POSTED IN Helse, Norge, Norsk politikk

De sier det ikke, men…

Regjeringa vil snikinnføre vaksinepass – det må stanses.

17 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Pål Steigan

Det har ikke kommet noe offisielt vedtak fra regjeringa om å innføre vaksinepass, og de har heller ikke lagt det fram for Stortinget. Like fullt går det fram av de nye «tiltakene» fra Solberg-regimet at vaksinepass er på trappene. Det heter følgende langt nede i teksten:

 • Det kan være opptil 500 personer på private arrangementer.
 • Krav til kohorter på inntil 500 beholdes på arrangementer med koronasertifikat.
 • Oppheve krav til bordservering av alkohol på arrangementer. Det kreves i stedet sitteplasser til alle dersom det skal serveres alkohol på arrangementer med skjenkebevilling, men ikke på arrangementer som benytter koronasertifikat.
 • Oppheve avstandskrav på arrangementer med koronasertifikat.

Dette betyr at «koronasertifikat» eller vaksinapass er på vei til å bli innført i Norge, og det etter at regjeringa fikk voldsom motstand på forsommeren.
____________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Steigan.no
____________________________________________________________________________________

– Vaksinepass er en dårlig idé

Et utvidet vaksinepass for covid-19 som åpner for innenlands bruk vil i praksis være en gjeninnføring av passersedler. Det er en type dokument vi knytter til autoritære regimer.

Dette skriver seks ledende akademikere i en kronikk i Dagbladet 7. mars. De seks er:

Kristin Bergtora Sandvik, professor, Det juridiske fakultet, UiO. Michael Bretthauer, professor ved Klinisk Effektforskning, UiO. Anna Nylund, professor, Det juridiske fakultet, UiT Norges Arktiske Universitetet. Einar Øverenget, professor i filosofi, Høgskolen i Innlandet. Magnus Løberg, førsteamanuensis, Klinisk Effektforskning, UiO. Ørjan Olsvik, professor, Institutt for medisinsk biologi, Norges Arktiske Universitetet.

Vaksinepass utfordrer vårt syn på mennesket

KrF-politikerne Tor Eirik Dahle Halvorsen, Truls Olufsen-Mehus, Marianne Brattgjerd, Simon Friis Larsen og Jarle Jacobsen skrev i en kronikk:

Vi er flere KrF-politikere som mener det er etisk problematisk at et vaksinepass eller koronasertifikat skal bli brukt som substitutt for gjenåpning av samfunnet. Vi er bekymret over utviklingen som vi nå ser i demokratiet vårt. Fordi et åpent demokrati har aldri før krevd en fremvisning av personlige helseopplysninger av befolkningen for at de kan leve helt vanlige liv. Etter 14 harde måneder med frykt og nedstenging kan vaksinepass kanskje høres ut som en forlokkende og lettvint løsning, men kan faktisk føre til alvorlige og uønskede konsekvenser.

Vaksinepass: – Løsning på et problem vi ikke har

– Vaksinepass er en løsning på et problem vi ikke har, og som vil skape problemer vi ikke ønsker. Dette skriver filosofiprofessor Einar Øverenget i en kronikk i avisa Dagbladet. 


Om man innfører et vaksinepass som også vil kunne forstås som et vaksinepress, så risikerer man å undergrave den tilliten som gir stor norsk vaksinevilje.

Et vaksinepass er på mange måter en løsning på et problem som ikke finnes, men som vil kunne skape problemer vi ikke har – og definitivt ikke ønsker.

Innfører segregering i Norge – det må stanses

Vaksinepasset innfører for første gang i fredstid segregering av samfunnet mellom de «verdige» og de «uverdige». Dette vil være skjebnesvanger, og det må stanses. NÅ!

Forsidebilde: Mat Napo

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

17 kommentarer. Leave new

 • Freeeeedoooom
  29 juli 2021 9:58

  Vaksinepass ER allerede innført i Norge. På flyplassen så ydmykes alle de «uvaksinerte» ved å måtte stå i lange køer for å få stappet pinner opp i hjernebarken. Her fra Avinor sine sider: https://avinor.no/informasjon-i-forbindelse-med-koronaviruset/

  «Må jeg teste meg på flyplassen ved ankomst?
  Fullvaksinerte eller de som har gjennomgått koronasykdom i løpet av de siste seks månedene, og som kan dokumentere dette gjennom et verifiserbart koronasertifikat som er koblet til EUs løsning, slipper å ta koronatest ved ankomst. Alle andre må testes på den flyplassen de ankommer fra utlandet. Helsemyndighetene har etablert testsentre på Oslo lufthavn, Bergen lufthavn, Trondheim lufthavn, Stavanger lufthavn, Bodø lufthavn og Ålesund lufthavn for passasjerer som ankommer Norge fra utlandet. Følg skilting ved ankomst for Covid-19 test.»

  Her vil jeg oppfordre alle de som er i stand til å gjøre følgende. NEKT å stå i disse køene, NEKT å la deg teste, NEKT å la deg føre til en korona-interneringsleir. Prøver de å gi deg en bot så NEKT å vedta denne, si at da får de heller anmelde deg. Ta saken til retten om nødvendig. Husk: myndighetene har IKKE verken del lovlige eller moralske i orden her og det vet de, ingen som har nektet å vedta bøter på flyplassen har så langt måtte møte i retten så vidt jeg vet.

