POSTED IN USA, Venezuela

De kaller det kampen for demokrati:

Men det er tyveri.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USA fortsetter å bruke Guaido for å rane Venezuela for deres eiendeler i utlandet.

Biden-administrasjonen fortsetter Trump-admnistrasjonens aggressive politikk mot Venezuela. Det viser et nylig møte mellom USAs nye utenriksminister og den venezuelanske opposisjonslederen Juan Guaido.

Fra Global Research

Samtalen som fant sted mellom USAs utenriksminister Antony Blinken og opposisjonslederen Juan Guaido er bevis på at Joe Bidens regjering vil fortsette å bruke det tidligere venezuelanske parlamentsmedlemmet til å tilrane seg alle de ressurser Venezuela har i utlandet. 

Dette ifølge Laila Tajeldine, en internasjonal analytiker hos Sputnik.

Blinken hadde en telefonsamtale med Guaido den 2. mars, og gjentok at USAs regjering vil fortsette å støtte alle slags press på president Nicolas Maduro.

Med seg har de allierte som EU, Lima-gruppen, Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) og International.

Citgo Petroleum Corporation er et USA-basert raffinaderi, transportør og markedsfører av transportdrivstoff, smøremidler, petrokjemi og andre industriprodukter. Hovedkvarter i Energy Corridor-området i Houston, og er majoritetseid av PDVSA, et statseid selskap i den venezuelanske regjeringen. Wikipedia (engelsk)

«De Forente Stater forfølger nå fullstendig Citgo (et datterselskap til Petrolos de Venezuela.) De kaller det en lovlig prossess, og personen Guaido får nå lov til å beholde Venezuelas eiendeler utenlands.

De Forente Stater fortsetter stadig å bruke denne personen Guaido til å stjele alle Venezuelas ressurser. Og når han er ferdig med det, vil han kaste dem bort», sa Tajeldine.

Ifølge en advokat er ikke Venezuela overrasket over denne holdningen til den nye administrasjonen i USA, siden Blinken offentlig har lovet dyrt og hellig at hans nåværende holdning er en fortsettelse av Trumps politikk.

Tidligere i år hadde president Maduro hatt håp om en endring i forholdet til USA «på basis av gjensidig respekt, dialog, kommunikasjon og forståelse» etter at Biden kom til makten.

Men analytikeren peker på eksistensen av en høyrevridd sektor i USA som er motstandere av enhver forandring i den nåværende konfrontasjons-linjen. De holder fast på destabilisering av Venezuela for å få tak i ressursene deres.

«USAs økonomiske lobby går absolutt inn for destabilisering eller ødeleggelse av institusjonene i staten Venezuela. Og den lobbyen er det som sier at det er best med et ødelagt Venezuela, en mislykket stat der de kan dra inn via intervensjon og så stjele alle deres ressurser», slik argumenterer advokaten.

I sin dialog med Guaido la Blinken også vekt på «betydningen av retur av demokrati i Venezuela gjennom frie og rettferdige valg».

Når det gjelder dette, peker den internasjonale analytikeren på at etterlysningen etter valg er De Forente Stater strategi for å rettferdiggjøre sine aksjoner mot Venezuela.

Plyndring og tyveri er i USA politikk opphøyet til en dyd under etiketten «kamp for demokrati og frihet».

«Å be om frie og rettferdige valg er noe USA gjentar og gjentar. Men dette er utslitte argumenter. Det er tydelig at det eneste de vil er å ha mer tid til å avslutte stjelingen av Venezuelas eiendeler», kommenterer hun. 

Den venezuelanske regjeringen har gjentatte ganger hevdet  at De Forente Stater har stjålet mer enn 30 milliarder dollar ved å pålegge dem tvungne tiltak. Det hindrer landet å få til noen slags finansiering.

Myndighetene har bedt om å få løftet de økonomiske sanksjonene for å møte Covid-19-pandemien, og slik være i stand til å kjøpe vaksiner, forsyninger og medisiner fritt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Boy Stealing an Apple from a Sleeping Woman 1662 Gabriël Metsu (NL)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Wasan Totland
    9 mars 2021 18:38

    At jeg skulle komme til å bo i et land som er med på noe slikt er sterkt beklagelig. Et land med statsansatte infiltratører som er med på å fordreie sanneheten. Et land som er med på sanksjoner som dreper barn i andre land mesn politikerne holder festtaler og kaller dem regimer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rødts landsmøte:

Har «venstresida» glemt spørsmålet om krig og fred?

Forrige innlegg

Rødt: Positivt landsmøte.

Overraskende radikal utvikling.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.