POSTED IN Virkelighetsforståelse

De snakker aldri om fred og nedrustning.

Biden appellerer om mere penger til fortsatt krig.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nylig har Biden hatt telefonsamtaler med dine europeiske allierte om at de må bruke mer penger på våpen til krigen i Ukraina. Biden snakker aldri om fred, bare krig. Samtidig understreket president Putin på møtet i Valdai diskusjonsforum betydningen av en fredelig verden.

Det er mer enn påfallende at den av verdens politikere som av våre medier er definert som den onde snakker slik «den gode» (Biden) skulle gjort. Det er noe her som ikke rimer i det hele tatt og det skulle egentlig vært unødvendig å påpeke det, men dette er et faktum. Vi får ikke en fredelig verden før våre ledere tør ta ordet «fred» i munnen.

I vesten er det ingen som gjør det, mens Putin gjør det.

Knut Lindtner
Redaktør

På frukten skal treet kjennes…. Biden vil ha mer krig, Putin etterlyser en fredelig verden.

Det ødeleggende krigshissende hegemoniet til eliten hos de vestlige imperialistene styrer en verden som ikke lenger er holdbar eller uutholdelig.

Fra Strategic Culture Foundation.

Denne uken kom USAs president Joe Biden med desperate appeller om mer penger til å fortsette den nytteløse og avskyelige krigen i Ukraina. Som en kontrast holdt Russlands president Putin en tale der han ønsker seg enn verden basert på likhet og fred. Sammenligner vi innholdet i disse to ønskene er det lærerikt. 

Bidens kan minne om manuskriptene til ideologiske stereotyper og om en fiendtlighet som i økende grad kan høres ut som regelrett tull. Putin, derimot, kom med en en intellektuell og lidenskapelig oversikt over verdens historie til en forsamling av internasjonale forskere og seriøse tenkere. Han summerte opp talen sin med en oppriktig appell om fred og ønske om alt godt for menneskeheten.

Vi kan ikke anta at  Biden eller noen andre  vestlige såkalte ledere nå har den intellektuelle kapasiteten eller moral nok til å komme med en lignende tale for å fremme fred og framgang for verden. Om vi ser bort fra oppfatninger og fordommer skapt av vestlige medier må det være klart for enhver objektiv person at de amerikanske lederne kan sammenlignes med en krigshissende dinosaur.

Mens den russiske lederen framstår som  en statsmann som i prinsippet er framtidsrettet. Biden, nå en skrøpelige åttiåring og tidligere selvopptatt politiker, står for en fortid der konflikter og vold har vært altfor vanlig. Dette er en verden der eliten styrer og systematisk utnytter andre.

I fem århundrer har europeisk kolonialisme og i det siste vestlig nykolonialisme dominert, forvrengt og demonisert internasjonale forhold. Naturligvis har denne groteske virkeligheten blitt tilslørt av konstant hjernevasking ved hjelp av  vestlige medier. De har brukt en orwelsk forskjønnelse av «demokrati», «menneskerettigheter» og «lov og orden».

Samtidig gikk de elitistiske vestlige maktene amok med sine ulovlige kriger, plyndring av ressurser og finansiell plyndring. Kyniske vestlige imperialister og deres medie-propaganda kalte disse prinsippene for demokrati. Og FN-charteret gjorde i prinsippet åpenlyst narr av den etikken de egentlig skulle stå for.

USA og deres CIA-byrå, og NATO med sine stedfortrederkriger, har vært verdens største terrorist-organisasjon siden Nazi-Tyskland. 

Joe Biden står nå overfor et dysfunksjonelt kaos i det amerikanske politiske systemet. Han har intet å tilby sin nasjon, heller ikke USAs allierte, heller ikke til verden – bortsett fra mer krig.

USAs kollapsende globale makt henviser, som alltid, til at deres mislykkede prosjekter skyldes internasjonale konflikter, spesielt deres proxy-krig mot Russland i Ukraina.. Men også konflikten med Kina, etter talløse fabrikkerte påstander. 

Biden bønnfaller både demokrater og republikanere å slutte å krangle og slåss innbyrdes – ikke til fordel for det amerikanske folket – men for å få dem til å gi flere milliarder dollar til det nynazistiske regimet i Kiev. Han vil heller støtte den amerikansk/NATOs imperialistiske krig mot Russland. 

De etablerte amerikanske og europeiske politikerne greier ikke å tenke seg noe annet enn en verden basert på nådeløse konflikter og kriger. Derfor har vi i de siste århundrene ikke sett annet enn de endeløse imperialistiske krigene og utnytting av den delen av verden som i minoritet. 

Krig, fattigdom, sult, sykdommer, død og kronisk underutvikling er den avskyelige manifestasjonen som de vestlige kapitalistene står for. Det såkalte kollektive Vesten må hele tiden sørge for splid og konflikter i verden til fordel for deres eget ønske om hegemoni. 

Det var det den kalde krigen fra 1945 til 1990 handlet om. Og var grunnen til at de vestlige maktene ikke kunne gå med på å noe slags fred da den kalde krigen liksom skulle være over for tre tiår siden, da Sovjetunionen gikk i oppløsning i 1991. I dag er den kalde krigen verre enn den noen gang har vært. Den tok aldri slutt fordi de underliggende vestlige svakhetene aldri gikk over.

