POSTED IN Israel, Virkelighetsforståelse

De meste ekstreme jødene i Israel danser i gatene.

Nå skal Gaza overtaes!

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Borgerkrig inne i Israel?

Jan Hårstad

Hvis vi tenker oss tilbake til året før 7. oktober 2023, så var hele det sekulæreIsrael på gatene i heftige demonstrasjoner mot blokken av jødiske fundamentalister. De siste ønsket seg omlegg av det israelsk lovverket i retning av en jødisk teokratisk Stat-Halakha-staten.

Da sa politimesteren i Jerusalem at «jeg sover ikke om natta for hvis noen nå i demonstrasjonene blir skutt, blir det borgerkrig.»

Nå har da jeg temmelig mislikt og forgjeves forsøkt meg med folkeopplysning om israelsk historie på Document. Der er man overhodet ikke interessert i Israels reelle historie, men kun i mytene med røtter i Bibelen og Holocaust.

Men da LabourZionismen ledet av Ben Gurion-Golda Meir vant politisk over sin fiende revisjonist Zionismen ledet av Zeev Jabotinsky, ble det jobbet intenst for å skrive det ubehagelige ut av israelsk historie. Jabotinskypartiet var erklærte fascister og dyrket primært Mussolini i Italia men også polsk fascime. Om dette finnes det nok av litteratur, men de norske Israel-elskerne har da heller aldri hørt om deres terrororganisasjon IRGUN.

Paradokset er dette: de som i Norge er de største Israel-elskere er også de som er minst interessert i israelsk historie og samtidskonfliktene. Det er kun mytene som gjelder.

En myte er en kulturell eller religiøs fortelling, en betegnelse for muntlig overleverte forestillinger om for eksempel guder, naturmytiske vesener eller verdens opprinnelse, som ofte strekker seg tilbake til førhistorisk tid. Wikipedia

The Times of Israel skal ha ros for at de har brakt på bane hva de religiøse zionistene nå planlegger. De holder nå stormøter med 3000 deltagere som danser av glede for nå skal Gaza koloniseres til et israelsk landområde og palestinerne kan dra til helvete.

Det er kommet så langt at en har laget kart over det jødiske Gaza med nye navn på arabiske byer. Khan Younis skal hete HANUT YONA. Grupper av settlere på antall av 600 i hver forbereder seg på innreise så fort som mulig.

Dette miljøet drar sin  type tenkning tilbake til Jabotinsky-fascistene som igjen ble etterfulgt av Meir Kahane-bevegelsen som Ben Gvir og Smotrich kommer fra. Ren pur rasism og StorIsrael imperalisme.

Teoretisk og historisk skrur vi da klokka tilbake til Israel på 1930-tallet hvor det balanserte på grensen mellom LabourZionism og Revisjonistisk Jabotinsky Zionisme.

Det finnes millioner av sekulære rasjonelle israelske borgere som hater denne spinnville galskapen som de religiøse zionistene står for. 

Hvis Gazakrigen får en midlertidig pause, vil vi nå få se at den «glemte» konflikten mellom de sekulære og de jødiske fundamentalistene dukker opp igjen med stor kraft.

Politimesteren i Jerusalem må forberede seg på flere søvnløse netter.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Dersom man tror at summen av våre gjerninger i livets karusell ikke vil påvirke etterlivet, da har man misforstått livets koder!
  Det å forstå denne koden er ikke alle forunt, men så er vi da heller ikke alle mennesker!

