POSTED IN Israel, Palestina

David og Goliat.

Har Hamas vunnet krigen på Gaza?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hamas har vunnet krigen på Gaza

Av Reidar Kaarbø

Er det mulig å snu opp ned på begreper for å se ting i et nytt lys? Hva skjer hvis man kaller terrorangrepet til Hamas for selvforsvar og Hamas for motstandsbevegelse, og at retten til å forsvare seg ikke gjelder en okkupasjonsmakt, men bare dem som blir okkupert, og at det er Israel som utfører et brutalt terrorangrep på palestinerne,  ikke omvendt?

En håpløs situasjon
Palestinerne har i generasjoner kjempet mot Israel. Israel har hver gang svart med nådeløs og uproporsjonal hevn. Over mange tiår har man forsøkt alle mulige måter å løse konflikten, men med et Israel som hever seg over alle internasjonale konvensjoner, lover og resolusjoner, har ingen løsning vært mulig. Palestinerne hadde ikke et menneskeverdig liv og ingen fremtid. Nå var det nok.

I denne håpløse situasjonen planla og utførte Hamas en vanvittig aksjon som ikke kan kalles for noe annet enn en selvmordsaksjon. Rundt 1200 israelere ble drept (mange av dem av egen ild i kaoset som oppsto denne natten) og 200 ble kidnappet av Hamas. Verden fant det lett å fordømme Hamas for aksjonen. Ingen spurte seg hva Israel hadde gjort som fikk Hamas til å gå til dette skrittet. Og Netanyahu brukte aksjonen som et velkomment påskudd til en brutal krig og et mulig folkemord.

Det virker nå som om Israel ønsker at palestinerne som folk blir utslettet og den attraktive Gaza-stripen langs Middelhavet blir annektert av Israel. I så fall da har vi definitivt et folkemord.

Hvem er offer og hvem utøver terror?
Jeg hører blant dem som mener at en okkupasjonsmakt ikke har rett til å forsvare seg mot dem de okkuperer ulovlig, men at de okkuperte har lov til å forsvare seg og kjempe mot okkupasjonsmakten med alle midler. En okkupasjonsmakt «forsvarer seg» ikke, den angriper dem som blir okkupert, slik tyskerne gjorde i Norge. Krigen begynte lenge før Hamas den 7. oktober utførte sitt siste desperate forsvar mot en brutal okkupasjonsmakts årelange angrep. Når Israel hevder sin rett til å forsvare seg, ser jeg på det som et manipulativt utsagn som utelukkende tjener til å legitimere et grovt angrep mot et folk de okkuperer ulovlig.

For meg er Hamas en legitim motstandsbevegelse mot terror-regimet i Israel. Igjen har Israel lykkes i å flytte ordet «terror» over på feil part, typisk for Israels psykopatiske retorikk. For det er ikke Israel som har blitt utsatt for terror i 75 år, det er palestinerne. Det er ikke Israel som er offeret her, det er palestinerne. Israel har fått et svar på sine årelange angrep mot palestinerne med palestinske tap som langt overgår Israels tap den 7. oktober.

Israel vil «fjerne» Hamas. Det kan bli vanskelig fordi Hamas er solid forankret i det palestinske folket og neppe lar seg fjerne. Det vil alltid være noen som kan fylle plassene til dem som blir drept. De barna som måtte overleve krigen, vil selvfølgelig bli nye, farlige Hamas-krigere.

Da den tyske okkupasjonsmakten overga seg i 1945. Var det «terrorister» som vant krigen?

Israel sier at Gud er med dem, at det er Guds vilje at de skal overta hele Palestina. Og fordi Israel er det utvalgte folket, kan de gjøre hva de vil. Jeg ser på dette som løgn som brukes til å dekke over en vanvittig djevelskap som ikke kan tillegges noen god Gud, som om det onde skulle være godt. 

Jeg påstår at Hamas har vunnet denne krigen
Hvordan er det mulig å påstå dette når vi ser på de enorme tapene på Gaza, når vi ser på antallet drepte, savnede, sårede og fordrevne, når vi ser hvordan Gaza by er flatbombet og Israels hær nå går etter flyktningene på de «trygge» stedene de ble jaget til? Her er noen momenter:

 • • Hamas har klart å få Israel til å avsløre at de brutalt forsøker å utrydde palestinerne fordi de er palestinere. Dette er også definisjonen på folkemord. 
 • • Verden har fått se alle løgnene til Israel, den psykopatiske språkbruken, hykleriet og manipulasjonen av media og politikere, også i USA. 
 • • Hamas har trukket ned buksene på Israel for hele verden, og det ser ikke ut til at verden liker det den ser. 
 • • Hamas har fått folk verden over til unisont å si STOPP Israel. 
 • • Hamas har naglet Palestina på dagsorden.