  Svar
  • Helt feil. Det lovmessige er på plass. Dette er ikke hverken grunnlovsstridig eller mot menneskerettighetene. Bruken av koronasertifikat ved innreise er vanlig i hele verden, ikke bare i Norge. Og at du ikke blir bøtelagt er også feil. Det er mange eksempler på det, f.eks her fra mai i år: https://www.nettavisen.no/nyheter/nektet-a-dra-pa-karantenehotell-botelagt/s/12-95-3424133386

   Du må gjerne nekte, men det er da belagt med straffeansvar. Om du mener at det ikke er slik får stå for din regning. Loven finnes, signert av et samlet Storting. Så lenge det er gjort med 66% flertall kan Stortinget vedta lover som midlertidig går på tvers av Grunnloven. Helt lovlig, helt innenfor.

   Svar
   • Det har de sikkert – jeg kjenner ikke til det. Men hvor akkurat er dette brutt mener du? Du er grundig og inngående informert og du tar et fritt valg omkring vaksine.

    Denne deklarasjonen sier bare at du skal være informert om bivirkninger etc før vaksine. Og det er vi vel nokså grundig opplyst om gjennom aviser, tv, magasiner etc. Det er vel få land som gir så klar informasjon.

    Dette har INGENTING å gjøre med vaksinepass. Som forresten har eksistert i minst 70-80 år – flere av oss husker fortsatt dokumentet man måtte ha på 70-tallet for å reise til visse deler av verden. Uten dette fikk vi ikke visum. Vaksine mot gulfeber er fortsatt påkrevet før visum til f.eks Sentralafrika – dvs du må fremvise et vaksinepass. Da er du vel mot dette også antar jeg?

   • Freeeeedoooom
    29 juli 2021 15:18

    Det lovmessige er IKKE på plass. Om du vil vite på hva områder grunnloven har blitt brutt på det siste året, for eksempel så kan du jo lese denne artikkelen: https://steigan.no/2021/06/myndighetenes-handtering-av-koronapandemien/

    Bruk av koronasertifikat har IKKE vært vanlig, aldri før har man måtte fremvise noe slikt. Aldri før så har man hatt en situasjon der de som har tatt disse sprøytene slipper å få en pinne opp i hjernebarken, og hvor de som ikke har tatt sprøytene på flyplassen må gjennomgå en ydmykende behandling med lange køer for å testes.
    Hele smittevern-diktaturet bygger på feil grunnlag, det var grunnlovsstridig hele nedstengingen som ble igangsatt, PCR-test regimet har ingen annen hensikt en nå blåse opp tallene da en PCR-test IKKE er et diagnoseverktøy. Sprøytene stopper deg IKKE fra å bli syk, og antall dødsfall og bivirkninger overgår nå alt annet i historien hva medisin og vaksiner angår.

    Pandemrix ble i 2013 av Preben Aavitsland kalt for den største medisinske katastrofen i moderne tid. Kilde: NRK. Dette er den SAMME Aavitsland som nå står på TV og lovpriser disse nye «vaksinene».

    Med Pandemrix tok det ca 10 måneder før de første meldingene om alvorlige bivirkninger begynte å komme inn. Om Pandemrix hva var en katastrofe, hva vil man da kalle disse nye mRNA-sprøytene? Jeg er redd for at vi har bare sett begynnelsen hva bivirkninger angår, og dette vil gå ned i historiebøkene som den største svindelen, skandalen og forbrytelse mot menneskeheten noensinne.

    For orden skyld: Det er ikke mangel på de som har GODTATT bøtene, men så vidt jeg vet så har ingen som har nektet å vedta bøtene blitt trukket for retten.

   • Det er bare trist å konstatere hvor enfoldige mine norsk etniske landsmenn er. Jeg spør fremmede: er du fullvaksinert? Svar: Ja. Med et tilfreds smil. At vi ikke bruker retten til å streike er underlig, mildt sagt. Det er ingen stor deal å gå i fengsel i Norge. Ravneberget utenfor Sarpsborg er et kvinnefengsel. Der satt jeg for en del år siden fordi jeg nektet å betale en bot på 5 tusen kroner. Jeg hadde sneket på trikken i Oslo. Og satt i det hyggelige fengslet i 5 dager. Jeg innrømmer at jeg ikke protesterte på fengslingen. Jeg hadde som utdannet journalist gjort meg opp en mening om norske fengsler som jeg mente jeg fikk konstatere om stemte.

 • Du verden, dødsstraff! Hvor finner du det i Norges lover eller internasjonale lover? Eller er det bare at du som drømmer om at dette burde finnes? Dødsstraff i Norge ble opphevet i 1979 og formelt fjernet fra militær straffelov i 2002.

  Og hvor i Norges Lover står det at vaksinepass er forbudt? Stortinget vedtar og gir lover, og med 66 % flertall kan de endre grunnloven permanent eller innføre midlertidig forskrift som går på tvers av Grunnloven.

