POSTED IN Covid-19, Helse

De mentale helseskadene i Australia som følge av lockdown:

De blir uoversiktlige og svært store.

0
Print Friendly, PDF & Email

Den mentale helsebelastningen er fullstendig undervurdert fra myndighetens side i tilknytning til nedstengningstiltakene. Menneskene er sosiale vesener og vi er avhengig av andre for å få bekreftet vår identitet og tilknytning.

Ikke minst er dette viktig for barn. I oppveksten legges helt fundamentale forutsetninger for vår personlighet som voksne. Forstyrrelser i denne perioden vil kunne føre til langvarige psykiske skader og i noen tilfeller til permanente helseskader. Det er grunnmuren til vår identitet som legges under oppveksten.

At dette i liten grad vektlegges viser hvor liten forståelse  det er for akkurat «dannelses-siden» av vår personlighet. Vi kan regne med langvarige psykiske helseskader i befolkningen fremover og de vil forsterke seg jo lengre tiltakene varer.

En forsmak på det som vil følge hvis vi ikke stanser isoleringen og adskillelsen av menneskene fremgår av denne artikkelen fra Australia hvor nedstengningstiltakene har vært ekstreme.

Knut Lindtner

Mentale helsetjenester i Australia opplever en økning «uten sidestykke», sier myndighetene. De avslører nå prisen for lockdowns.

Gratis arkivbilde med australia, by, hav
Det hjelper ikke med fine bygg hvis menneske blir ensomme og fylles av angst og depresjoner.

Henvendelser til støttetelefoner til Australias mentale helse har økt med 30 % sammenliknet med tiden før pandemien, avslører myndighetene. 

Det har kommet tilleggsbevilgninger for å hjelpe folk som sliter med stress på grunn av de langvarige lockdowns.

Antallet australiere som har oppsøkt psykologisk hjelp via hjelpetelefoner under koronavirus-pandemien og de strenge lockdowns har økt veldig, sier myndighetene.

Telefoner til mentale støtte-organisasjoner som Lifeiine og Beyond Blue rapporterer om en økning på 30 % siden viruset begynte å spre seg og myndighetene har prøvd stoppe spredningen med lockdowns. Dette avslører sjef for medisinsk rådgivning og videdirektør for i Australias helsedepartement Michael Kidd denne weekenden.

«Flere australiere enn noensinne søker hjelp og støtte», forteller han til lokale medier.

«For de som opplever lockdowns har dette vært en tid med forstyrrelser og frustrasjoner for mange, og med isolasjon og angst for andre», sier Kidd.

Den «bekymringsfulle økningen» gjelder ikke bare telefon-hjelpelinjer, rapporterer australske medier. Utskrivning av medisiner som er relatert til mental helse har også økt betydelig ifølge Australian Institute of Health and Welfare.

For å  håndtere virkningen av pandemien og de strenge lockdowns tidligere denne måneden har den australske regjeringen bevilget ekstra midler til krisetelefonene denne måneden og også til andre tjenester for mental helse. 

Totalt 74 millioner australske dollar har blitt investert i mental helse siden 2020. Nettsteder for mental helse har i den siste tiden poppet opp når det gjelder tiltak for å takle utvidete Covid-restriksjoner  i New South Wales (NSW) og Victoria.

Innbyggere som er omfattet av strenge lockdowns «opplever fortsatt høye nivåer av stress og dårlig mental helse», sier Helseministeriet. De legger til at etterspørselen etter hjelp har nådd «nivåer uten sidestykke».

«Det nylige virus-utbruddet har ført til utrolig stress og trykk  på mental helse hos mange australiere» sier ministeren for helse og eldreomsorg Greg Hunt.

Gratis arkivbilde med arkitektonisk bygning, boligblokker, butikker
Denne tomheten skaper over tid opplevelsen av meningsløshet og ensomhet.

De fortsatte lockdowns i Australia har ikke bare fått folk til å ty til telefoner til hjelpelinjene. Mange har tatt til gatene for å protestere mot ordre om portforbud og andre pandemi-relaterte restriksjoner.

Denne weekenden dukket det opp hundrevis av protestanter i Sydney og Melbourne, massive menneskemengder som fordømmer de stadige lockdowns-tiltakene og som støter sammen med politiet. På fredag kunngjorde politiet i New South Wales at en australsk mann som hjalp til med å organisere en av de første protestmarsjene var blitt dømt til maksimum åtte måneder i fengsel.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ethan Brooke

https://www.rt.com/news/532706-australia-mental-health-lockdown/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nye forsøk på front mot Kina.

Bare Filippinene gir etter.

Forrige innlegg

Tucker Carlson:

Avkler hele USAs politiske elite, altså de folkene i USA som Norge knytter seg til.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.