POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Vårt fredelig forhold til Russland har alltid irritert de krigskåte som trenger en fiende.

Nå skal Norge forberedes for krig mot Russland.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Aftenposten for krig

Jan Hårstad

Ikke en dag uten at Aftenposten markedsfører artikler for krig. I dag er det da to personer fra fredsforskning (Prio) og en fra Newcastle Universitet som maner til europeisk felles forsvarsevne. (14. feb. 24)

I denne artikkelen er det ikke nevnt at USA fra 2. februar har 14 militærbaser i Norge.

Det er sannelig mange måter å brødfø seg på og politikkens territorium er som skapt for bløffmakere, tungetalere og analfabeter. Det er klart at det burde skrives et større essay om Christian Tybring-Gjedde som har for vane å foreslå militære til Nobels Fredspris.

Men han er da begeistret for at USA overtar alle sentrale militærbaser i Norge og legger til: 

«Etableringen av de 12 «omforente områder» hvor USA har jurisdiksjon og suverenitet må oppfattes som baser og vil være avskrekkende for Russland.»

Så har vi Nato-forsvarskjempen Steiro på krigsgale zionistiske Document. Hans siste artikkel er fra 12. februar og selv ti dager etter avtalens undertegning nevner han ikke at Norge er militært okkupert av USA. 

Som alle som skriver i Aftenposten mener han at den ekstreme opprustningen av Nato og de ekstreme store militærøvelsene bare er trygghet for land og folk. Fordi denne store militære oppbyggingen er i sitt vesen pasifistisk, den tjener bare til AVSKREKKING mot Putin i Kreml.

Hele det offisielle Norge mener dette nå. Alle tv-kanaler og alle aviser. Det har kommet så langt at PST jager personer som kan være utsatt for fiendtlig desinformasjon og tenkning og disse utgjør nå en stor trussel mot landets sikkerhet.

Dette er et tema som jeg har skrevet mye om i de siste 10 årene og bedt folk forberede seg på at dette ville komme. For allerede for 10 år siden ved hendelsene i Ukraina var det åpenbart at USA-Nato forberedte storkrig mot Kina og Russland.

Begrunnelsen for ny opprustning er den samme som alltid: trusselen fra øst.

Det humoristiske aspektet er at det ikke er noen hemmeligheter ved dette. Obamas pivot til Kina og Victoria Nulands omstyrtninger i Ukraina er da diskutert i hundremeter lange artikler på de strategiske webbene i Nato. Du kan ta en professorgrad på de.

I øyeblikket er det imidlertid sånn at vi kan si at en normal norsk professor i statsvitenskap er en person som ikke kan lese. Og for alle disse er det slik at gamle imperialistiske stormakter som Tyskland, Frankrike, Italia og England ikke lenger er imperialistiske, men har forvandlet seg til pasifistiske kjempere for frihet og demokrati.

Bare man henger på en serie av velkjente honnørord, vips så er Europahistorien om militær imperialisme fjernet. Det siste tyske krigsbudsjettet gjør jo Russland til en fattigknøl, men det skal man ikke påpeke. Da kan PST begynne å granske deg.

Er det ikke moro  i Norwegen/Norway om dagen. Den nye storkrigen blir sikkert flott tv-underholdning og så kommer ekspertene fra Forsvarets Høyskole og bare snakker sprøyt som vanlig.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Joseph Pearson

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Herlig kommentar Hårstad. De er fullstendig forrykt. Jeg har hver dag takket for at jeg ennå lever i et land hvor det ikke suser kuler rundt øra mine. Jeg er skremt over at vi har så ufattelige historieløse og totalt udugelige politikere. Puddinger som gjør knefall for mafiaen og det industrielle militære maskineri. Jeg er så lei meg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 februar 2024 9:26

  Rombasen på Andøya fekk 365 millionar skattekroner i 2020. Slik forklarte Erna Solberg vedtaket:

  «Andøya kan bli et utstillingsvindu for norsk teknologi og en viktig kilde til muligheter for både næringsliv og arbeidstakere både i Nord-Norge, og i resten av landet.» (nrk.no)

  Ikkje eitt ord om det militære føremålet. Slike lygner fell i god jord hjå kvar tredje norske veljar. No overgår dessutan Arbeiderpartiet Høgre i krigsløyvingar. Slik er krigsvanvitet støtta av halvparten av norske veljarar og av heile stortinget. Då har me gjort oss fortente til at krigen mot Russland får konsekvensar for Noreg.

  Hårstad er gull verd!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  17 februar 2024 11:05

  Grundig faktasjekk av angrepsminister Gram sin ferske tale:

  https://steigan.no/2024/02/medieovervakerne-episode-2/

  Strålande arbeid av Terje Alnes og Lars Birkelund. Den norske fiffen vert avkledd plag for plagg.