  Så ingen har brutt Grunnloven eller andre lover her. Et samlet Storting – som du har vært med på å velge – har vedtatt en forskrift, som er fremlagt for Kongen i Statsråd. Da er det lovlig.

  Vær gjerne uenig i vaksinepass, jeg var selv skeptisk inntil nok personer var vaksinert. Men ulovlig er det ikke. Og ingen tvinger deg til å bli vaksinert. Men du må likevel akseptere at dine valg kan får konsekvenser. Hvis du kjører i fylla mister du førerkortet. Hvis du stjeler noe fra en butikk havner du i fengsel. Hvis du ikke lar deg vaksinere kan du måtte teste deg eller muligens miste et privilegium eller to. Slik er det i alle samfunn. Valg gir konsekvenser.

  Svar
  • Du høres ut som en nyttig idiot for å innføre fascismen og den totalitære politistat. Ingen kan tvinge på en person en vaksine som er eksperimentell med nødgodkjenning. Ingen vet fremtidig konsekvenser av mRNA vaksiner. At man skal lure folk til å ta en eksperimentell vaksine med vaksinepass som gulrot er brudd på Nürnber-konvensjonen.

   Svar
   • Og ingen tvinger deg heller. Det er foreløpig ingen bruk av vaksinepass i Norge. Om det kommer vet vi ikke, det eneste er ved innreise fra utlandet for å se om du skal testes eller ikke. Ikke vaksinert? OK, da lar du deg teste og ferdig. Hva er det å krangle på her?

    Nürnberg-konvensjonen er IKKE en lov, og brudd på denne er således ikke belagt med straff. Det er kun et sett med regler som BØR (understreker bør) følges i kliniske medisinske studier. Ikke noe mer.

    Nyttig idiot? Vel, vet du hva? 96 % av norske befolkning er enig med meg. Folk klager, ja, men ikek fordi de blir påtvunget vaksine. De klager fordi de må vente. Ca 4-5 % skal ikke vaksinere seg. Så kall meg gjerne idiot, men jeg er flertallet.

   • Du bekrefter utsagnet mitt og påstår at 96% er enig med deg noe som er feil. Skal ikke lenger tilbake enn 14 mai hvor det var stor motstand mot innføring av vaksinepass.
    At folk tar vaksinen eller avstår har ingenting med «passeringseddel» å gjøre. Helseminister Høie påstår at vaksinerte er beskyttet, så da trenger ikke de bekymre seg for uvaksinerte.
    https://derimot.no/rekordmange-horingsvar-stor-motstand-mot-vaksinepass/

   • Jeg mistet ett frilansoppdrag pga At jeg ikke godtar vaksinepass i dag. TV produksjon..

  • Storting/regjeringer ønsker massene som lydige tilskuere, ikke tenkende deltagere. Og dette kaller de et demokratisk samfunn.

   Svar
  • Og hvor kommer dødsstraffen inn? Ikke i det du siterer. Vis meg hvor i dette det står noe om dødsstraff…

   Svar
 • De har da makten med seg og om man nekter å la seg teste er det vel fritt fram for dem å nekte adgang til flyreisen, og billett refunderes antagligvis ikke.

  Gustav er sleip når han prøver å vise at vaksinepass er rimelig ved å henvise til at to andre lover er greie.

  Svar
  • Rob Nordmann
   31 juli 2021 20:00

   Gustav er bare en av de alt for mange nyttige idiotene, som lar seg lede og bruke av hva makter og myndigheter sier han skal tenke, si og gjøre.
   Slike hører dessverre til flertallet ikke bare i Norge, men hele verden.

   Svar
 • Spørsmålet, fra vår befolkning, mot overgripende politikere, burde være. :
  Hvorfor ble det ikke innført vaksinepass, munnbind og sosial distanse i 2017/18 da antall døde var over dobbelt så mange som i 2020/21?
  Og hvorfor er plutselig «smittede», uten symptomer, blitt synonymt med syke?
  Og hvorfor et unisont media ikke tar tak i dette.
  DET er det skumle med denne «pandemien».

  Svar
  • Rob Nordmann
   31 juli 2021 20:07

   Fordi verdens største og styggeste svindel gjennomføres akkurat nå, og «elitens» nyttige idioter gjør bare det de får beskjed om å gjøre, uten så mye som å tenke en eneste motstridende tanke.
   Dessverre er det ett fåtall som ser det eller i det hele tatt vil se det, flertallet lar seg lede av disse svært onde kreftene, som utgir seg for å være «lysets engler» som bare vil dem vel og godt. Lengre bort fra sannheten kan man i grunn ikke komme.
   Duck duck «the Georiga guidestones» og les hva som står på dem og hvordan disse steinene blir strengt overvåket for å hindre att noen gjør hærverk eller slikt på dem.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De forteller oss bare det de vil vi skal vite.

Hvorfor er mediene så tause om Jemenkrigen, vår største humanitære katastrofe?

Forrige innlegg

Hvem påvirker hvem?

Pågående amerikansk påvirkning av Stortingsvalget.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.