POSTED IN Iran, Israel

De hevder den var delvis israelsk:

Irakisk milits angrep base i Nord-Irak.

0
Print Friendly, PDF & Email

At det er mange som røret i Midt-Østen-gryta skulle ikke overraske noen. Men det må vel være en liten bombe det denne artikkelen hevder at det finnes en israelsk base i Irakisk Kurdistan. Den skal altså nå være angrepet av pro-iransk milits i Irak. Og det antydes at det er en del av den opptrappingen av krigen mellom Iran og Israel som har pågått i en lang stund nå uten mediedekning. Israel begynte å senke iranske skip og nå tar Iran igjen både overfor israelske skip, men også på andre måter.

Samtidig pågår det når forhandlinger mellom USA og Iran om en ny atomavtale med Iran som Israel på alle måter prøver å blokkere. Og Tyrkia og Iran har felles interesser i å holde kurdiske separatister under kontroll og forhindr en ny statsdannelse. Ja, denne regionen er i sannhet et virvar av motstridende interesser.

Knut Lindtner

Israelske, amerikanske og tyrkiske interesser angrepet i Erbil.

Angrep rettet mot israelske Mossad-kontorer og en amerikansk og en tyrkisk militærbase i byen Erbil, hovedstaden i Irak Kurdistan, ble rapportert 13., 14. og 15. april 2021.

Arbil er Iraks fjerde største by og ligger rundt 80 km nordøst for Mosul. Byen er hovedstad i den autonome regionen Kurdistan og provinsen Arbil. Byens befolkning er anslått til å være rundt en million mennesker. (Fra Wikipedia).

Angrepene ble ikke utført med raketter, men ved hjelp av droner.

Lokale medier knytter det første angrepet til det tilspissede forholdet mellom Israel og Iran og de to andre til en hittil ukjent gruppe, identifisert som Awliyaa al-Dam (blodets voktere). Iranske medier gir den sjia-islamske gruppen Saraya Olia al-Da ansvaret for de tre angrepene.

Den regionale kurdiske regjeringen har benektet tilstedeværelsen av israelske installasjoner i området og hevder at kunngjøringen om angrepene var falske nyheter.

Barzani-familien, som har sittet med makten siden Operasjon «Desert Storm» (1991), opprettet den irakiske Kurdistan-regionen ved å utnytte flyforbudssonen som USA og Storbritannia etablerte under kampen mot president Saddam Hussein. Etter hvert ble denne lille maktbastionen i praksis en israelsk koloni. 

Voltaire Network, 18.04.21

oversatt av Erik Engebretsen

https://www.voltairenet.org/article212788.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mange tror det:

Er WHO en nøytral internasjonal organisasjon?

Forrige innlegg

Sverige:

I praksis et Natomedlem?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.