  Det Gram kallar eit «fredelig land» kunngjorde i 2014 at det var klart for «total krig mot Russland». Den norske regjeringa og stortinget tente på idéen frå dag ein, og har sidan berre trappa opp.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  17 februar 2024 11:48

  Bekymrede norsker har spurt Støre om Norge kan komme i krig, og tåkefyrsten leverte sitt klare svar på Dagsrevyen i 14. februar: «Det er ingen grunn til å være redd for at det blir krig i Norge.» Men det er ikke svar på spørsmålet, det er svaret på et helt annet spørsmål. For Norge kan komme i krig selv om det ikke blir krig i Norge.

  Husk at NATO sin «forsvars-allianse» ble endret til angrepsallianse i 1999. Nå kan NATO gå inn hvor som helst, når som helst, hvordan som helst, og ut fra hvilket som helst påskudd, til og med med kjernefysiske våpen. Dersom det eskalerer i Ukraina, Iran eller Taiwan kan USA dra inn NATO for å øke ildkraften, dele ansvaret og spre kostnadene.

  Dermed er Norge i krig. Alle disse krigene kan bli verdensomspennende atomkrig. Dette liker ikke krigshisserne at vi snakker om, for da kan det være folk forlanger STOPP i faenskapen. Nå er krigsretorikken blitt så konkret at planene kan være lagt og bare venter bare på et (fake) påskudd til å fyre opp.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   17 februar 2024 14:15

   Kan koma i krig? Om me skrellar vekk nokre formalitetar, har Noreg delteke aktivt i krigen mot Russland i 10 år.

   Svar
 • Det må være vanskelig for NATO å gå til en ensidig (uprovosert) angrepskrig mot Russland.
  Russer-hatet og russer-frykten i Vest-Europa er for lav. Mange kan godt mislike Putin, men det finnes fullt av andre statsledere som de også kan mislikes. Dessuten har Russland atomvåpen, (men selvfølgelig atomfrykten kan være for lav. (Mange har ennå ikke forstått at vi lever i atomalderen og som er noe som er ganske forskjellig fra situasjonen i mellomkrigstiden – hvor kan Russland komme til å slippe sin første atombombe hvis feks Krim blir alvorlig truet? – feks på østlige Svalbard?).

  Skal NATO gå til full krig mot Russland (med støtte i befolkningen) må det først skje et større militært angrep fra Russland mot NATO-landene. Det kan feks være et rakett angrep på ammunisjon- og våpenprodusenter i NATO-landene (som feks fabrikker på Kongsberg). Og kanskje bomber Russland USA-baser i Finland hvor den finske presidenten nå har sagt at landet kan motta atomvåpen fra USA (er en slags ny Cuba-krisen).

  USA har nesten allerede sagt at de vurderer å bombe Iran fordi Iran leverer våpen til militser i Midt-Østen, så da kan vel også Russland gjøre noe lignende i Europa?

  Svar
  • wasan Totland
   19 februar 2024 9:32

   Hvor lenge tror dere det blir til de skal tvangsmobilisere rekrutter i Norge til tre måneders militær grunnopplæring? Det er den veien det går.

   Svar
 • Fant dette på nettet nå:
  HEMMELIG INTEL: «EN MILLION DRONER»… Jens Stoltenberg forbereder seg på å kunngjøre at NATO-allierte i løpet av de siste månedene har masseprodusert droner for Ukraina og planlegger å sende «en million droner» inn i Ukraina, for å bli brukt mot Russland !

  Nok en gang eskalerer NATO. MER:

  Omtrent tjue (20) NATO-allierte planlegger et «minerydningsarbeid» i Ukraina! ! ! ! !

  Hvis NATO-tropper kommer inn i Ukraina, har Russland gjort det eksplisitt klart, flere ganger tidligere, vil de være legitime mål for den russiske hæren.

  Dette har «Disaster» skrevet over det hele. . . .

  Svar
 • Søndag 18 februarkl 0900 NRK P1+
  «I mars skal 20’ soldater fra 14 NATO land delta i en svær øvelse i Troms.
  I den forbindelse ber PST om at sivil befolkningen holder ører og øyner oppe og ber dem sjekke unormale hendelser/observasjoner i området – og rapporterer disse.
  Samtidig meldt fra Åndalsnes – 4 Belgiske NATO soldater anholdt etter bråk på stedet av norsk politi.
  Foreløpig har Norge jurisdiksjon på Åndalsnes.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Thierry Meyssan

Løgnens vitenskap i den digitale alderen – Del to

Forrige innlegg

Putin: «Vi gjorde en stor feil».

«Vi var naive og trodde på de vestlige lederne.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.