USA – en støttespiller i djevelskap
Hamas har også klart å avsløre hvordan USA siden 7. oktober har unnlatt å stoppe krigen, men er med på å finansiere den og utruster Israel med våpen, ammunisjon og bomber som slippes over Gaza. Ledelsen i USA fremstår ikke bare som hyklere, de er direkte medansvarlige til drapene og vil forhåpentlig få sin stevning i den Internasjonale domstolen ICJ i kjølvannet av saken mot Israel.

Det er liten grunn til å tro at Israel vil bøye seg selv om USA snur og sikkerhetsrådet skulle bli enstemmig. Israel har allerede vist at de ikke vil innordne seg resolusjoner og internasjonale konvensjoner, og Netanyahu har sagt at han ikke vil bøye seg for en dom fra ICJ.

Boikott nå er eneste løsning
En full boikott av Israel fra storsamfunnet vil få større effekt enn fordømmelse i FN og dom i ICJ. Mange land i vesten sender villig hjem russiske diplomater og sanksjonerer mot Russland på syltynt grunnlag når USA ber oss om det. Med Israel er det motsatt, vi har unnlatt å godkjenne Palestina som selvstendig stat, vi har unnlatt å sende hjem israelske diplomater, vi har unnlatt å boikotte Israel og sanksjonere, og vi vil ikke utestenge Israel fra idrett og kultur. Denne rørende mangelen på reaksjoner på et mulig folkemord bidrar til å forlenge krigen som politikerne sier vi er så imot. 

Nå er det ikke rom for mer tåkeprat. Nå er det tid for handling. Krigen kan stoppes på fire måter slik jeg ser det. Den siste er mest realistisk å gjennomføre hurtig.

 • • Ved at Israel trekker styrkene tilbake, at palestinerne gjenoppbygger Gaza og undertrykkelsen av palestinerne fortsetter som før, til palestinerne en gang reiser seg i nytt angrep. 
 • • At USA tvinger Israel til å avslutte krigen ved å slutte å sende penger, våpen og ammunisjon til Israel. Så langt har USA vist tydelig at vi ikke kan regne med noe bidrag til fred derfra.
 • • At USA slutter å legge ned veto i FNs sikkerhetsråd, noe Israel ikke kommer til å bry seg om.
 • • At resten av verden innfører full boikott av Israel, kombinert med hjemsendelse av diplomater og sanksjoner på alle mulige områder, inntil en tostatsløsning er i havn.

Gideon Levy, kjent israelsk journalist, ser bare den siste muligheten. Han bønnfaller verden om å innføre full boikott av Israel, han ser dette som eneste måten å tvinge Israel til å innordne seg allerede vedtatte FN-resolusjoner. Men Norge og andre venner til Israel og USA vil ikke innføre boikott. Vi tror fortsatt på prat.

Artikkelen er tidligere publisert i ArgumentAgder

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Grunnen til at Norge ikke har en eneste avis av ren journalistisk karakter er at det henfalles til menighetsbladenes ensidige forkynnelse. Vi ser det i Document.no og deres grenseløse tilbedelse av staten Israel. Uansett hva disse foretar seg.

  Men vi ser det også her I Derimot.no og deres likedanne henfallenhet til den andre siden i Gaza-krigen. Islam er et grusomt kvasireligiøst/politisk prosjekt som det stort sett ikke skal snakkes om annet enn i positive vendinger. Min fiendes fiende er min venn, burde kunne sies å være eneste grunn til at «venstresidens» klakører omfavner et av de mest ondsinnede regimer siden Heinrich Himmler.

  Det finnes derfor ingen steder der sindige nordmenn kan finne balanserte artikler om de vanvittige konfliktene som preger nyhetsbildet. Kun for eller i mot ditten og datten. Jeg våger å påstå at man blir fullstendig fordummet av å lese samtlige norske medier på nett. Motforestillinger begraves og såkalte journalister har inntatt skyttergravene. En drømmesituasjon for global-arkitektene.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   16 februar 2024 16:06

   Ifølge Islam er Jesus en stor profet.
   Ifølge Talmud, som er jøders ‘religion’, særlig for de ikke-semittiske zionistene hvis forfedre, khazarene, konverterte til talmudismen i år 740, er Jesus – og jeg ber dere ha meg unnskyldt for å skrive det i klartekst – «Sønn av en hore, som nå er i Helvete, nedsenket i en grop med kokende avføring, til evig tid.»…

   Talmudisme er det samme som satanisme.
   Khazaretterkommere, talmudister, sto bak bolsjevismen i Russland som kostet 66 millioner kristne, og andre, livet i løpet av 40 år fra 1917.
   Deres maktsenter er flyttet over til Nord-Amerika som de nå har full kontroll på.

