POSTED IN Endring av politikken, Ukraina

De prøver nå med alle midler å trekke USA/Nato direkte inn i krigen:

Ukrainas militære situasjon er desperat.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina taper krigen og regjeringen i landet forsøker med stadig flere desperate midler å trekke USA og Nato inn i konflikten. Det vil i så fall øke muligheten for en ukontrollert oppskalering av konflikten slik at den kunne ende i en en kjernefysisk konfrontasjon.

At vår regjering vil fortsette å sende våpen og penger inn i landet og bidra med krigs-opptreningen av ukrainere forteller om en fullstendig ansvarsløs holdning til det som skjer. Krigen dreier seg ikke om frihet og demokrati slik det påståes, men om USAs forsøk på å holde på sin globale makt gjennom et regimeskifte i Russland. Det er et politisk «judo-grep» USA forsøker seg på som kan gi det motsatte resultatet: regimeskifte i USA, UK og i en rekke Nato-land.

Russland kan bare sitte og vente på at vesten ødelegger seg selv og sin egen økonomi på Ukraina-krigen. Og utviklingen øker naturligvis desperasjonen i vest og ikke minst i Ukraina sjøl.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina prøver å trekke USA inn i krigen – sier ex-CIA offiser.

Droneangrepene mot russiske flyplasser passer inn i Kievs oppførsel, påstår Philip Giraldi.

Tidligere CIA-offiser Philip Giraldi

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky prøver nå å få USA og NATO direkte involvert i konflikten sier tidligere CIA-offiser Philip Giraldi. Han viser til mandagens droneangrep mot to flyplasser inne i Russland som eksempel på denne taktikken.

«Dette er etter min mening et klart eksempel fra Zelenskys side å utvide krigen», fortalte Giraldi til dommer Andrew Napolitano i podkasten «Judging Freedom» etter episodene på mandag kveld.

«Han prøvde å gjøre det med missiler som var feilsendt, slik det hendte i Polen, der missilet drepte to mennesker. Han har til og med prøvd å framprovosere dette og sagt at NATO nå må komme inn i krigen. 

Vi må tro at dette er nok et forsøk på å utvide krigen mot Russland ved å si at dette kanskje utgjør en fare for Polen og for troppene som står i Polen. 

Dette er hans siste innspill i konflikten».

Missilet som traff landsbyen Przewodów forrige måned ble raskt identifisert som ukrainsk. Men Zelensky fortsatte i flere dager å insistere på at det kom fra Russland, helt til Warszawa og Washington frustrerte nektet for det.

Napolitano peker på at USA i øyeblikket har rundt 40 000 soldater i Polen. Deres tilstedeværelse kan skape «høy sannsynlighet for uhell» og misforståelser, sa Giraldi. Han mener at russerne er fullstendig klar over dette om de skulle komme til å krysse grensen.

Moskva beskylder Ukraina for å bedrive atom-terrorisme. På mandag morgen forsøkte to droner å slå til mot Dyagilevo-flyplassen i Ryazan-regionen og Engels-flyplassen i Saratov-regionen, mer enn 500 km fra nærmeste ukrainsk-kontrollerte område. Tre russiske service-menn ble drept og mange flere skadet. Men angrepet førte ikke til noen forstyrrelse på de strategiske flyangrepene mot Ukraina senere den dagen. 

Dette melder det russiske forsvarsdepartementet.

«Hensikten med dette er nok en gang politisk», fortalte Giraldi til Napolitano om angrepet. 

«Ukrainerne vil øke presset slik at Russland vil gjøre noe idiotisk og provoserende tilbake. Iallfall er det det Zelensky og hans rådgivere, og kanskje også noen amerikanere,  håper på.  De håper også at dette vil provosere fram en reaksjon fra USA og NATO – slik Zelensky gjerne vil se. 

Jeg er overbevist om at dette er dette han er ute etter».

Det store spørsmålet, legger Giralldi til, er om USAs militære og Det Hvite Hus visste om disse angrepene på forhånd. «Og om de godkjente dem».

USA insisterer stadig på at  de ikke er del av konflikten i Ukraina. Men president Joe Biden har sagt at han vil støtte Kiev med våpen og penger «så lenge det behøves» for å kunne slå Russland på slagmarken.

Forsidebilde: Elia Pellegrini

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky prøver nå å få USA og NATO direkte involvert i konflikten sier tidligere CIA-offiser Philip Giraldi. Han viser til mandagens droneangrep mot to flyplasser inne i Russland som eksempel på denne taktikken »

  Bortsett fra at dette ikke er en Ukraina-Russland krig. (Ukraina er et bruksobjekt. )
  Men et forsøk , fra bakmennene, på å ødelegge Russland ( og Kina) og Tyskland som konkurrerende industri-nasjoner.
  – Og for å beholde dollar som verdensvaluta.

  Ikke noe nytt under solen .

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  10 desember 2022 10:22

  Jeg trodde USA/NATO var involvert i denne krigen siden før kuppet i 2014 som skjedde etter at USA hadde investert 5 milliarder US$ i regimeskifte. Tiden fra 2014 til Russland invaderte i februar 2022 ble brukt effektivt til styrkeoppbygging i Ukraina opp til NATO standard.

  Senere har USA/NATO nektet Zelensky å slutte fred, har støttet Ukraina med våpen, ammunisjon, folk på bakken, etterretning osv. I dag er dette en krig mellom USA og Russland på bakken i Ukraina – og for å bruke en uttrykk fra kinoen: det ser ut til å være den perfekte krig.

  Trist å tenke på at denne krigen ikke ville startet dersom USA/NATO hadde vett til å holde Ukraina nøytralt slik som var lovet gjentatte ganger fra 1989 til 1991 og som det foreligger skriftlige referater og korrespondanse fra.

  Samtidig har dette blitt en krig i media, som en naturlig fortsettelse av krigene i Afghanistan, Irak, Libya og til dels Syria, dominert av løgn og bedrag. At Norge har hevet seg på denne krigen, som andre av USAs ulovlige kriger, er ikke bare dumt, det er farlig.

  Så spørs det hvor langt USA/NATO vil gå, og får lov til å gå, i forsøket på å ta ned Europa.

  Svar
 • Zelensky spiller solo mer og mer, antagelig ikke veldressert nok i lengden

  Svar
  • Tror ikke det, han er styrt av PR-firmaet Hill and Knowlton og gjør akkurat det han får beskjed om og betalt for av USA. Ingen normal mann ville tillatt at landet skulle bli lagt i ruiner av en overlegen motpart, da er en ydmykende fred bedre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det angivelige kuppforsøket i Tyskland.

Var det egentlig et forsøk på stanse misnøyen med den rådende politikken?

Forrige innlegg

Svær økning av helseplager hos folk i USA-forsvaret etter vaksineringen?

Er det på gang en stor tildekking av vaksineskader i USA?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.