De vestlige imperialistiske nasjonene – i første rekke De Forente Stater – er blitt tvunget av sin egen hegemoniske økonomi og politikk å fortsette å utbre seg. Det skjedde med hjelp av NATOs militære makt, og talløse påskudd om sikkerhet. Og absurd nok som «krigen mot terror» og «nasjonsbygging».

Nedslaktingen i Ukraina er kulminasjonen på denne historisk ødeleggende prosessen. Samarbeidet mellom de vestlige såkalte «demokratiene» og det nynazistiske  regimet i Kiev er det ultimate resultatet av den fascismen som ligger den vestlige imperialismens hjerte nærmest, selv om de prøver å late som de er liberale. 

Den pågående konflikten i Ukraina er et historisk nemesis for de vestlige imperialistiske nasjonene. Den andre verdenskrig var kun et lite komma, som endte i den kalde krigen. Nå som den har blusset opp igjen kan verden oppleve det igjen. President Putin presenterte et håpefullt syn på verden denne uken i talen han holdt for Valdai Discussion Club i Sochi. Han ønsker seg «harmonisk sameksistens» og fred, basert på prinsipper om likhet og rettferdighet mellom nasjonene.

Putin minnet om den  fundamentale visjonen da FN ble grunnlagt i 1945 etter den forferdelige andre verdenskrigen. 

«Ukrainakrigen er ikke noen territorial konflikt», sa Putin. «Dette handler om noe mye bredere og mer fundamentalt. Det handler om prinsipper som ligger bakom en ny internasjonal orden».

Biden og hans vestlige vasaller, og deres løgnaktige medier gjentar igjen og igjen den grunnløse løgnen at Russlands invasjon i Ukraina var «uprovosert aggresjon». Denne fortellingen er en frekk fornektelse av det som skjedde i Kiev i 2014, med historien om det CIA-støttede kuppet og den påfølgende NATO-bevæpningen av det nynazisitske regimet – de som har drept etniske russere i Ukraina i ni år. 

Kiev-regimet – ledet av den nazihilsende jødiske marionett-presidenten – har begått grusomheter for å provosere Russland. Og de har fått god støtte i Vestens propagandistiske medier. Bucha-massakren i mars 2022, rakettangrepet mot Kramatorsk i april 2022, Polen i november 2022 og Konstantinovka forrige måned (er eksempler på dette).

Denne uken så vi en massakre  i landsbyen Hroza i Kharkiv-regionen.  Russland fikk øyeblikkelig skylden. Men den har kjennetegnet til flere andre falske-flagg-provokasjoner fra Kiev. Det er den slags skitne og fiendtlige regime som symboliserer den USA-ledede  krigsmaskinen til NATO.

Putin la ut visjonen  om en fredelig internasjonal orden som kan oppnås ved å avvise «kunstige geopolitiske enheter» og «blokker» i stil med den kalde krigen som skal «tvinges på verden». 

«Varig fred er bare mulig når alle føler seg trygge, når de skjønner at deres meninger blir respektert, og at det er en balanse verden der ingen med ensidige styrker kan tvinge andre til å leve eller oppføre seg slik et hegemoni er fornøyd med, selv om det står i kontrast til landenes suverenitet, deres ekte interesser eller skikkene til et folk eller til et land», sa den russiske presidenten.

Biden og hans vestlige allierte er talsmenn for en utdøende kunstig verden. Som en kontrast  taler den russiske president Vladimir Putin med visdom og der han fremhever verden slik den bør være.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Daniel Mingook Kim

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  11 oktober 2023 9:30

  Fylkesordføraren i Finnmark vil invitera Zelenski til 80-års-markeringa for frigjeringa i 2024, i staden for Russland.

  Slik skal unge og ubefesta lærast opp til at det eigentleg var Ukraina som frigjorde Finnmark, ikkje Sovjet.

  Dersom fylkestinget og folket i Finnmark går med på dette, driv dei historisk fusk i stor skala,

  Eg vonar folket i Finnmark tek affære, syner folkeskikk og møter opp på markeringa med mengder av russiske og norske flagg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  11 oktober 2023 18:03

  Pål Steigan har rett: Det er ikkje viktig for USA om det vert tap eller siger i krig. Det viktige er at det alltid må vera krig. Skulle det bryta ut fred, er det konkurs for våpenindustrien i USA.

  USA truar no med å leia oppbyggjinga av eit flyvåpen for Kiev-styret. F-16 mot Russland skal vera i sving frå våren 2025. Kor mange ukrainske krigarar vil det vera att då?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kortnyheter fra hele verden:

Armenia bryter med Russland, krise i rekrutteringen til US Army osv.

Forrige innlegg

EU parlamentsmedlem kaller nyhetsbyråer og hovedstrømpresse for terroristorganisasjoner

Mislav Kolakušić, representant for Kroatia, sier CNN, Reuters, Associated Press, Deutsche Welle og andre sprer enorm mengde falske nyheter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.