   Svar
 • Nå er det nok med tåkeprat! Enig. Da er det underlig at forslagene som kommer her er det rene urealistiske tåkeprat.
  Når Israel driver såkalt folkemord, som er det uttrykket alle Hamas tilhengere bruker, hvorfor vil ikke araber- og islambrødrene i Egypt og Jordan slippe inn en eneste palestiner for å redde dem? Hvorfor tillater ikke Hamas sivilbefolkningen å bruke tunellene sine som tilfluktsrom? Hvorfor slipper de ikke ut gislene, som de folkerettslig ikke har lov til å ta? Hvorfor legger ikke Hamas ned våpnene og rakettene hvis de vil stoppe krigen? Hvorfor er ikke de egentlige Hamas lederne i Gaza i det hele tatt? Hvem har kontroll på alle pengene som giverlandsgruppen med Norge i spissen gir til Palestina? Hvorfor sammenlignes Hamas hele tiden med de norske Gutta på skauen, mens Israel er nazistene? Jeg bare spør.

  Svar
  • Det finnes visst fortsatt folk der ute som støtter Israel i drepingen, annekteringen, arpartheid, utryddelsen ved bruk av bomber, jevne sykehus med jorden, drepe leger og hjelpearbeidere, kvinner og barn, og sørge for at et folk dør av sult og tørst og mangel på legehjelp med mye mer.

   Men som det står i innlegget: Nå er Israel avslørt. Nå nytter det ikke å komme her og mase om antisemittisme til de som er uenig med Israel. Siste månedene har åpnet øynene på mange mennesker verden over, også jøder, som sier at nok er nok, dette er galt og ondt og må ta slutt.

   Selvfølgelig vil det finnes mange konservative jøder som ikke er i stand til å se verden på noen annen måte enn regimet i Israel. Men hvem vet, kanskje de er i stand til å snu en gang.

   Svar
   • wasan Totland
    16 februar 2024 21:11

    Hva er du preiker om? Du kan vel svare på spørsmålene hans i stedet? Vi har lenge nok sett hva islam og deres annafabeter gjør mot de kristne i Europa. Den som forsvarer hamas etter de udådene de har gjort kan ikke være riktig klok og burde legges inn for observasjon. Men du har vel ikke sett dokumentasjonene? Typisk tunnelsyn.
    Denne gjengen fikk Gaza for nesten tjue år siden. De ødela alt der slik muhammedanske araber terrorister ofte gjør. De er ikke i stand til å skape en stat slik heller ikke Afghanerne var/er.

    Synes du burde holde deg hjemme og kjøpe deg en bibel til krigen som kommer her snart.

   • Svar til Wasan Totland:
    Det var en herlig sarkasme du skrev der !
    (hvis det var sarkasme, noe jeg håper det var ! )

   • Jonas:
    » Nå er Israel avslørt. Nå nytter det ikke å komme her og mase om antisemittisme til de som er uenig med Israel. Siste månedene har åpnet øynene på mange mennesker verden over, ..»

    Forhåpentligvis. Men lite trolig. Verden har ikke lært av historien. Jødene ( jødiske maktorganisasjoner) har ikke lært av historien.

    ‘ Netanyahu: Taper krigen om vi ikke går inn i Rafah.
    – De som ber oss om ikke å operere i Rafah, ber oss om å tape krigen, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.
    Flere krefter har oppfordret Israel om ikke å gå inn i byen der rundt én million palestinere har søkt tilflukt.’
    nrk.no/nyheter/den-israelsk-palestinske-konflikten-1.11060771

    Men slik har jo jødene alltid tenkt og gjort. ( Mens de har beskyldt andre for overgrep. )
    Hvis de ikke får gjøre krigsforbrytelser så taper de krigene de har satt i gang.
    Som f.eks. 2 verdenskrig og forsøk på bruk av forbudt sennepsgass. Brannbombing av sivile byer. Atombombing av sivile byer.
    Og i ettertid ha mediemakt nok nok til å holde samtale om slike forbrytelser nede.
    – For å bygge opp forestillingen videre om ‘ dette lille uskyldige forfulgte folket.’

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke på leirføtter:

Hvordan vi gjentar en historie med å undervurdere Russland.

Forrige innlegg

Hvorfor leiter de ikke bredt etter årsaken?

Hvorfor er vaksinen forbudt som forklaring på overdødeligheten?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.