til å etablere En verden, En Leder, – og en valuta. – Kontroll over rentene og verdenshandelen. Og dermed totalkontroll.
   – Og som flere ganger i historien har beskyldt andre grupper, blant annet NASJONAL-sosialister, til å ville ta en slik kontroll over verden. ;-)
   – Mens de sjøl satt med kontroll over det meste av verdens kolonier !
   – Og som nå sitter med det meste av kontrollen over w.w.- media.
   Smarte?
   Nei, psykopater.

   Svar
 • «Disse fordelene til USA nyter bare de amerikanske internasjonale selskapene godt av – og megainvestorene som kontrollerer dem – men ikke den amerikanske befolkningen. »

  Og ikke den norske.
  – Som burde bruke egne arbeidskrefter til f.eks. å bygge boliger , sykehjem, veier eller oppgradere egne vannkraftverk.
  Men vi har politikere. Som enten er :
  1. Styrt av overnasjonale krefter ( USA og/eller EU ), altså politiske trojanske hester.
  2.. Er idioter.
  3. Ikke ser forskjell på penge-økonomi & statsadiminstrasjon, – og reell velstand for Norges innbyggere og nasjon.

  ‘…Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  Svar
 • Northern Light.
  21 juli 2023 19:40

  USAs bevæpning av Taiwan er en vanvittig provokasjon mot Kina.

  Av John V. Walsh.
  Øya Taiwan har blitt forvandlet til en krutt-tønne ved å motta amerikanske våpen, som har presset det taiwanske folket inn i «katastrofens avgrunn». Dette er ordene fra det kinesiske forsvarsdepartementet som reaksjon på det nylige salget av amerikanske våpen for 440 millioner dollar til øya. Nå gir USA også, og ikke selger, våpen til Taiwan, takket være amerikanske skattebetalere.

  «Den første kjeden av øyer»-strategien til USA.
  Taiwan er bare én i rekken av øyer langs den kinesiske kysten, ofte kalt «The First Island Chain», som nå er full av avanserte amerikanske våpen. Dette kom med av titusenvis av amerikansk militærpersonell og kamptropper. «First Island Chain» strekker seg fra Japan i nord sørover gjennom Japans Ryukyu-øyer som inkluderer Okinawa, til Taiwan og videre til de nordlige Filippinene. USAs allierte, Sør-Korea, med 500 000 soldater og 3 millioner reservister er en kraftig forsterkning til dette. I amerikansk militær doktrine er First Island Chain en base for å «vise makt», og begrense tilgangen til havområdene rundt øyene for Kina.

  Taiwan er i sentrum av disse øyene og regnes som fokuspunktet i strategien The First Island Chain. Da hauken, utenriksminister John Foster Dulles pønsket ut strategien i 1951, kalte han Taiwan for USAs «hangarskip som ikke kan senkes».

  Hvordan ville USA reagert i en lignende situasjon? Cuba er omtrent samme avstand fra USA som bredden av Taiwanstredet som skiller Taiwan fra fastlandet. Tenk på den nylige amerikanske reaksjonen på rykter om at Kina opprettet en lyttepost på Cuba. Hva ville reaksjonen vært hvis Kina bevæpnet Cuba til tennene eller sendte hundrevis av soldater dit slik USA har gjort til Taiwan?

  Løsrivelses-bevegelsen i Taiwan.
  I følge One China Policy, den offisielle politikken til USA, er Taiwan en del av Kina. FN inntok samme posisjon i 1971 med vedtak av resolusjon 2758, også kjent som resolusjonen om innrømmelsen av Peking, som anerkjente Folkerepublikken Kina (PRC) som den legitime regjeringen i hele Kina og dens eneste representant i FN.

  I løpet av de siste tiårene har det utviklet seg en løsrivelsesbevegelse på øya Taiwan, representert av DPP (Democratic Progressive Party). For tiden er Tsai Ing-wen fra DPP president. Men i lokalvalget i 2022 tapte DPP for KMT (Kuomintang) som er vennligsinnet mot fastlandet, og ønsker å bevare status quo eller «strategisk tvetydighet», som det kalles. Tsai bygde DPPs 2022-kampanje på fiendtlighet mot Beijing. Meningsmålinger i 2022 viste at et overveldende flertall av taiwaneserne nå ønsker å bevare status quo.

  Den uttalte politikken til Folkerepublikken Kina er å søke fredelig gjenforening med Taiwan. Bare hvis løsrivelsesbevegelsen formelt erklærer uavhengighet, truer Beijing med å bruke makt. Det er klart at taiwaneserne ikke ønsker å finne seg selv i posisjonen som ukrainere, som kanonfôr i en amerikansk proxy-krig.

  Det er vanskelig å unngå konklusjonen om at USA prøver å starte en proxy-krig som vil oppsluke Øst-Asia, og skade ikke bare Kina, men andre amerikanske økonomiske konkurrenter som Japan og Sør-Korea. USA vill komme vinnende ut. Det er den ny-konservative Wolfowitz-doktrinen satt i spill. Men i kjernefysisk tidsalder er slike strategier total galskap.

  Hvis noen taiwanere håper at USA vil hjelpe dem, bør de tenke nøye over tragedien i Ukraina. Et sted mellom 150 000 og 200 000 ukrainske soldater har mistet livet så langt, og flere millioner har blitt til flyktninger. En lignende amerikansk proxy-krig i Taiwan kan lett bli en fullskala konflikt mellom verdens to største økonomier, og utløse en global depresjon og kanskje en kjernefysisk krig. Og USAs president Joe Biden har forpliktet seg til å sende tropper for å kjempe mot Folkets Frigjøringshær dersom fiendtligheter bryter ut. Så situasjonen er enda mer farlig enn den i Ukraina!

  La oss få troppene, ubåtene, bombeflyene, rakettene og krigsskipene ut av Øst-Asia før de snubler inn i en konflikt eller blir brukt i en falsk flagg-operasjon. Vi bør huske på Tonkinbukta-hendelsen, en falsk rapport om et vietnamesisk angrep på et amerikansk skip. Til slutt mistet millioner livet i Sørøst-Asia i den brutale, forferdelige krigen. Selv det vil se ut som skolegårdskrangling sammenlignet med en krig mellom USA og Kina.

  Fra Global Research, publisert 21 juli 2023.
  Walsh var professor i psykologi, og skriver nå for Antiwar com og Consortium News blant andre.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Arming Taiwan Is an Insane Provocation.

  Svar
  • » en falsk rapport om et vietnamesisk angrep på et amerikansk skip. Til slutt mistet millioner livet i Sørøst-Asia i den brutale, forferdelige krigen. Selv det vil se ut som skolegårdskrangling sammenlignet med en krig mellom USA og Kina.»

   Vi kan regne med at gærningene bruker ALLE midler for å beholde sin kontroll over verdensvalutaen, rentene og verdenshandelen. Og for å knuse sine konkurrenter. Også denne gang.
   Nasjonalisme / nasjonal sjølråderett er farlig . For hvem? ;-)
   1. verdenskrig . 2 . verdenskrig. En ufattelig galskap & myrderier.
   Basert på løgner, som nå foran denne tredje.
   Verdens befolkning har tydligvis ikke lært, og stoler på sine politikere og/i deres penge- økonomiske system. Og har ikke identifisert gærningenes inpodete kultur og penge- økonomi ; for en slik analyse er ‘ antisemittisme’. ;-)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nettavisen/Stavrum ivrer for velstående kapitalister og spekulanter

Boligpolitikkens mål: Superfortjeneste for de få.

Forrige innlegg

Slik kunne det ha gått til…

En ny, revidert skapelsesberetning

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.