  Svar
 • At et økende antall israelere «hater den spinnville galskapen» kan stemme, men at det gjelder «millioner» ut av de snaut ti som bor der er jeg redd er for håpefullt. Israel fostrer sine barn opp til hat og får dem til å synge vellystige sanger om å jevne Gaza med jorden. Soldater opptrer ualminnelig sadistisk. Lederne kommer med rasistiske utsagn og bibelsitat en får gåsehud av. At deres Jahve og kristnes Gud ikke er den samme burde være åpenbart.
  Sannhetsresistens preger flere tema for tiden. Å ta indoktrinering opp til revisjon er sikkert ubekvemt for jøder nå, for det setter folket de kommer fra under lupen; yngre folk er vel de en kan satse på sånn sett. Israelere er gjerne de jødene som er mest flasket opp med halvsannheter eller blank løgn om jødisk historie.
  Oppvokst i ekkokammer: «vi er offeret, andre er dyr og landet er vårt for det sa jahve for tusenvis av år siden, og vi kan ikke kritiseres, kronisk skyldfri, hyl holocaust og rasist (som vi selv praktiserer mot palestinere) til kritikere, for vi kan ikke kritiseres.» Psykopati.
  SABBATTEISK FRANKISME, straussianisme som dens politiske arvtager, flere rapporter fra «survivors», de av jødiske familier som har blitt skadet som barn ved ritualistisk sex og vold, en god del stygt er der som ikke tåler dagens lys. Satanisme finnes selvfølgelig blant ikke-jøder, men forekomsten later til å være høyere enn gjennomsnittet blant jøder i forhold til hvor få de er.
  På samme vis som i katolsk presteskap ser vi at sex-overgrep dekkes over. Det ble fort stille om de underjordiske gangene under en synagoge i USA hvor madrasser i barnestørrelse med mye flekker ble båret ut, der de ortodokse gikk berserk nå nylig.

  Svar
 • Hva har sosialisten/kommunisten og kritenfundamentalisten til felles?
  De forguder begge jødiske myter og skrøner – om forfatterne er rabbinere for 2000 år siden er Karl Marx.
  Tankesettet blir det samme når man får skrelt bort fernisset.
  Ekstreme jødiske utleggere i bibelen eller i israel (som overfor) forklares med at resten egentlig er mer enn ok. Jasså?

  Svar
 • «De meste ekstreme jødene i Israel danser i gatene. »

  Tja, hva skal man så kalle disse jødene; – som kler seg ut som leger og skyter pasienter?
  Hvis man ser på historien, f.eks. Dresden og Hiroshima/Nagasaki, så kan det virke som om dette er helt vanlig zionistisk kultur, altså absolutt ikke ekstremt. Greit å vite. :

  ‘– Denne pasienten har vært innlagt hos oss siden oktober i fjor. Han var paralysert fra livet og ned, og har gjennomgått mange operasjoner og inngrep.
  Ifølge Shwbaki ble både pasienten, hans bror og en annen besøkende skutt og drept.
  – Mannen var under rehabilitering ved sykehuset og ble tatt vare på av familie og venner som delte på å stelle ham hver dag. Han var ikke engang i stand til å gå på do uten hjelp.’

  https://www.nrk.no/norge/her-stormer-utkledde-israelske-agenter-sykehus-pa-vestbredden-1.16739797

  Svar
 • Gudfryktige myter og dogmene og allegoriene som har gått i arv i århundrer er løgner som anses som sannhet! Gud skapte fornuften og ikke religionene. Fantasien er behageligere enn virkeligheten. NRK sier at etter 1991 ble det lov å forlate Russland og 2 millioner russere reiste til Israel og skape flere høyre ekstreme partier og overtok makten mens arbeiderpartiet som hadde samarbeidet godt med Norge mistet sin tidligere dominans.

  Svar
 • Israelske soldater forkledd som leger og muslimske kvinner drepte tirsdag 30 januar tre palestinere på et sykehus på Vestbredden. Palestinerne ber verden gripe inn. Hvis dette er korrekt må Norge endre holdning til Israel

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

X-CIA-analytiker Larry Johnson:

Det går mot krig mot Iran som vil være en katastrofe for USA.

Forrige innlegg

I Afrika ble svært få vaksinert mot Covid.

Likevel slapp de unna sykdommen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.